loader
Foto

Galerie foto

La „Jurnal de front” - Coreea de Nord, un front tăcut

Duminică, 2 noiembrie, v-am dat întâlnire, de la ora 12:30, la TVR 2, TVR HD şi pe TVR+, cu Adelin Petrişor.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

În anul 2012, Adelin Petrişor şi colegul său, cameramanul Cătălin Popescu, au format prima echipă tv din România care a avut permisiunea de a filma în Coreea de Nord, după 1989.

Adelin a publicat, în 2012, cartea „Coreea de Nord, un lagăr cât o ţară”, iar în 2013 - „Ţara cu un singur gras”. În 2014, el a lansat filmul documentar „Coreea de Nord, nimic de invidiat”.

Interviul realizat recent de jurnalistul Adelin Petrişor cu nord-coreeanul Shin Dong-hyuk a atras critici din partea autorităţilor de la Phenian.

„E cea mai închisă ţară din lume. E practic sigilată. Nu poţi ajunge acolo foarte uşor, oamenii nu au acces la informaţii, nu au internet. Afli doar ceea ce regimul vrea să afli. Nimic nu e întâmplător în Coreea de Nord. Propaganda a cea mai performantă industrie.” (Adelin Petrişor)

(w882) Adelin Pet

„Războaiele” lui Adelin Petrişor s-au desfăşurat pe mai toate meridianele globului:  Liban, Egipt, Algeria, Libia, Albania, Iugoslavia, Afganistan, Cisiordania şi Gaza, Guantanamo şi Israel.

A transmis de la evenimente importante precum: prăbuşirea controlată a staţiei spaţiale MIR - 2001, scufundarea submarinului nuclear Kursk - 2000, luarea de ostatici din teatrul moscovit -2002, atentatele din Turcia - 2004, atentatele de la Madrid 2004, revolta anti-Mubarak din Cairo-2011.

În 2003, el a fost singurul jurnalist român aflat la Bagdad în timpul bombardamentelor şi singurul corespondent român la Tripoli în timpul războiului lui Gaddafi cu rebelii, din anul 2011.

Urmăriţi duminică, 2 noiembrie, emisiunea „Jurnal de front” şi aflaţi de la Adelin Petrişor cum este viaţa în Coreea de Nord.

O emisiune de Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


21:00 Istorii de bun gust

Redifuzare

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2