loader
Foto

Galerie foto

Jurnal de front, din 8 martie, în fiecare sâmbătă, la TVR 2 şi TVR HD

În fiecare sâmbătă, de la ora 17:00, ”Jurnal de front” vă aduce în prim plan relatări despre profesie şi pasiune. Jurnalistul Laurenţiu Diaconu-Colintineanu deschide seria de confesiuni chiar cu cele mai recente manifestaţii din Ucraina, de la Kiev.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

UPDATE: Ediția este disponibilă online, pe TVR+

La TVR 2, în fiecare sâmbătă, de la ora 17:00, în emisiunea ”Jurnal de front”, Daniela Zeca Buzura vă aduce confesiuni despre profesie, pasiune şi oameni. Protagoniştii acestui talk-show sunt corespondenţi români de linia întâi din zone de risc şi conflict, împreună cu întâmplările lor. Fiecare mesager întors dintr-o zonă de conflict îşi arată faţa nevăzută şi nemărturisită. „Jurnal de front” este un talk-show vibrant şi cuceritor prin simplitate. Materia lui este povestea.

„În cât timp citeşti o carte?” „În două zile şi dacă îmi place, uneori, într-o singură noapte...” „Dar bagajele pentru război în cât timp ţi le faci?” „Cam în 40 de minute...acum ştiu exact cam ce trebuie să duc cu mine.”

„Ştiu că voi vedea din nou moartea peste tot. Copii plângând şi oameni speriaţi. În Iad toţi sunt trişti şi arabii şi americanii şi EA şi eu. Pentru o clipă mintea începe să-mi fugă, patinez şi o dau în filosofie şi întrebări retorice: oare când se va opri acest cumplit război?”

„Am văzut prea multă suferinţă în toate aceste zone de conflict pe unde am trecut ca să rămân indiferentă.”

Sunt mărturisirile jurnaliştilor români care au pus mai presus de orice meseria lor.

„Jurnal de front” este o confesiune-alarmă despre cât de aproape poate fi oricând frontul. Un mesaj pacifist şi profund uman, dar şi o lecţie de înţelegere a istoriei şi a convulsiilor lumii contemporane.

În prima ediţie, care se difuzează în data de 8 martie, de la ora 17:00, jurnalistul Laurenţiu Diaconu-Colintineanu deschide seria de confesiuni chiar cu cele mai recente manifestaţii din Ucraina, de la Kiev, unde lupta pentru viitorul ţării s-a lăsat, până în prezent, cu peste 80 de morţi.

„Să te găseşti în mijlocul atâtor oameni care luptă pentru ceva, pentru un obiectiv al lor, şi să fii martor la evenimente de genul acesta, este o experienţă inegalabilă. „Euromaidanul” este un stat în stat, cu propriile lui reguli” (L.D.C.)

Ca trimis special al RFI la Kiev, în Ucraina, Laurenţiu Diaconu-Colintineanu a urmărit, de la faţa locului, tragicele evenimente desfăşurate în ţara vecină anul trecut şi care, şi în prezent, sunt în plină desfăşurare.

Laurenţiu Diaconu-Colintineanu este jurnalist multimedia, specializat în analize de politică externă, corespondent la Radio France International. În 2013, el a fost singurul jurnalist român care a transmis sistematic pentru RFI din Istanbul.

***

Emisiunea ”Jurnal de front” se difuzează în fiecare sâmbătă, de la ora 17:00, la TVR 2 şi online, live şi înregistrat, pe TVR+.

19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 70

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

20:00 Un trecut secret

Film* Un trecut secret (His secret past-SUA, 2016) PREMIERĂ

Regia: Randy Carter

Cu: Brigid Brannagh, Gatlin Green, Austin James, Patrick Muldoon

*Thriller. Lily, fiica unei celebre scriitoare de romane poliţiste, este atacată de un individ în timp ce făcea jogging, dar un tânăr misterios, pe nume Mick, o salvează la ţanc. Între cei doi pare să se înfiripe o idilă, dar mama lui Lily şi şeriful local au îndoieli cu privire la trecutul lui Mick şi încep să facă investigaţii.

*

Redactor: Gabriela Onea

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2