loader
Foto

Galerie foto

Iuliana Marciuc aduce trei noi exemple de vieţi fascinante

La „Destine ca-n filme ” - marţi, 18 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 2 şi miercuri, de la 20.00, la TVR HD

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediție disponibilă online pe TVR+.

Şi în această săptămână, Iuliana Marciuc a pregătit noi poveşti adevărate despre vieţi al căror curs a fost schimbat, în mod definitiv, de acele clipe hotărâtoare ale destinului.

Primul exemplu este al medicului Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Bihor, care se luptă zilnic să salveze oamenii din ghearele morţii. Numai că, după 20 de ani dedicaţi medicinei de urgenţă, el a ajuns pacientul colegilor săi, cu fractură la coloana cervicală şi lombară. Totul s-a întâmplat într-un fatidic accident rutier produs pe când medicul se îndrepta cu maşina spre tura de noapte de elicopter la Arad – pentru că în Oradea nu există un loc de unde să decoleze eliopterele SMURD. Maşina a derapat şi s-a răsturnat pe carosabil – iar medicul Hadrian Borcea a fost transportat chiar cu elicopterul SMURD, în stare gravă, la Cluj unde a fost operat pe coloană.

Nucu Pandrea este un artist clujean care cucereşte inimile iubitorilor de cântec într-un mod aparte: folosind o banală frunză. A învăţat meşteşugul pe când avea 8 ani, de la bunicul său, preot greco catolic. În timp, Nucu Pandrea şi-a perfecţionat tehnica şi a devenit cel mai cunoscut cântăreţ din frunză din România, ajungând să interpreteze chiar opere clasice. A cântat cu marele Gheorghe Zamfir şi a susţinut sute de concerte în ţară şi în străinătate alături de trupa de jazz “Nightlosers”.

Părintele Ilarion s-a născut într-un mediu deloc religios, în plină perioadă stalinistă, când absolut nimic din jurul său nu-l ajuta să urmeze Calea Domnului. Aşa că el a ajuns director de bancă şi unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din Constanţa. În 1999, soţia îi moare, iar el rămâne un tată singur, cu responsabilitatea creşterii a doi copii. Ducând cu greu în suflet povara pierderii soţiei, bancherul începe să se apropie tot mai mult de lumea spirituală, iar în 2009 ia hotărârea finală şi devine „fratele Ilarion”, găsindu-şi liniştea sufletească.

Emisiunea poate fi urmărită şi la TVR HD miercuri, 19 noiembrie, de la ora 20.00, precum şi online pe TVR+.

 

12:40 Teleshopping

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi Sezon Nou

* Gânduri de Paste-Adorjáni Dezső episcop evanghelic

Redactor: Kacsó Edith

*Iepurele de Paste

Redactor: T. Bíró Hajnal

*Cântec de Pasti-Corul Sf. Efraim din Ungaria

Redactor: Jakabffy Tamás

Producător: Kacsó Edith

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2