loader
Foto

Galerie foto

Invitaţi de marcă şi momente de aur la la „IERI-AZI-MÂINE”

De luni până vineri, la „IERI-AZI-MÂINE” redescoperim cele mai frumoase momente din istoria muzicii, filmului, teatrului sau divertismentului. În această săptămână,  la TVR 2, de la 16:00, ne întâlnim cu Petre Pană, Monica Ghiuţă, Fuego şi Radu Gabriel.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Săptămâna începe cu ziua dedicată muzicii populare. Astfel că luni, 23 martie, de la ora 16:00, Corina Dănilă îl are ca invitat pe Petre Pană. În ediţia de luni vom revedea câteva dintre cele mai bune interpretări ale artistului, care au fost păstrate în Arhiva TVR şi vom vorbi despre rolul de păstrător al folclorului pe care-l are un interpret de muzică populară.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pentru marţiziua dedicată teatrului – la „IERI-AZI-MÂINE” ne-am întâlnit cu Monica Ghiuţă, actriţa cunoscută pentru rolurile din „E pericoloso sporgersi”, „Faimosul Paparazzo”, „Cocoşul decapitat”, „Filantropica”, „Logodnicii din America” , „Iarna bobocilor”, „Toamna bobocilor” sau „Dincolo de pod”. Născută în 1940 la Câmpulung Moldovenesc, Monica Ghiuţă spunea că „actorul este cel mai blând, este cel mai vulnerabil om, îl poţi distruge cu o petală de floare sau cu o vorbă spusă nelalocul ei. Dacă nu aveam talent, făceam o cu totul altă meserie. Am imprimări la radio, filmez, deci am multe bucurii”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Mijlocul săptămânii ne aduce un invitat special. Pentru ziua dedicată muzicii uşoare, la „IERI-AZI-MÂINE” ne-am întâlnit cu Fuego. Pe 25 martie, de la ora 16:00, am vorbit cu Fuego - sau pe numele său adevărat Paul Ciprian Surugiu - despre muzica românească şi am făcut o „călătorie în timp”. Absolvent al Facultății de Teatru, Fuego a început cariera muzicală colaborând cu Marius Ţeicu şi Carmen Aldea Vlad, iar în 1993 a participat pentru prima oară la Festivalul Mamaia.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Joi, 26 martie, „IERI-AZI-MÂINE” nu se difuzează întrucât pe acest interval orar TVR 2 va transmite în direct Campionatele Mondiale de Patinaj Artistic de la Shanghai.

Încheiem săptămâna cu ziua dedicată divertismentului, iar la TVR 2 vine Radu Gabriel. Un actor-cameleon, Radu Gabriel trece cu uşurinţă de la personajul Bertoldo al lui Dursi, la Gogoloidin al lui Bulgakov, până la Stelică din „California Dreamin” al lui Cristian Nemescu. De asemenea, Gabriel este cunoscut şi pentru scenetele şi serialele de comedie în care a jucat, dar şi pe care le-a regizat. Împreună cu Televiziunea Română, actorul a regizat seriale ca „Ai lu’ Gorobete”, „Clubul de Comedie” sau „Ultimul stinge lumina”. Vineri vom vorbi despre umorul românesc şi avea ocazia să revedem câteva dintre cele mai comice scenete pe care Radu Gabriel le-a regizat, dar mai ales, interpretat pentru spectatorii români.

 

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Teleshopping

7:30 România…în bucate (R)

TVR Cluj

Prezinta: Dan Pavaloiu

Producatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2