loader
Foto

Invitaţii săptămânii 20-24 octombrie la IERI-AZI-MÂINE

În această săptămână, Corina Dănilă vă dă întâlnire cu Ileana Constantinescu, Ion Dichiseanu, Monica Anghel, Ionel Tudor, Virgil şi Valeria Ogăşanu. De luni până vineri, de la 16:00, la TVR 2 şi TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, 20 octombrie, în ziua dedicată folclorului şi muzicii populare, Corina Dănilă le-a avut ca invitate pe Ileana Constantinescu şi Letiţia Boroi. Ileana Constantinescu – în vârstă de 85 ani – a început să cânte după ce o echipă a Institutului de Folclor din Bucureşti a ajuns în 1951 în satul Comani, în căutarea de noi talente. A fost remarcată de folcloristul Constantin Prichici, cel care o va ajuta în următorii cinci ani să înregistreze peste 200 de cântece. La IERI-AZI-MÂINE, artista va revedea câteva din înregistrările sale aflate în Arhiva TVR.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 21 octombrie. În ziua dedicată teatrului, îl vom sărbători pe actorul Ion Dichiseanu.  Marele actor a ales să-şi sărbătorească cei 81 de ani alături de echipa emisiunii, astfel că ediţia de marţi va fi una cu totul şi cu totul specială.  Decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, Dichiseanu a jucat de-a lungul carierei în filme ca Titanic vals (1964), Cântecele mării (1971), Toate pânzele sus (1977) sau Revanşa (1978), iar în ediţia de marţi, el va avea ocazia să revadă câteva din scenele memorabile strânse în arhiva televiziunii.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 22 octombrie, Ionel Tudor şi Monica Anghel ne vor vorbi despre muzica uşoară şi ce mai înseamnă, dar mai ales cum se aude în prezent. Ionel Tudor – dirijorul Big Band Radio – a început să cânte de la 4 ani, când a primit cadou un pian, de la tatăl său, iar de atunci „muzica a făcut parte din viaţa mea, devenindu-mi şi profesie!”, după cum mărturiseşte el.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 23 octombrie, în ziua dedicată sportului, gazda Cristian Mîndru ne-a adus aminte de istoria şi momentele de aur ale sportului kaiac canoe. La IERI-AZI-MÂINE au venit campionii mondiali la kaiac canoe Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi, cât şi cel mai în vârstă campion olimpic la acest sport, Leon Rotman.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Vineri,24 octombrie, în ziua dedicată divertismentului, la TVR 2 vor veni Virgil şi Valeria Ogăşanu. Virgil este actor al Teatrului Bulandra de mai bine de 50 de ani, iar scena a fost şi locul unde s-a întâlnit cu Valeria, actriţa cu care a jucat în spectacolul Gluga pe ochi şi care i-a devenit soţie.

Fiecare ediţie are câte un invitat cu care gazdele prezintă subiectul zilei, iar dacă, pe parcursul emisiunii, nostalgicii vor zâmbi, tinerii vor ridica din sprâncene, iar visătorii vor aplauda, e semn că IERI, AZI, MÂINE de la TVR 2 a devenit, emisiunea  tuturor vârstelor”, spune Carmen Movileanu, producătoarea noului show de la TVR 2.

Despre emisiune:

În această toamnă, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 16.00, în direct la TVR 2, Corina Dănilă vă aduce amintiri pentru viitor, într-un nou program intitulat sugestiv IERI, AZI, MÂINE. Este o emisiune alertă, cu invitaţi surpriză, poveşti hazlii, întâmplări adevărate, şampanie, flori şi multe, multe alte lucruri neaşteptate. Fiecare zi are o altă temă: luni se vorbeşte despre muzică populară, marţi - teatru, miercuri este ziua muzicii de cele mai diverse genuri: uşoară/ operă/ operetă, joi este ziua sportului, iar vineri, înainte de weekend, este ziua divertismentului.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 71

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

20:00 Immenhof: aventuri dintr-o vară

Film* Immenhof: aventuri dintr-o vară (Immenhof-das abenteuer eines sommers-Germania, 2019)

Regia: Sharon von Wietersheim

Cu: Leia Holtwick, Laura Berlin, Ella Paffgen

*Film de aventuri, family. După moartea tatălui lor, cele trei surori Jansen preiau conducerea hergheliei Immenhof şi încearcă să ducă mai departe preţioasa moştenire. Charly, cea mai mare dintre fete, are 23 de ani şi trebuie să le poarte de grijă şi surorilor ei Lou şi Emmie. Problemele financiare nu întârzie să apară, dar devotamentul tinerelor faţă de fermă şi talentul lui Lou, o adevărată îmblânzitoare de cai, vor reuşi să le scoată din necaz.

Redactor: Laura Bălan

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2