loader
Foto

La TVR 2, urmăriţi seria „Best of” a emisiunii „IERI-AZI-MÂINE”

Primul sezon al emisiunii „IERI-AZI-MÂINE” a avut invitaţi de marcă, ale căror poveşti merită ascultate şi văzute din nou. Aşadar, de luni până vineri, de la 10:10, la TVR 2 readucem cele mai bune momente ale emisiunii moderate de Corina Dănilă.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, 13 iulie, în ziua dedicată folclorului şi muzicii populare, Corina Dănilă ne propune să revedem ediţia în care le-a avut invitate pe Ileana Constantinescu şi Letiţia Boroi. Ileana Constantinescu – în vârstă de 85 ani – a început să cânte după ce o echipă a Institutului de Folclor din Bucureşti a ajuns în 1951 în satul Comani, în căutarea de noi talente. A fost remarcată de folcloristul Constantin Prichici, cel care o va ajuta în următorii cinci ani să înregistreze peste 200 de cântece.

De pe scena teatrului, o aducem pe scena TVR 2, iar marți, 14 iulie, ne reîntâlnim cu Tora Vasilescu. De la ora 10:10, revedem momente din arhiva TVR cu actrița care ne-a impresionat în filme ca „Să mori din dragosten rănită”, „Primăvara bobocilor” sau „Pădurea de fagi”. Născută în 1951 la Tulcea, actrița a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în anul 1976 și a primit – de-a lungul carierei - de trei ori Premiul pentru Interpretare al Uniunii Cineaștilor din România.

„Ani de liceu” este una dintre piesele nemuritoare ale muzicii românești şi este cântată, în fiecare an de mii de elevi, astfel că miercuri, 15 iulie, Stela Enache este invitata din ziua dedicată muzicii ușoare. Cu un repertoriu de peste 500 de cântece, cunoscuta artistă ne va vorbi despre începutul carierei sale în România, povestea din spatele cunoscutului cântec compus cu Florin Bogardo și vom avea prilejul să urmărim câteva din prestațiile ei artistice păstrate în Arhiva TVR.

Vocea Banatului, Tiberiu Ceia, este artistul cu care ne revedem joi, la IERI-AZI-MÂINE. Născut în 1940, invitatul zilei mărturiseşte că a crescut într-o familie unde folclorul Oraviţei se împletea cu cel al Bihorului. De la „Frumoasă vecina noastră” auzită la petrecerile părinţilor săi, Tiberiu Ceia a trecut la romanţa „Cruce albă de mesteacăn”, prima piesă pe care a cântat-o în public, la vârsta de doar cinci ani. De-a lungul carierei a colaborat cu cele mai importante orchestre din ţară şi a avut turnee peste tot în ţară, dar şi în lume, în ţări ca SUA sau Australia.

Încheiem săptămâna cu ziua dedicată divertismentului şi vorbim despre glume, gaguri şi umor cu Nae Alexandru şi Cristi Simion, reprezentanţii comediei din generaţii diferite. Dacă vreţi să aflaţi cum se scriu glume, înainte, dar şi acum, vă aşteptăm vineri, de la 10:10, la TVR 2 şi online, oricând, pe TVR+.

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Educatie fiananciara

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2