loader
Foto

Luna octombrie continuă cu IERI-AZI-MÂINE

O nouă săptămână dedicată ediţiilor de colecţie vă aşteaptă pe TVR 2. De luni până vineri, de la ora 16:00, urmăriţi la TVR 2, TVR HD şi TVR+ mărturiile unor personalităţi ca Mariana Lungu, Mirela Fugaru, Vlad Rădescu sau Silvia Voinea.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

De luni până vineri, Corina Dănilă ne aduce „amintiri pentru viitor”. Timp de 60 de minute, avem cele mai bune materiale din Arhiva de Aur a TVR, cele mai îndrăgite personalităţi şi cele mai frumoase poveşti. „Nostalgicii vor zâmbi, tinerii vor ridica din sprâncene, iar visătorii vor aplauda”, astea sunt emoţiile pe care le vor stârni cele 60 de minute ale emisiunii. Carmen Movileanu, producătorul emisiunii, crede că „o poveste pe zi ar face bine fiecăruia dintre noi”, aşa că fiecare zi a săptămânii va veni cu câte una diferită.

Prima ediţie best of a săptămânii începe cu ziua dedicată folclorului, iar invitata Corinei Dănilă este Mariana Lungu, interpreta folclorului moldovenesc. Născută în comuna suceveană Udeşti, Mariana Lungu a debutat la 17 ani, alături de Ansamblul „Ciprian Porumbescu“. Un an mai târziu, are primul contact cu televiziunea, când a interpretat-o pe Ancuţa, într-o filmare la... Hanul Ancuţei. „În următorul an am apărut la TVR, într-o filmare realizată la mine în sat. La TVR era Constantin Tatu, moldovean şi el, apoi am lucrat cu Virgil Comşa, Eugen Gal, Tudor Vornicu”, povesteşte interpreta. De la ora 16:00, am facem trecere în revistă a celor mai frumoase momente din cariera artistei găsite în arhiva de aur a Televiziunii Române.

Aducem noi „amintiri pentru viitor”, după cum spune Corina Dănilă, iar pentru ziua dedicată teatrului - marţi, 4 octombrie vom vorbi cu actorul Vlad Rădescu. După 20 de ani de roluri pe scena teatrului din Târgu Mureş, Vlad Rădescu se muta în 1994 la Teatrul Mic din Bucureşti. Remarcat pentru eleganţa  - demnitatea artistică, după cum scriau criticii de teatru – cu care îşi interpreta rolurile, Vlad Rădescu jucat în filme ca „Ciprian Porumbescu” (încă era student în timpul filmărilor), „Dimitrie Cantemir”, „Pe aici nu se trece” sau „Burebista”. În ultimii ani a apărut pe micul ecran în serialul de televiziune „Numai iubirea”.

Miercuri este ziua dedicată muzicii uşoare, iar în platoul TVR 2 ne reîntâlnim cu Mirela Fugaru, soţia compozitorului Cornel Fugaru. A cântat pe scenă pentru prima dată în 1975, cu o piesă compusă de Horia Moculescu, însă, în ciuda succesului de care se bucura la festivalurile din ţară, ea a recunoştea într-un interviu pentru Formula As„asta nu m-a făcut să renunţ la Medicină în favoarea unei cariere artistice. Muzica a fost un hobby pentru mine, nu o meserie”. Chiar şi aşa, Mirela Fugaru a fost mereu prezentă în mijlocul artiştilor şi compozitorilor români şi a simţit cel mai bine evoluţia muzicii româneşti de-a lungul ultimilor decenii. De la ora 16.00, vă aşteptăm pe TVR 2 la o călătorie prin muzica românească.

Ediţia de joi, pe 6 octombrie, este dedicată operei şi operetei, iar invitata Corinei Dănilă este soprana Silvia Voinea. Cu studii făcute la Conservatorul din Bucureşti şi la Universitatea din Weimar, Silvia Voinea îşi începe cariera pe scena Operei din Bucureşti.

La scurt timp după debutul din 1968, devine Prim Solistă. Timp de 15 ani, este invitată permanent la Opera Comica şi la Staatsoper din Berlin. De asemenea la Semperoper din Dresda (5 ani), apoi timp de 3 ani la Teatrul Regal din Liege, 4 ani la Klagenfurt în Germania. Interpretează peste 37 de roluri, participă la zeci de festivaluri, iar în 1997 a fost nominalizată în „Bicentenarul Donizetti” cu rolul Luciei printre cele 24 de interprete ale secolului al XX-lea cu cele mai bune înregistrari ale acestui rol din 1928 până în prezent.

După cum v-am obișnuit, încheiem săptămâna într-o notă veselă, cu ziua dedicată divertismentului. Invitații emisiunii de vineri, 7 octombrie, sunt Nae Alexandru și Cristi Simion. Pe Nae Alexandru îl cunoașteți din rolurile interpretate la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” sau Teatrul Evreiesc de Stat București, dar și din filme ca „Terminus Paradis”, „Cobai”, „Pere Goriot” sau „Un acoperiş deasupra capului”. Cristi Simion și-a împrumut vocea unor personaje din filme ca „The Smurfs 2” sau „Wreck-It Ralph”.

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

2:45 Un trecut secret (R)

Film * Un trecut secret (His secret past-SUA, 2016)

Regia: Randy Carter

Cu: Brigid Brannagh, Gatlin Green, Austin James, Patrick Muldoon

*Thriller.

*

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

4:10 Documentar 360°GEO (R)

* Ecuador, cealaltă patrie a ciocolatei (Equateur, l’autre pays du chocolat, Franţa-Germania, 2012)

Realizator: Thérèse Engels

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2