loader
Foto

La IERI-AZI-MÂINE, vă reîntâlniţi cu personalităţile muzicii şi scenei româneşti

De luni până vineri, Corina Dănilă vă aşteaptă cu cinci interviuri Best Of, realizate în ultimul sezon al emisiunii. De la ora 16:00, la TVR 2 şi online pe TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Vine toamna cu ploi şi vreme rece, însă la IERI-AZI-MÂINE săptămâna începe cu muzică populară şi de petrecere, alături de Cornelia Catangă şi Aurel Pădureanu. Cornelia Catangă şi-a început cariera în 1969, după ce a participat la o preselecţie la Casa de Creaţie din Buzău şi a fost descoperită de Doina Badea. În 1979, Catangă cântă pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar în 1985 avea primul spectacol la Sala Polivalentă. Din 1986 începe să concerteze şi în străinătate, iar trei ani mai târziu îşi lansa primul album.

Aurel Pădureanu, soţul ei, provine dintr-o familie de muzicanţi, tatăl său, Alexandru Pădureanu fiind unul dintre reprezentantii de marcă  ai muzicii lăutăreşti. Din 1967, Aurel Pădureanu a apărut în spectacole, alături de maeştrii Gelu Solomonescu, Sile Dinicu şi maestrul Galaţi, ce conduceau orchestre de peste 40 de membri.  Doi ani mai târziu, el debuta şi la Televiziunea Română. Ediţia este disponibilă online pe TVR+ .

Continuăm săptămâna la IERI-AZI-MÂINE cu un dialog cu regizorul Eugen Todoran. Între filmele realizate de el se află „Don Juan sau dragostea pentru geometrie”, „Don Carlos” şi „Astă seară se improvizează”. Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 21 septembrie, petrecem o oră în compania cântăreţei Marina Voica. Născută Marina Nicolskaia, artista este de origine rusă. Genul pe care îl abordează  şi care a consacrat-o este muzica ușoară. Deși venea din Uniunea Sovietică, după lansarea sa în România în 1960, la TVR, a devenit imediat foarte populară, ajungând una dintre cele mai iubite cântărețe de muzică ușoară. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

IERI-AZI-MÂINE continuă săptămâna cu ziua dedicată baletului și dansului, iar invitatul emisiunii este maestrul Gigi Căciuleanu. Absolvent al Școlii de Coregrafie din Bucureşti, sub îndrumarea coregrafei Miriam Răducanu, el și-a aprofundat studiile în cadrul Teatrului Balşoi din Moscova, devenind ulterior solist al Operei din Bucureşti.

În anul 1994 a înfiinţat compania de dans care-i poartă numele, iar din anul 2001 este director artistic al Baletului Naţional Chilian „El Banch”. A colaborat cu legendarele Pina Bausch şi Maya Plisetskaya. S-a stabilit în Franţa în urmă cu peste 40 de ani și a fost invitat la academii de dans din întreaga lume. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Încheiem săptămâna cu ziua dedicată Divertismentului, iar Corina Dănilă ne propune o doză sănătoasă de umor autentic cu nimeni altul decât Doru Octavian Dumitru. Comedianul român a glumit, chicotit și a adus zâmbetul pe fețele a milioane de români în anii 90, glumele sale au intrat în folclorul de zi cu zi, iar spectacolele adunau mii de fani. De câțiva ani, artistul s-a mutat în Canada, dar în România revine periodic. Joi, de la 16:00, vom revedea câteva din poantele sale și vom vorbi despre planurile sale de viitor. Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

8:00 Opera comică pentru copii

Sezon Nou

*Opera copiilor

Producător: Valentina Băinţan

9:00 Generaţia Fit

Sezon Nou

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2