loader
Foto

Galerie foto

Leslie Hawke şi aventura ei românească, marţi la “Destine ca-n filme”

Marţi, 11 martie, la TVR 2 şi pe TVR+  ați aflat povestea unei scufundări misterioase, dar şi un basm despre binefacere având-o ca protagonistă pe Leslie Hawke, mama actorului Ethan Hawke.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția emisiunii de marți 11 martie este disponibilă online pe TVR+

Pe 2 decembrie 1988, aproape de capul digului de Nord al Portului Constanţa, sub ochii responsabililor din port, nava Sadu se scufunda în doar 15 minute.

Plini de păcura care a ieşit la suprafaţă din tancurile navei, traşi în adâncuri de curenţii care s-au format în urma scufundării, 15 dintre cei 22 de membri ai echipajului mureau sub privirile celor prezenţi pe mal.

(w882) Nava Sadu

Martori ai tragicului accident spun că aceştia puteau fi salvaţi, însă ordinul venit de la Comitetul Central al PCR era de a nu părăsi nava şi a face tot posibilul să o salveze. Aflaţi povestea unei scufundări misterioase şi urmările ei, marţi, la TVR 2 şi pe TVR+.

Leslie Hawke, mama celebrului actor Ethan Hawke, a traversat lumea pentru a-i ajuta pe copiii români defavorizaţi să-şi schimbe destinul.

(w882) Leslie Haw

Crezul ei este că atunci când un copil se naşte în sărăcie, indiferent de etnia de care aparţine, sorţii îi sunt potrivnici încă din prima zi.

Împreună cu Maria Gheorghiu, profesor cu experienţă, Leslie a înfiinţat Asociaţia OvidiuRo, punând în practică programul “Fiecare copil în grădiniţă”, prin care mii de copii care cerşeau au fost recuperaţi de pe străzi, oferindu-li-se perspectiva unei vieţi normale.

Mai multe despre destinelor schimbate de Leslie Hawke aflaţi marţi, de la ora 20.10, la TVR 2 şi pe TVR+, într-o nouă ediţie “Destine ca-n filme”!

2:50 Nici cu tine, nici fără tine (R)

Film * Nici cu tine, nici fără tine (Ne con te, ne senza di tE-Italia, 2012)

Prima parte (din două)

Cu: Sabrina Ferrilli, Francesco Testi, Massimo Venturiello, Barbara Livi

*Film de aventuri.

Redactor: Anca Radu

(Reluare)

4:35 Fără prejudecăţi (R)

*Emisiunea Fără prejudecăți este singura producție media din Europa pentru care lucrează reporteri TV cu dizabilități și a fost premiată în anul 2016 de către Organizația Națiunilor Unite ca model de incluziune și autoreprezentare. Producția este interpretată în limbajul semnelor române iar o variantă accesibilizată pentru nevăzători de regăsește pe platforma Mixcloud. Reporterii Raluca Avram și Mihai Arsenie împreună cu moderatorul Ovidiu Damian se vor întâlni cu telespectatorii în fiecare sâmbătă de la ora 9:30 și vă vor prezenta poveștile unor oameni excepționali care schimbă lumea.

Reporteri: Mihai Arsenie, Raluca Avram

Interpret mimico-gestual: Simona Damian

Moderator si realizator: Ovidiu Damian

Producator: Ovidiu Pop

Emisiune realizata de TVR Cluj

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

(Reluare)
 
Dieta - moft sau sănătate?

Dieta - moft sau sănătate?

publicat: sâmbătă, 07 septembrie 2024

Corpurile perfecte de pe rețelele de socializare au determinat o creștere spectaculoasă a numărului de diete considerate miraculoase, când în ...

1001 de nopți portugheze: Palatul Pena din Sintra

1001 de nopți portugheze: Palatul Pena din Sintra

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Palatul marchizilor de Fronteira, palatul Pena din Sintra şi cel din Queluz sunt trei comori arhitecturale din patrimoniul portughez pe care le ...

Lavanda, planta care alungă insomnia

Lavanda, planta care alungă insomnia

publicat: joi, 05 septembrie 2024

”Lavandula”, pe numele ei științific, include 47 de specii cunoscute de plante cu flori perene și ar proveni, se pare, din bazinul Mării ...

 

#tvr2