loader
Foto

La „IERI-AZI-MÂINE”, ne întâlnim cu două voci puternice

Sopranele Bianca Ionescu şi Daniela Vlădescu au fost invitatele Corinei Dănilă în ediţia de vineri, 18 noiembrie, de la ora 16:10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ediţia din vinerea aceasta o dedicăm muzicii clasice, mai precis, operei şi operetei.

Bianca Ionescu, soprana care din 1982 a ales scena Teatrului de Operetă din București. A susţinut, de-a lungul timpului, concerte cu aproape toate filarmonicile din ţară şi cu Orchestra Naţională Radio, alături de care a înregistrat numeroase arii de operetă.

(w882) Bianca Ion

foto: facebook

Cariera sa a fost remarcată prin premii obținute la numeroase concursuri internaţionale de canto, ca Premiul SABAM pentru muzică modernă şi contemporană (Verviers, Belgia - 1983) sau Premiul al II-lea la Concursul Internaţional de canto (Hertogenbosch, Olanda - 1983).

Daniela Vlădescu, o puternică voce a teatrului liric. Soprana a început studiile la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” sub îndrumarea profesoarelor Arta Florescu şi Eugenia Moldoveanu. Încă dinainte de absolvire, în 1980, devine solistă a Teatrului Muzical din Braşov, pe a cărui scenă va activa între anii 1979 şi 1985.

(w882) Daniela Vl

foto: telegrafonline.ro

Începând cu 1985, Daniela Vlădescu face parte din ansamblul de solişti ai Operei Naţionale Bucureştiiar din 1993, face trecerea la genul operetei şi devine angajata Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

***

Această emisiune îşi propune să readucă în atenţia oamenilor adevăratele modele şi valori ale societăţii. Iar acest lucru va fi făcut cu ajutorul materialelor. „Noi toţi cei care mai credem încă în idei şi în experienta dezvăluită, ar trebui să devenim depozitarii acestor poveşti, pentru că toţi aceşti oameni ne pot ajuta să înţelegem încotro ne îndreptăm ca neam. Iar imaginile din Arhiva Televiziunii Române sunt încă o dată dovada faptului că geniile şi elitele creează şi desăvârşesc un neam”, mărturiseşte Corina Dănilă, gazda emisiunii.

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


7:50 Documentar 360°GEO

* Viaţa pe uriaşul Grossglockner (Vivre au pied d’un géant, Franţa-Germania, 2010) Redifuzare

Cel mai înalt munte din Austria, Grossglockner, din masivul Hohe Tauern, ajunge până la altitudinea de 3.798 de metri.

Acest vârf maiestuos separă provinciile Carintia-înspre răsărit-de Tyrol-către apus.

În iunie, după o pauză de opt luni, soţii Riepler părăsesc valea pentru a urca să păzească refugiul Glorerhütte.

Realizatorii documentarului i-au însoţit în mai multe momente din an, de la perioada focurilor de Sfântul Ion până la Ajunul Crăciunului, în refugiul unde adăpostesc alpinişti, şi chiar până pe vârful Grossglockner.

Realizator: Gernot Stadler

Redactor: Delia Clonaru

8:45 Teleshopping

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2