loader
Foto

Invitați de marcă și momente de aur, la „IERI-AZI-MÂINE”

Corina Dănilă v-a adus „amintiri pentru viitor” cu invitații: Viorica Flintașu, Cezara Dafinescu, Silvia Dumitrescu, Camelia Potec, Florin Mihăilescu-Brăila Jr . De luni până vineri, ora 16:00, la TVR 2 și TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, 17 noiembrie, în ziua dedicată muzicii populare, Corina Dănilă ne propune o întâlnire cu muzica artistei Viorica Flintașu care, de mai bine de cinci decenii, cântă și promovează folclorul bihorean. A debutat la 16 ani, pe scena Casei de Cultură din Ştei, ca șase ani mai târziu (1966) să înceapă colaborarea cu Radiodifuziunea Română. Între 1967-1970 a fost solistă de muzică populară a Orchestrei „Barbu Lăutaru„ a Filarmonicii „George Enescu„, orchestră care a fost desfiinţată în 1970, iar între 1970-1975, a colaborat cu Ansamblul „Doina” al Armatei din Bucureşti.

Artista crede că muzica și cântescul este „,o permamență, iar interpretul care-l slujește cu toată dăruirea și forța talentului său rămâne mereu în preferințele publicului” (antenasatelor.ro) 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Dacă e marţi, e teatru. Astfel că pe 18 noiembrie ne întâlnim cu actrița Cezara Dafinescu, cunoscută din filme ca „Al patrulea gard de lângă debarcader” (regia Gheorghe Nagi), „Războiul de independență” (regia Sergiu Nicolaescu), „Dumbrava minunată” (regia Gheorghe Nagi) sau „Secretul lui Nemesis” (regia Geo Șaizescu). Absolventă cu notă maximă a Institutlui de Artă Teatrală și Cinematografică (1973), Cezara a intrat pe scena teatrului bucureștean, unde a impresionat publicul și breasla prin rolurile memorabile ca: Silvia în „Să nu-ți faci prăvălie cu scara”, de Eugen Barbu; Alta în „Act venețian”, de Camil Petrescu; Domnica în „A treia țeapă”, de Marin Sorescu; Wanda în „Gaițele”, de Al. Kirițescu sau Arkadina în „Mașinăria Cehov”, de Matei Vișniec.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În ziua dedicată muzicii ușoaremiercuri 19 noiembrie – la „IERI-AZI-MÂINE”  vine Silvia Dumitrescu, una dintre cele mai cunoscute artiste ale anilor 90 și 2000. La TVR 2 vom avea ocazia să revedem câteva din momentele de la începutul carierei ei muzicale și vom vorbi despre planurile ei de viitor. Silvia este văzută ca o artistă versatilă care, de-a lungul anilor, a reușit cu brio să experimenteze genuri muzicale diferite, trecând de la popul românesc și balade, la jazz și blues.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ziua de joi, 20 noiembrie, vine cu mișcare și exerciții, pentru că în ziua dedicată sportului, Alina Alexoi ne-o aduce în studioul TVR 2 pe Camelia Potec, campioană națională, europeană și mondială, care de-a lungul carierei de peste 20 de ani a câștigat peste 200 de medalii și titluri. Ediția de joi va fi un prilej potrivit pentru a revedea  - din Arhiva Multimedia TVR – câteva din aceste momente de aur care i-au marcat cariera Cameliei Potec.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Terminăm săptămâna cu Florin Mihăilescu-Brăila Jr., pentru că, după cum v-am obişnuit deja, vineri sărbătorim divertismentul românesc. Florin este fiul cunoscutului actor de comedie Ştefan Mihăilescu Brăila, care a dat viaţă unor personaje memorabile în filme ca „Păcală” (1974), „Nea Mărin miliardar” (1979) sau „Secretul lui Bachus” (1984).

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Emisiunea IERI-AZI-MÂINE poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

 

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

12:40 Teleshopping

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2