Iuliana Marciuc: „Nu există probleme, există soluții” | VIDEO
miercuri, 23 decembrie 2020
O ediţie specială de Crăciun, cu parfum de scorţişoară şi clinchet de clopoţei la ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Mic Dejun cu un campion”, alături de Daniela Zeca Buzura. Sâmbătă, 26 decembrie, de la ora 10:00, la TVR 2 și online pe TVR+.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Încă din 1990, de când a câştigat un concurs de crainică la Televiziunea Română, Iuliana Marciuc a înţeles că o aşteaptă un drum lung cu bucurii, dar şi cu multe schimbări, cu sacrificii şi trudă’’, spune Daniela Zeca Buzura despre invitata sa.

Statutul acceptat al unui om de televiziune este faptul că este o persoană publică, care se bucură de vizibilitate şi, tocmai de aceea, reponsabilitatea sa este enormă. Nu doar pentru imaginea personală, dar şi pentru cea a instituţiei pe care o reprezintă şi a influenţei implicite a acţiunilor şi părerilor sale. Iuliana Marciuc a dovedit că are abilitatea de a fi mereu în prim plan fără a încălca niciuna dintre aceste condiţionări.

„Eu am crescut şi am urcat toate treptele profesioniştilor de televiziune. Îmi place mult meseria asta. Lucrez extraordinar cu toţi colegii mei. Ştii că unul dintre cele mai grozave complimente pe care le-am primit a fost acela că ştiu să ascult. Da, sunt o persoană empatică. Nu vreau să creez animozităţi. Încerc să ne simţim cu toţii bine. Până la urmă stăm la muncă mai mult decât acasă, cu familiile noastre. Nu putem lucra bine dacă suntem încruntaţi şi nefericiţi. Nu există probleme. Există soluţii’’, mărturiseşte Iuliana Marciuc cu sinceritate.

(w640)

Prezenţa sa pe micul ecran şi în afara lui este mereu o plăcere. Este o persoană care nu o dată a ştiut să se reinventeze. De la crainic, la redactor, moderator-prezentator, producător, tentată uneori chiar de distribuirea în scenete de televiziune sau în piese de teatru, om de afaceri dar, mai ales un coleg de nădejde, Iuliana Marciuc se bucură, senină, de tot ceea ce viaţa îi poate oferi: o meserie care-i place şi i se potriveşte, o familie frumoasă şi, mai ales, un optimism contagios care salvează de la naufragiu, griul existenţei.

„Iuliana Marciuc s-a distins întotdeauna prin faptul că nu s-a dat în lături de la nicio provocare. A cântat, a dansat, a jucat până şi teatru, a prezentat spectacole, a realizat şi moderat o mulţime de formate de televiziune. O ştim cu toţii de la emisiunea ’’Confesiuni’’ şi apoi din ’’Destine ca-n filme’’, ca să enumăr doar două dintre cele mai longevive. O gazdă caldă, primitoare care, într-adevăr, ştie să asculte. M-a invitat odată în platoul ’’Confesiunilor’’ într-o ediţie cu mai mulţi colegi din televiziune, la debutul unei noi grile. Mărturisesc că nu mai ştiu în ce an. Realizam atunci Campania ’’Mânăstirea Văcăreşti – comoara pierdută’’ şi Iuliana voia să atragă atenţia asupra acestui format despre istorie şi patrimoniu cultural naţional, mai ales că TVR Cultural fusese desfiinţat. A fost un gest pe care nu-l voi uita. Am învăţat multe de la ea ca şi de la alţi colegi din televiziune cu prilejul formatului scurt, de 5 minute, ’’O vedetă, un tablou’’. Sigur că Iuliana a fost printre primii mei invitaţi. Mi-aduc aminte cu ce seriozitate s-a documentat, cum s-a pliat perfect pe decupajul pe care-l făcusem, ce eficient am lucrat împreună. Cu sinceritate spun că este un coleg pe care îl apreciez. Răspunde întotdeauna la telefon fără fasoane. Stăm de vorbă şi, între două glume sau încurajări, rezolvăm fără întârziere şi ce avem de rezolvat. Aşa că, văzând-o azi la noi în emisiune nu-mi rămâne decât să mă bucur că am invitat-o într-o ediţie specială care a început sprinţar, în spiritul sărbătorilor de iarnă’’ – Ileana Ploscaru Panait, producătorul emisiunii.

(w640)

Face parte dintr-o familie de artişti şi nu este uşor. Trăieşte aşa cum şi-a dorit, călătoreşte şi lucrează fără să se plângă. Este alături de soţul său Adrian Enache şi de David, fiul pe care îl divinizează şi, ca o mamă responsabilă, îl ghidează fără să-l sufoce. Este mereu în căutarea unei note distincte şi sutele de fotografii pe care le are în arhiva familiei atestă pasiunea sa pentru viaţa alertă, plină de provocări care se tezaurizează în amintiri pentru mai târziu.

(w640)

La Mulţi Ani! şi Sărbători fericite tuturor!

Portret de artist: DANIELA ȘI IOAN MOLDOVEANU

Printre colegii de generație care lucrează pictură bisericească și icoane, Daniela și Ioan Moldoveanu se disting prin măiestrie și respect față de tehnicile vechi de pictură, ilustrând cu fidelitate tradiția bizantină, ridicată la rang de artă. Fiecare biserică pe care au pictat-o cei doi artiști împreună cu echipa lor, are o noblețe aparte care izvorăște din experiența lungului șir de meșteri care au împodobit bisericile noastre de-a lungul secolelor și dintr-o profesiune de credință în care cei doi excelează de peste trei decenii.

Nu s-au lăsat ademeniți nici de culorile acrilice, nici de pigmenții sintetici sau de tehnicile moderne de finisare a pereților suport. Daniela și Ioan Moldoveanu lucrează fresca așa cum o făceau înaintașii de acum câteva secole: cu var, nisip, câlți, pigmenți minerali și foiță de aur.

“Niște depășiți de vremuri” – ar zice unii, dar valoarea și frumusețea picturii zugrăvite într-o biserică este menită să reziste sute de ani. Este o moștenire ce se lasă generațiilor viitoare. Așa că, cei care pășesc pragul bisericii pentru închinăciune și devoțiune, pot admira pictura măiastră a Danielei și a lui Ioan Moldoveanu la Crasna, Rohia, Galați, la biserica românească de la Ierihon sau la Sf. Gheorghe Nou de la kilometrul zero al Bucureștiului, pentru a enumera doar pe câteva dintre ele.

Recomandare de lectură: O apariţie editorială care ridică la cinci numărul volumelor semnate de Iuliana Marciuc. ’’Zeii de mucava. Incursiuni imagologice în cinematografie şi media’’ despre adevăraţii oameni de televiziune şi ’’vedetele’’ meteorice care umplu exagerat programele de fiecare zi. ’’Televiziunea, media audio-vizuală în general, joacă un rol extraordinar, dificil de cuantificat, în felul în care oamenii îşi construiesc, astfel, din imagini, realitatea, prezentul şi viitorul deopotrivă, felul în care-şi scriu vieţile, fiecare alegând imaginile care le satisfac aspiraţiile şi idealurile’’ – Iuliana Marciuc (sursa: Editura Tracus Arte)

Difuzare TVR2: sâmbătă, 26 decembrie 2020, ora 10:00

Reluare TVR2: marţi, 29 decembrie 2020, ora 5:00

Difuzare TVRI: sâmbătă, 2 ianuarie 2020, ora 9:00

Difuzare TVRM: sâmbătă, 26 decembrie 2020, ora 10:00

 • 16:30
  România…în bucate
  TVR Moldova * Bruschetti și ravioli cu ricotta și spanac. Prezintă Mihaela Rudenco Producător Luminița Popa Emisiune realizată de TVR Moldova Jurnalist: Cătălin Blebea Producător: Cristina Murgu Producător delegat: Alexandra Tiniche
 • 17:00
  Educaţie la înălţime
  Educaţie la înălţime şi… de la înălţime! Despre zone de vis şi oameni speciali, personalităţi şi pionieri ai lumii, despre mistere şi legende, mitologie, istorie şi geografie, despre parcuri naţionale şi case memoriale, dar şi despre muzee şi locuri speciale. Totul presărat cu reportaje, jocuri şi experimente care dau aripi profesorilor şi elevilor. Cu emisiunea Educaţie la înălţime, procesul de învăţare este plin de surprize şi poveşti captivante, iar informaţiile necesare la şcoală sunt mult mai uşor de înţeles şi reţinut de către elevi. Aşa că… vă aşteptăm în faţa micilor ecrane, în fiecare vineri, de la ora 17,00, pe TVR2, la un nou sezon al emisiunii Educaţie la înalţime, o emisiune relizată cu drona de specialişti şi profesionişti pentru toate şcolile din România şi Republica Moldova. * TURNUL EIFFEL Are peste 300 de metri înălţime, este pe schelet din oţel, oţel ce ar fi fost fabricat la Reşiţa, iar tehnologia folosită la construcţia sa a fost inventată de inginerul Gheorghe Pănculescu. Turnul Eiffel este cel care a fost inaugurat în 1889 cu prilejul expoziţiei Universale, organizată cu ocazia centenarului Revoluţiei franceze. Iar echipa de la Educaţie la înălţime nu putea să rateze unul dintre simbolurile Franţei. Vă aşteptăm vineri, 9 decembrie de la ora 17,00, pe TVR2 să vedeţi una dintre lecţiile eveniment prezentată de profesorii Irina Constantinescu și Marcel Bartic. O emisiune realizată de Asociaţia Însemne, în parteneriat cu Departamentul pentru o Dezvoltare Durabilă, Guvernul României. Producător: Alice Săceanu Coproducţie TVR-SC Media Factory Unit SRL
 • 18:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 18:55
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători : Raluca Brumariu
 • 19:05
  Doctor Quinn
  Serial *(DR. QUINN, MEDICINE WOMAN-SUA, 1993-1998) Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Episodul 50 Dramă. În 1867, Michaela Quinn, tânără doctoriţă şi moştenitoarea unei familii bogate din Boston, lasă în urmă confortul în care a trăit până atunci şi se mută într-un orăşel din Vestul American încă sălbatic: Colorado Springs. Entuziastă, plină de bune intenţii şi dornică să se afirme într-o meserie dominată de bărbaţi, Michaela-poreclită "Dr. Mike"-e primită cu suspiciune de localnici, dar reuşeşte să-şi facă doi prieteni buni: Byron Sully, susţinătorul cauzei indienilor cheyenne, şi Charlotte Cooper, moaşa satului. Şi, de parcă adaptarea nu i-ar fi fost suficient de dificilă, un incident tragic schimbă şi mai mult viaţa Michaelei: muşcată de o viperă, Charlotte i-i încredinţează pe patul de moarte pe cei trei copii ai ei, Matthew, Colleen şi Brian. Devenită brusc şi mamă, şi medicul unei comunităţi care nu prea are încredere în capacităţile ei, Dr. Mike se înarmează cu curaj şi optimism pentru a schimba în bine vieţile celor din jur. Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 20:00
  Gala umorului
  Emisiunea "Gala umorului" continuă seria momentelor comice și în grila de toamnă a canalului TVR2, avându-i ca gazde pe Corina Dănilă și Dragoș Huluba, în fiecare vineri seara, de la ora 20:00. În noul sezon, cel de-al 18-lea, pe lângă fabuloasele secvențe selectate din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, vă propunem și scenete comice în premieră, din a căror distribuție fac parte: Rodica Popescu Bitănescu (invitat special) și mai tinerii actori de comedie Mirela Zeța, Marius Rizea, Adrian Ciobanu și Silviu Debu. "Pensionarii, la raport..." Prezintă: Corina Dănilă şi Dragoş Huluba Producător: Cosmin Dumitru
 • 22:00
  Reţeaua de idoli
  Producător: Irina Păcurariu din 05 decembrie / /
 • 23:00
  Doctor Quinn
  Serial *(DR. QUINN, MEDICINE WOMAN-SUA, 1993-1998) Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Episodul 49 Dramă. Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan din 08 decembrie / /
 • 00:00
  RIVALII…cu Marina Almăşan
  * Emisiunea RIVALII…cu Marina Almășan, îsi propune să aducă față-n față cele două tabere : tinerii și vârstnicii, primii-cu forța și entuziasmul și celelalte “instrumente” și caracteristici specifice vârstei, ceilalți-cu înțelepciunea, experiența și cumpatarea, pe care le-o oferă anii din buletin. Prezintă: Marina Almășan Comoderator: Costin Teodorescu Producator: Marina Almășan Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damianşi Daniela Guţu
 • 02:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport )
 • 02:45
  Mic dejun cu un campion
  Producător: Ileana Ploscaru Panait
 • 03:35
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători: Raluca Brumariu
 • 03:50
  Teleşcoala
  *Limba română pentru ucraineni Producator: Sinziana Milosoiu
 • 04:15
  Teleşcoala
  Limba semnelor române Producator: Sinziana Milosoiu ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 04:40
  Documentar 360°
  * Slovenia, regatul albinelor (LA SLOVÉNIE, LE ROYAUME DES ABEILLES, Franţa-Germania, 2020) Realizator: Therese Engels Redactor: Delia Clonaru