loader
Foto

Galerie foto

„Istorii de bun gust” şi „Turnul Summitului”

Preparatul românesc care a încântat, la Summitul UE de la Sibiu, în 2019, pe cei mai exigenţi demnitari ai lumii l-ați descoperit joi, 6 octombrie, de la ora 22.00, la "Istorii de bun gust".

 

Istorii de bun gust

O nouă poveste delicioasă la „Istorii de bun gust”, emisiunea de antropologie culinară difuzată de TVR2 în fiecare joi, începând cu ora 22.00. În seara aceasta am mers în Bucovina, mai precis în Câmpulung Moldovenesc unde, de la Chef Radu Zărnescu, am învăţat să preparăm un produs original, „Turnul Summitului”.

Ce rol ocupă mâncarea când vorbim de brand-ul unei zone? Poate mâncarea să ţeasă în jurul ei o poveste care să întărească un brand? Sunt întrebări la care au căutat răspunsuri Camelia Moise, realizatoarea emisiunii, antropologul culinar Iulia Drăguţ, Cosmin Josan, creator de branduri şi Chef Radu Zărnescu, cunoscut maestru în arta culinară, vice-preşedintele Euro-Toques International la Bruxelles. Ei au amintit şi povestea inedită a preparatului brand lansat la Summitul UE de la Sibiu, în 2019.

(w882)

La Sibiu, Chef Radu Zărnescu fusese invitat, alături de echipa sa, pentru a pregăti un preparat culinar personalizat, demn să ajungă în farfuriile înalţilor demnitari, preşedinţi, miniştrii, ambasadori sau oameni din presă din toată lumea. În 2019, în Sibiu se suprapuneau două mari evenimente: Summitul UE şi European Region of Gastronomy.

„M-am gândit să realizez un preparat specific zonei, cu care să ne mândrim şi pe care l-am numit „Turnul Summitului”, inspirat de Turnul Sfatului din zonă. Turnul era realizat din carne de oaie, pentru că în Sibiu carnea de oaie este un produs local autentic. Am folosit trei tipuri de carne de oaie: pastramă crudă, oaie prăjită la faţa locului şi carne de oaie gătită în vezică de taur. Ideea a făcut senzaţie. Doamna ambasador a Republicii Populare Chineze fost încântată de preparat şi am discutat mult cu delegaţia chineză. Şi premierul Italiei, Giuseppe Conte, a apreciat preparatul culinar.

(w882)

Am să reproduc „Turnul Summitului” pentru emisiunea „Istorii de bun gust”, dar voi folosi carne de vită, calupuri de ceafă, varianta crudă şi o a doua variantă gătită cu tehnica sous-vide. Preparatul în sine nu e complicat, ideea fiind să ai mai multe tipuri de carne, preparate în moduri diverse. Carnea o vom asocia cu salate, roşii, mirodenii iar prezentarea sa în farfurie este spectaculoasă. Foarte important este ca preparatul cap de afiş din meniu să fie menţinut la un standard calitativ constant”, a spus Radu Zărnescu.

Roşiile cherry pot fi trase în tigaie cu unt, afine, bacon şi rosmarin. Pentru decorul comestibil se poate folosi praz, chiar dacă nu este specific zonei.

2:45 Planuri diabolice (R)

Film * Planuri diabolice (Evil doctor-SUA, 2018) PREMIERĂ

Regia: Brian Skiba

Cu: Dina Meyer, Jen Lilley, Corin Nemec

*Thriller.

*

Redactor: Vlad Ţurcan

(Reluare)

4:20 Documentar 360°GEO (R)

* Viaţa pe uriaşul Grossglockner (Vivre au pied d’un géant, Franţa-Germania, 2010)

Realizator: Gernot Stadler

Redactor: Delia Clonaru

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2