loader
Foto

Galerie foto

Iuliana Marciuc stă de vorbă cu trei mari învingători în lupta cu viaţa

La „Destine ca-n filme” - marţi 24 martie, de la ora 21.00, la TVR 2 şi online pe TVR+.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În această săptămână, Iuliana Marciuc aduce la „Destine ca-n filme” poveştile impresionante a trei bărbaţi care au reuşit să depăşească toate obstacolele pentru a va viaţă planurilor lor.

Tom Andreassen este un norvegian care în 1990, când a venit pentru prima dată în România, a luat contact cu lumea de sub pâmănt – cu copiii străzii care trăiau în canalele de la Gara de Nord. Din dorinţa de a-i ajuta, Tom nu numai că s-a împrietenit cu ei, dar a trăit o perioadă alături de ei, sub pământ, pentru a-i înţelege mai bine. Acum Tom îşi împarte viaţa între Norvegia şi România, fiind convins că destinul său este acela de a-i ajuta pe copiii şi oamenii străzii, de la care a avut multe de învăţat şi care l-au ajutat să devină ceea ce este astăzi.

Cel de-al doilea erou al acestei ediţii este Bogdan Lazăr Andreescu, al cărui destin a fost schimbat de un accident. După ce a fost forţat să renunţe la judo, sport în care făcuse performanţă, el alege să se regăsească în arta spectacolului de circ, însă şi viaţa de acrobat a însemnat multe accidente. Dezamăgit de oameni, cei mai buni prieteni ai lui Bogdan sunt acum caii şi... un papagal.

Ştefan Iosif Grimberg – unul dintre cei mai cunoscuţi galerişti şi negustori de artă din România, a pornit de la colecţionarea timbrelor şi a cutiilor de chibrituri. Apoi a trecut la lucruri modeste, ce puteau fi cumpărate din bursa sa de student. Mai târziu a început să se înconjoare de obiecte de artă, tot mai valoroase şi mai rare. Aşa a ajuns să facă o pasiune pentru lucruri autentice, iar dragostea de frumos l-a ajutat pe Ştefan Grimberg să pună bazele unei cunoscute galerii de artă.

Emisiunea este programată şi la TVR HD miercuri, 25 martie, de la 20.10.

 

 

7:50 Documentar 360°GEO

* Ecuador, cealaltă patrie a ciocolatei (Equateur, l’autre pays du chocolat, Franţa-Germania, 2012) Redifuzare

*Varietatea de arbori de cacao Nacional ce provine din Ecuador se mai numeşte şi "Cacao Theobroma" sau "mâncarea zeilor". Fructele sale cresc în provinciile îndepărtate şi în satele de pe râurile Santiago şi Napo.

Aromele speciale ale Theobroma sunt căutate de cei mai renumiţi maeştri ciocolatieri ai lumii; drept urmare şi producătorii săraci din zonă au o sursă stabilă de venit.

Realizator: Thérèse Engels

Redactor: Ştefan Asavei

8:45 Teleshopping

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2