loader
Foto

Urmăriți interviuri de colecție cu personaje de poveste, marca „IERI-AZI-MÂINE”

Pe timp de vară, Corina Dănilă și „IERI-AZI-MÂINE” vă readuc interviurile din primul sezon al emisiunii. Puteţi să vă reîntâlniţi în fiecare dimineaţă, de la 10:10,  cu vedete ca Gheorghe Turda, Mihai Constantinescu sau Leontina Văduva.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Săptămâna începe în forță cu Gheorghe Turda. Luni, 24 august, în ziua dedicată muzicii populare, Corina Dănilă vă așteaptă cu vocea Maramureșului, cântărețul care a dus folclorul românesc în peste 40 de țări și a avut, de-a lungul carierei, peste 80 de turnee. Gheorghe Turda vorbește la „IERI-AZI-MÂINE” despre primele sale momente pe scenă și cum s-a împletit cariera de muzician cu cea de locotenent-colonel.

Dacă este marţi, e ziua dedicată teatrului. Aşadar, de la ora 10:10, ne vom întâlni cu Alexandrina Halic, cunoscută pentru rolurile interpretate la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale din Bucuresti, în anul 1963, iar la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti o puteţi urmări în piese ca Pinocchio, Alice sau Micul prinţ. Deasemenea, a fost David Copperfield, Pantalone, Doamna Dawson, Crăciuneasa, Duhul Crăciunului şi Bunica din “Prinţ şi cerşetor”.

Miercuri, 26 august, la „IERI-AZI-MÂINE” vom reauzi piese ca „O lume minunată”, „Trenule, maşină mică” sau „Vitezomanul Gică”, asta pentru că la TVR 2, în ziua dedicată muzicii uşoare, vine Mihai Constantinescu. Ştiaţi că el a absolvit şi cursurile Institutului de Educaţie Fizică şi Sport? Bineînţeles, cariera de antrenor a fost pusă deoparte pentru a cânta alături de formaţia Mondial – care i-a adus primul succes.

Joi, 27 august, Corina Dănilă revine cu un invitat de excepție: Leontina Văduva. Celebra soprană română ajunge în platoul de la TVR 2, unde vorbește despre începuturile ei în operă, iar împreună vom revedea câteva dintre cele mai frumoase prestații, filmate de Televiziunea Română. Născută în județul Vâlcea, în 1960, Leontina Văduva a absolvit Conservatorul de Artă din București cu Ileana Cotrubaș și a călcat prima oară pe scena operei interpretând-o pe Antonia din „Povestirile lui Hoffmann” la Opera Română. În 1987, Leontina debuta în Franța, în rolul lui Manon din opera Manon Lescaut, pe scena Operei din Toulouse.

Încheiem săptămâna cu ziua dedicată divertismentului. Vineri, 28 august, actrița Alexandra Velniciuc aduce un omagiu Vasilicăi Tastaman, unul dintre fondatorii Teatrului de Comedie și celebră pentru rolurile din „BD în alertă”, „Veronica”, „Astă seară dansăm în familie” sau „Păcală”.

Despre Vasilica, Radu Beligan mărturisea: „Aş spune fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman. Nu avea niciun fel de studiu, dar ce studiu îi mai trebuia? Ea pe scenă trăia, nu spunea nimic altceva. Era o bijuterie, cum să vă spun? Eu n-am ce sa vă povestesc despre Vasilica, ea însăşi este o poveste. O mare minune pe care am întâlnit-o în viaţa mea”.

 

***

Emisiunea IERI-AZI-MÂINE poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

23:25 Micuţa toboşăreasă

Serial* Micuţa toboşăreasă (The little drummer girl-Regatul Unit, SUA, 2018)

*ep.1/8

Regia: Park Chan-wook

Cu: Florence Pugh, Alexander Skarsgard, Michael Shannon

*Thriller-adaptare a romanului omonim de John le Carré. În 1979, o bombă ascunsă într-o valiză explodează în casa unui diplomat israelian din Germania de Vest. Este doar unul dintr-o serie de atentate orchestrate de un palestinian misterios, care devine ţinta numărul unu a agenţilor Mossad. Pentru a se infiltra în reţeaua teroristă palestiniană, israelienii o racolează pe Charlie Ross, o tânără actriţă engleză, idealistă şi cam inconştientă, propunându-i "rolul vieţii ei, în teatrul realităţii". Acceptând, fata se trezeşte implicată într-o periculoasă operaţiune de spionaj internaţional, din care nu ştie dacă va scăpa cu viaţă.

*

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

0:15 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Silvia Ionescu

Redactor Dana Ilie

din 26 martie //

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2