loader
Foto

Galerie foto

Iuliana Marciuc ne aduce „Destine ca-n filme între Prut şi Nistru”

Marţi, 5 ianuarie, ați putut urmări noua serie de reportaje realizate de Iuliana Marciuc pentru TVR Moldova. De la ora 21:00, pe la TVR 2, TVR HD şi TVR+, am făcut o incursiune în lumea românilor de peste Prut.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+

După succesul seriei de reportaje şi documentare Destine ca-n filme care se difuzează şi pe TVR MOLDOVA, Iuliana Marciuc propune o incursiune mai profundă în lumea românilor de peste Prut. Ea a petrecut câteva săptămâni în Republica Moldova,  la Chişinău, la Soroca şi la Bălţi pentru a-i întâlni pe protagoniştii primelor ediţii, oameni greu încercaţi de viaţă, cu destine deosebite, cu cumpene pe  care le-au trecut prin ambiţie, perseverenţă şi, mai ales, credinţă în Dumnezeu.

În prima ediţie difuzată pe TVR 2 şi TVR HD îl vom cunoaşte pe Ştefan Jurja. El este cavaler al Ordinului „Ştefan cel Mare”, distins cu medaliile „Vulturul de Aur” şi „Crucea memoriei”. În 1988 a absolvit Şcoala de Miliţie din Chişinău, iar acum este căpitan în rezervă, jurist şi tată a trei copii. La 6 iunie 1992, în una din luptele de pe platoul Coşniţa, a fost rănit. O mină a căzut chiar lângă el, împroşcându-l cu 19 schije, dintre care două le mai poartă şi astăzi în corp.

Tot pe 5 ianuarie îl cunoaştem şi pe Nicolae Bulat. El este ghidul emblematic al cetăţii Soroca care a reuşit să intre în memoria multor turişti care au vizitat fortăreaţa medievală de pe malul Nistrului, datorită talentului său de povestitor care te cucereşte din prima clipă.

***

Emisiunea poate fi urmărită online prin live streaming  pe TVR+ și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

10:30 Magazin Deutsche Welle

Globalizarea: riscuri şi beneficii (GLOBAL US Magazin despre globalizare, Germania, 2024) PREMIERĂ

Programul-magazin tratează problemele lumii contemporane inter-conectate, cu focus pe sintagma „local este global” şi vice-versa, şi arată cum se adaptează oamenii la oportunităţile şi la riscurile globalizării.

Episodul 98

Redactor: Corina Feleagă

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 73

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2