loader
Foto

Galerie foto

Iuliana Marciuc ne aduce două noi „Destine ca-n filme între Prut şi Nistru”

În această marţi, Iuliana Marciuc a vorbit cu Andrei Eşanu, academicianul care n-are renunţat la activitatea sa ştiinţifică în ciuda pierderii permanente a vederii şi cu Eugenia Marin, mama Doinei Aldea-Teodorovici. De la 21:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+

După succesul seriei de reportaje şi documentare Destine ca-n filme care se difuzează şi pe TVR MOLDOVA, Iuliana Marciuc propune o incursiune mai profundă în lumea românilor de peste Prut. Ea a petrecut câteva săptămâni în Republica Moldova,  la Chişinău, la Soroca şi la Bălţi pentru a-i întâlni pe protagoniştii primelor ediţii, oameni greu încercaţi de viaţă, cu destine deosebite, cu cumpene pe  care le-au trecut prin ambiţie, perseverenţă şi, mai ales, credinţă în Dumnezeu.

Ediţia din 26 ianuarie începe cu povestea academicianului Andrei Eşanu. Într-o dimineață s-a trezit cu o durere puternică de cap și nu a mai văzut nimic. Trecuse cu putin de 40 de ani atunci când a rămas orb pe viață. Timp de doi ani, Andrei Eșanu nu a zâmbit niciodată,  cu timpul însă, academicianul s-a împăcat cu destinul său şi, ajutat de soția sa, a continuat să scrie și să publice lucrări științifice de valoare. Nu a abandonat activitatea științifică si este un istoric cu renume în Republica Moldova. Cum a reuşit să treacă peste acest obstacol? Aflaţi în reportajul realizat de Iuliana Marciuc.

Pentru al doilea subiect al ediţiei, ne aducem aminte de melodiile şi moştenirea lăsată în urmă de Ion şi Doina Aldea-Teodorovici. Vorbim cu Eugenia Marin, mama Doinei, despre viaţa artiştilor din spatele cortinei.

Cei doi artişti s-au stins din viata într-un accident rutier, iar în urma lor au rămas un fecior și multe șlagăre care nu contenesc să răsune ca niște imnuri la fiecare sărbătoare națională. O moarte fabricată sau cu adevărat întâmplătoare? Aceasta a rămas o enigmă și după lungi ședințe de judecată.

***

 

Emisiunea poate fi urmărită online prin live streaming  pe TVR+ și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


 

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Moldova

Gatim romaneste

* Ianîie din carne de pasăre gătită de Tanti Masha.

Prezintă Betty Turculeț

Producător Luminita Popa

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

Emisiune realizată de TVR Moldova

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2