loader
Foto

La „IERI-AZI-MÂINE” ne întâlnim cu personalități din lumea muzicii și teatrului

O nouă săptămână, cinci noi interviuri pentru prietenii „IERI-AZI-MÂINE”. De luni până vineri, de la 16:00, vă aşteptăm cu mărturii, muzică bună şi veselie alături de Sergiu Cioiu, Doru Ana, Vasile Şeicaru sau Rona Hartner. La TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

De luni până vineri, Corina Dănilă ne aduce „amintiri pentru viitor”. Timp de 60 de minute, avem cele mai bune materiale din Arhiva de Aur a TVR, cele mai îndrăgite personalităţi şi cele mai frumoase poveşti. „Nostalgicii vor zâmbi, tinerii vor ridica din sprâncene, iar visătorii vor aplauda”, astea sunt emoţiile pe care le vor stârni cele 60 de minute ale emisiunii. Carmen Movileanu, producătorul emisiunii, crede că „o poveste pe zi ar face bine fiecăruia dintre noi”, aşa că fiecare zi a săptămânii va vine cu câte una diferită.

Săptămâna începe cu ziua dedicată muzicii uşoare, iar invitatul Corinei Dănilă de luni, 9 mai, a fost cântăreţul Sergiu Cioiu, un artist versatil, care a trecut prin multiple stiluri muzicale, așa cum sunt jazz, swing, folk și chanson, pe care le-a fuzionat într-un mod cu totul personal și unic, adăugând adesea elemente de muzică populară veche sau lăutărească. Muzica a apărut în cariera sa încă din timpul studenţiei la I.A.T.C. şi i-a conturat aura de star pe parcursul anilor ’60 – ’70, culminând cu melodia “Cântecul vântului” semnată de Alexandru Mandy.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pe 10 mai, de la ora 16:00, sărbătorim marii actori ai scenei în ziua dedicată teatrului, iar în platoul emisiunii îl vom avea invitat pe Doru Ana, actor al Teatrului Bulandra. Cu mai bine de 50 de roluri jucate, de la Bufonul Tocilă din comedia Cum vă place de W. Shakespeare, până la Stalin din drama Stalin şi Bufonul, de G. Aleende, Doru Ana a apărut pe scenele teatrelor Bulandra, Comedie, Naţional, Ion Creangă sau ale teatrelor din Braşov, Sibiu, Ploieşti. „Teatrul este o altă realitate. Această altă realitate se inspiră din viața de zi cu zi, dar nu este viață de zi cu zi. Altfel riscăm să transformăm firescul în banal, iar adevărul în simplism”, spunea Doru Ana într-un interviu pentru Ziarul Metropolis.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În mijlocul săptămânii, pe 11 mai, continuăm călătoria în universul muzicii folk, alături de Vasile Şeicaru. Cariera cunoscutului artist a început în 1970, când a debutat ca solist vocal al formaţiei Cristal; opt ani mai târziu a devenit membru al Cenaclului Flacăra. „În Cenaclu am compus cele mai apreciate de public, dar şi cele mai valoroase cântece din repertoriul meu. Într-un mare procent, pe vremea aceea, cântam cântece scrise pe versurile lui Adrian Păunescu”, scrie Şeicaru pe site-ul său personal. De-a lungul anilor, a colaborat cu autori de versuri ca: George Tarnea, Dan Verona, Mala Bărbulescu, Doina Sălăjan. „Datorită lui Adrian Păunescu am devenit ceea ce sunt azi...cânţăretul de folk: Şeicaru!”, adăuga artistul.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pe 12 mai aducem un omagiu muzicii populare împreună cu invitata emisiunii: Tina Militaru. Originară din judeţul Brăila, artista provine dintr-o familie de muzicieni, bunicul ei fiind cunoscutul rapsod Constantin Drogeanu. Primii paşi în muzica populară românească au fost chiar pe scena căminului cultural din comuna natală.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Încheiem săptămâna într-o notă veselă, alături de Rona Hartner, invitata Corinei Dănilă din ziua dedicată divertismentului. Cu peste 30 de pelicule la activ, cu o voce puternică şi o viaţă petrecută la Paris şi Bucureşti, Rona Hartner este un artist complet. Vineri, de la ora 16:00, îi vom descoperi surprinzătoarele ipostaze, alături de câteva materiale de colecţie strânse de-a lungul anilor în Arhiva TVR. „Aș zice că sunt mai degrabă originală decât excentrică. Aș putea spune că sunt excentrică, dar într-un sens pozitiv, nu sunt sărită un pic de pe fix, cum ar vrea unii să mă catalogheze”, spunea artista într-un interviu.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 76

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

Prezentator Liana Stanciu

Trauma divortului

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2