loader
Foto

Galerie foto

La „Jurnal de front” - Coreea de Nord, un front tăcut

Duminică, 2 noiembrie, v-am dat întâlnire, de la ora 12:30, la TVR 2, TVR HD şi pe TVR+, cu Adelin Petrişor.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

În anul 2012, Adelin Petrişor şi colegul său, cameramanul Cătălin Popescu, au format prima echipă tv din România care a avut permisiunea de a filma în Coreea de Nord, după 1989.

Adelin a publicat, în 2012, cartea „Coreea de Nord, un lagăr cât o ţară”, iar în 2013 - „Ţara cu un singur gras”. În 2014, el a lansat filmul documentar „Coreea de Nord, nimic de invidiat”.

Interviul realizat recent de jurnalistul Adelin Petrişor cu nord-coreeanul Shin Dong-hyuk a atras critici din partea autorităţilor de la Phenian.

„E cea mai închisă ţară din lume. E practic sigilată. Nu poţi ajunge acolo foarte uşor, oamenii nu au acces la informaţii, nu au internet. Afli doar ceea ce regimul vrea să afli. Nimic nu e întâmplător în Coreea de Nord. Propaganda a cea mai performantă industrie.” (Adelin Petrişor)

(w882) Adelin Pet

„Războaiele” lui Adelin Petrişor s-au desfăşurat pe mai toate meridianele globului:  Liban, Egipt, Algeria, Libia, Albania, Iugoslavia, Afganistan, Cisiordania şi Gaza, Guantanamo şi Israel.

A transmis de la evenimente importante precum: prăbuşirea controlată a staţiei spaţiale MIR - 2001, scufundarea submarinului nuclear Kursk - 2000, luarea de ostatici din teatrul moscovit -2002, atentatele din Turcia - 2004, atentatele de la Madrid 2004, revolta anti-Mubarak din Cairo-2011.

În 2003, el a fost singurul jurnalist român aflat la Bagdad în timpul bombardamentelor şi singurul corespondent român la Tripoli în timpul războiului lui Gaddafi cu rebelii, din anul 2011.

Urmăriţi duminică, 2 noiembrie, emisiunea „Jurnal de front” şi aflaţi de la Adelin Petrişor cum este viaţa în Coreea de Nord.

O emisiune de Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


7:00 Teleshopping

7:30 România…în bucate (R)

TVR Moldova

Gatim romaneste

Prezintă Betty Turculeț

Producător Luminita Popa

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

Emisiune realizată de TVR Moldova

(Reluare)
 
Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Confruntări pline de emoţii, umor şi voie bună, la ”Drag de România mea!”

Duminică, 28 iulie, de la ora 15:00, la TVR 2, vă invităm să revedeţi o ediţie ”Drag de România mea!” cu provocări îndrăzneţe.​

Încep Jocurile Olimpice. TVR, “official broadcaster” Paris 2024

În perioada 26 iulie – 11 august, Televiziunea Română transmite în direct 280 de ore de la cel mai aşteptat eveniment sportiv al anului, ...

 

#tvr2