loader
Foto

Galerie foto

La „Destine ca-n filme” ne întâlnim cu noi eroi în lupta cu viața

Marți, 14 aprilie, Iuliana Marciuc v-a adus poveștile fascinante ale unor persoane care au avut curajul să înfrunte obstacolele vieții.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+

La o vârstă venerabilă, Ileana Iliescu este într-o formă fizică excelentă și încă este activă în lumea dansului. Profesia a împiedicat-o să se dedice unei vieți de familie, iar acum cel mai mare regret al său este că nu a devenit mamă. Satisfacțiile în plan profesional, însă, au fost foarte mari, aducându-i recunoașterea atât în țară, cât și în afara granițelor.

Milan Petrovici este un veteran de război autentic. În luna mai împlinește 90 de ani, fiind martorul unei întregi istorii. Pentru că a fost împotriva lui Tito, sârbul Petrovici fuge într-o noapte din Iugoslavia și trece înot Dunărea. A fost acuzat că ar fi colaborat cu KGB-ul, însă singura lui colaborare a fost cu o rusoaică, ofițer de securitate, de care s-a îndrăgostit nebunește. I-a cunoscut personal pe Tito, Ceaușescu, Hrușciov, Dej, dar și pe Silviu Brucan, cu care a fost bun prieten și care  l-a învățat gazetărie. A fost redactor la postul de radio „Iugoslavia libera” și a lucrat cu mama lui Petre Roman, Hortensia, mai bine de 20 de ani.

Doctorul Laura Dracea este o mamă exemplară pentru cei doi copii ai săi, dar și pentru sutele de copii pe care i-a adus pe lume prin metoda fertilizării în vitro. Este primul medic care a introdus această metodă în România anilor 1990, când infertilitatea era o dramă a societății moderne. Cea mai mare bucurie a sa este întâlnirea pe care o organizeaza în fiecare an cu toți „copiii săi”, majoritatea gemeni sau tripleți.

La TVR HD, emisiunea poate fi urmărită miercuri, 15 aprilie, de la ora 21:10.

 

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi Sezon Nou

* Comori din talcioc-fotografiile lui Hajdú Tamás

Redactor: Jakabffy Tamás

*Muzică clasică

Redactor: Szilágyi Ildikó

Producător: Kacsó Edith

13:30 Levintza prezintă

Redifuzare

*In cel de-al treilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTA, de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare si realizatoare celebra de costume, prezinta o emisiune dedicata celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei si meseriilor modei.

Emisiunea este o incursiune in culisele modei, cu colectii pline de creativitate, portrete de designer si manechine, tendinte si istoria modei.

“Levintza prezinta” este singura emisiune de moda din Romania, un spatiu video dedicat celor mai importante si creative colectii, saptamanilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare placuta!

Prezentator: Doina Levintza

Realizator: Doina Levintza

Producator: Claudia Nicolau

Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2