loader
Foto

La TVR 2 începem ziua cu interviurile „IERI-AZI-MÂINE”

Pe timp de vară, Corina Dănilă și „IERI-AZI-MÂINE” vă readuc interviurile din primul sezon al emisiunii. Puteţi să vă reîntâlniţi în fiecare dimineaţă, de la 10:10,  cu vedete ca Valeria şi Virgil Ogăşanu, Gabriel Dorobanţu, Mircea Diaconu şi grupul Song.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Începem săptămâna cu ziua dedicată muzicii populare, unde Corina Dănilă o aduce în platou pe cântăreața de muzică populară Mărioara Man Gheorghe. Cântăreaţă, educatoare, preoteasă  şi mamă împlinită. Acesta ar fi un scurt portret al artistei care și-a făcut debutul pe scena muzicală de la 14 ani și a cântate pe cele mai cunoscute scene ale folclorului românesc.  Măriora este mama artistei Elena Gheorghe, care a participat și la concursul Eurovision. Într-un interviu pentru revista Taifasuri, Mărioara spunea că „eu de fel sunt din comuna Hodac, sat Arşiţa, Mureş. Cântatul e un fel de tradiţie de familie la noi. Din nouă copii, toţi l-am moştenit pe tata, care avea o voce superbă”.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 1 septembrie, Valeria și Virgil Ogășanu sunt invitaţii Corinei Dănilă în ziua dedicată divertismentului. Virgil Ogășanu joacă din 1965 pe scena Teatrului Bulandra din București, iar de-a lungul anilor s-a făcut remarcat datorită interpretările memorabile din piese ca „D'ale carnavalului” de I. L. Caragiale, „Priveşte înapoi cu mânie” de John Osborne, „Livada cu vişini” de A.P. Cehov, „Meteorul” de Friederich Durrenmatt sau „Revizorul” de Gogol. În cinematografie, unde a debutat în 1962, a jucat în filme ca „Răutaciosul adolescent” (1969), „Secția corecțională” (1970), „Facerea lumii” (1971) sau „Cântec pentru fiul meu” (1980).

Valeria Ogășanu, soția lui Virgil, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” în 1969 și este actriţă la Teatrul Bulandra. A jucat într-unul din rolurile principale ale producţiei DEFA-Berlin, „Marea încercare”, regizat de Kurt Matzig, având ca parteneri pe actorul german Norbert Christian şi pe actriţa sovietică Galina Polskih.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În mijlocul săptămânii, miercuri, 2 septembrie, vom reauzi câteva din piesele care au făcut furori printre români: „Hai, vino iar în gara noastră mică”, „Să nu vii iar să mă cauți”, „Te-am visat ca niciodată” sau „Cheamă-mă din nou la tine”. Gabriel Dorobanțu, este invitatul Corinei Dănilă în ziua dedicată muzicii ușoare. Vom vorbi cu muzician despre cele mai frumoase momente din cariera sa, vom vedea care-i sunt cele mai dragi piese și vom afla care-i sunt –planurile de viitor.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Joi, 3 septembrie, este ziua dedicată teatrului, iar în platoul „IERI-AZI-MÂINE” ajung Mircea Diaconu și Grupul SONG. Celebrul actor, cu mai bine de 44 de ani de experiență în spate, le readuce telespectatorilor câteva dintre cele mai cunoscute interpretări pe care le-a făcut de-a lungul anilor, iar cu ajutorul Arhivei de Aur a TVR, vom vedea clipuri din „Profetul, aurul și ardelenii” (1978), „Artista, dolarii și ardelenii” (1980) sau „O scrisoare pierdută” (spectacol TV, 1982).

Grupul SONG a fost un adevărat fenomen pe scena muzicală românească. El a fost înființat de Ion Luchian Mihalea în 1974, iar vreme de aproape 20 de ani a umplut până la refuz toate sălile de concert din țară. Într-un interviu pentru Agerpress, Bogdan Stanoevici – fost membru al grupului SONG – mărturisea că „la început au fost 8 studenți la Limbi Străine și la Conservator și apoi 12. 12 oameni furioși, printre care eram și eu”.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Vineri, 4 septembrie, încheiem săptămâna cu una dintre cele comice şi versatile actriţe de pe scena românească:  Adriana Trandafir. Actriţa este absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti şi a jucat pe scena Teatrului de Stat din Reşiţa din 1979 până în 1982. Din 1982 până în 2005 a fost actriţă a Teatrului Odeon din Bucureşti.

De asemenea, este o veche colaboratoare a Televiziunii Române. Deţine Premiul Uniter 2004 pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru rolul Mama din spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă”.

 

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

3:25 Familia Borgia (R)

Serial * Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.9

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Dramă istorică.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

(Reluare)

4:15 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2