loader
Foto

„Zile cu stil”: Alina Ionescu a mers în dressingul Elenei Ceauşescu

Ediţie de colecţie „Zile cu stil”, la TVR 2. Pe 21 decembrie, de la ora 17:00, Alina Ionescu ne-a condus în Palatul Primăverii, locul în care Nicolae Ceaușescu, alături de soția și de copiii săi, a locuit un sfert de secol.

 

ALINA IONESCU
Zile cu stil

Casa imensă, de 4.500 de metri pătrați, are 80 de încăperi şi arată așa cum a lăsat-o fostul șef de stat când a fugit în timpul Revoluției din 1989.

În reşedinţa luxoasă de pe bulevardul Primăverii, familia Ceaușescu dispunea de frizerie, coafor, salon de hidroterapie și masaj, saună și jacuzzi. Cu siguranţă însă, nicio femeie nu va trece nepăsătoare pe lângă impresionantul dressing al Elenei Ceauşescu.

„Cel mai mult m-a impresionat mărimea, este copleşitor când intri acolo şi vezi o cameră cu 40 de dulapuri. Am fost uimită şi de starea impecabilă a hainelor în condiţiile în care au trecut 30 de ani de la Revoluţie”, spune Alina Ionescu.

Ediția poate fi urmărită pe TVR+.

Despre ce ascunde dressingul Elenei Ceauşescu, prezentatoarea Alina Ionescu a vorbit într-un interviu.

Ce te-a impresionat cel mai mult la colecţia de îmbrăcăminte a Elenei Ceauşescu?

În dressing s-au păstrat majoritatea obiectelor de îmbrăcăminte. Dulapurile nu au fost atinse de hoţi, sau de oamenii care au intrat în casă în zilele Revoluţiei, aşa că tot ce se afla atunci se află şi acum în dulapuri. Am fost uimită să descopăr că majoritatea ţinutelor Elenei Ceauşescu, taioarele şi rochiile au fost făcute în România. Obiectele de îmbrăcăminte din străinătate erau daruri primite în diverse vizite prezidenţiale.

În ceea ce priveşte stilul...?

Se spune că moda se întoarce, aşa că ţinutele Elenei Ceauşescu erau foarte actuale şi foarte elegante. Pe mine m-au cucerit pentru că retro-elegant-clasic este şi stilul meu. Chiar am remarcat când am făcut reportajul un costum care s-ar potrivi perfect pe catwalk-urile din lumea întreagă în anul 2019.

Sunt şi obiecte valoroase?

Cred că printre obiectele cele mai valoroase se numără blănurile, în mare parte neprelucrate. Diferite blănuri de animale, primite cadou de la şefi de stat şi care urmau să fie transformate în haine de blană.

Cum sunt accesoriile?

La capitolul accesorii, am fost surprinsă de pălăriile Elenei Ceauşescu. Există un dulap compartimentat special pentru pălării, pe care o să-l vedeţi în premieră în ediţia din 21 decembrie a emisiunii „Zile cu stil”. Nu-mi amitesc să fi văzut vreo înregistrare cu Elena Ceauşescu purtând o pălărie roz pe cap. Aici am găsit însă tot feluri de pălării, într-o multitudine de culori. Cred orice femeie şi-ar dori în dressingul ei un astfel de dulap.

(oar_w460)

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2