loader

Iuliana Marciuc prezintă doi „îngeri păzitori” ai oamenilor nevoiaşi

Marţi, 3 noiembrie, de la ora 21.00, la „Destine ca-n filme” - la TVR 2 şi online pe TVR+.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Viaţa nu a fost deloc blândă cu Gabriel Ciobotaru. După ce a rămas orfan la 10 ani, rudele l-au dat la orfelinat unde a fost bătut, unde mânca puţin şi prost. Niciodată n-a avut parte de un desert pentru că trebuia să-l dea celor mari. Însă Gabriel nu s-a lăsat învins de suferinţele îndurate şi a mers înainte.

A absolvit Facultatea de Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti şi a terminat un master în consiliere socială. Apoi, a înfiinţat Asociaţia „Şansa ta”, prin intermediul căreia îi sprijină pe cei sărmani, ajutat de oameni cu suflet mare şi de voluntari inimoşi. Gabriel derulează multe proiecte, însă amintim doar de “O masă caldă”, prin care duce mâncare nevoiaşilor de la Gara de Nord şi “Zâmbetul din cutie”, prin care mii de cutii cu hăinuţe, rechizite şi jucării, strânse de la copiii din Bucureşti, ajung la cei săraci din sate îndepărtate. În Buftea, unde a reuşit să primească o casă de la primărie, are o mică sală de calculatoare, iar copiii  vin aici să se joace, să descopere lumea şi să înveţe.

Nicolai Tand este considerat bucătarul vedetelor. A gătit pentru Alain Delon, Madonna, Jenifer Aniston, componenţii trupei Metallica. Însă, drumul spre celebritate nu a fost deloc uşor. A abandonat şcoala în clasa a zecea, ca să-şi ajute mama în gospodărie. Pentru a face rost de bani, mergea la sapă, la coasă, la cules de porumb, cireşe sau cartofi.

La 20 de ani a plecat la muncă în Iugoslavia, unde a dormit prin păduri şi prin parcuri. În Italia a mâncat din mila bisericii, iar în Anglia a fost muncitor în construcţii. Ajuns în Franţa, Nicolai Tand a vândut ziare şi a lucrat doi ani pe ambulanţă. La restaurant a început ca spălător de vase, devenind, în timp, director general. A revenit în ţară, s-a căsătorit cu o maramureşancă, fost model internaţional la Paris, are doi copii şi deţine un faimos restaurant în Bucureşti. Dar Nicolai Tand nu a uitat niciodată cum este viaţa de om sărac. Prin intermediul Asociaţiei “Şansa ta”, înfiinţată de Gabriel Ciobotaru, Nicolai găteşte şi trimite mâncare oamenilor nevoiaşi de la Gara de Nord.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicațiile TVR+ pentru IOS șAndroid.

 

22:05 Magazin Deutsche Welle

* Fii în formă ! (IN GOOD SHAPE-Magazin despre sănătate, Germania, 2024)-R

*Cum putem duce o viaţă sănătoasă, cu mintea echilibrată şi organismul în formă. Aflăm cele mai noi tendinţe din medicină, nutriţie şi fitness.

Episodul:177

22:40 Romanian Creative Week Bucharest

*Making Of

*partea doua

Romanian Creative Week, cel mai mare eveniment al industriilor creative din UE va aduce la Bucuresti Romanian Fashion Week unde vor fi prezentate creatii ale designerilor la început de drum, dar si ale celor consacrati, pe catwalkul din studioul Pangrati al Televiziunii Române.

În 08șsi 09 octombrie va propunem doua showuri de moda intr-un spatiu inedit pentru un astfel de eveniment

Producator RCW

Producator TV : Elena Stirbescu

(Reluare)
 
„Istorii de bun gust”, între joacă, bucate și tradiție

Călătoria prin gusturile de odinioară ajunge în Vatra Moldoviţei. Aici, realizatoarea Camelia Moise şi dascăliţă Ilaria Pușca ne invită să ...

Gala “GHEORGHE GHEORGHIU 50” la “Drag de România mea!”

Cea de-a cincea ediţie a sezonului 15 al emisiunii “Drag de România mea!” vine cu o surpriză inedită, o celebrare aparte a unuia dintre cei mai ...

 „Hai-Hui... cu Marina” la Berlin – între wurşti, urşi şi poveşti

Periplul „Hai-Hui... cu Marina” continuă într-un oraş care a făcut parte din două ţări! Celebru pentru zidul care a împărţit cele două Germanii ...

 

#tvr2