loader
Foto

Galerie foto

Învăţăturile unui Om Sfânt la „Povestea vinde”

Miercuri, 9 noiembrie, de la ora 22:30, "Povestea vinde" a difuzat un reportaj de suflet de la Muntele Athos, locul numit pe bună dreptate „Grădina Maicii Domnului”.

 

Povestea vinde

„Caută-ţi omul cu suflet bun. În omul cu suflet bun, Dumnezeu îşi face loc”, spune Părintele Efrem, starețul Mănăstirii Vatoped, în interviul acordat emisiunii „Povestea vinde”, difuzat la TVR 2.

Sfântul Munte Athos este locul pe care l-am descoperit miercuri, 9 noiembrie, de la ora 22:30, în reportajul emisiunii "Povestea vinde", unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj pentru mii de creștini ortodocși. Cu acest prilej, am ascultat cuvintele pline de înțelepciune ale părintelui Efrem, starețul mănăstirii Vatoped, care a acordat un interviu în exclusivitate jurnaliştilor Liana Stanciu și Daniel Paraschiv

(w882)

"A fost o şansă unică în viaţă să întâlnesc un om sfânt, Părintele Efrem, starețul Mănăstirii Vatoped. Consider că am trăit una dintre sărbătorile meseriei de jurnalist. În prezenţa Sfinţiei Sale, parcă timpul s-ar fi oprit în loc. Cuvintele pe care mi le-a spus, pe cât de simple, pe atât de pline de învăţătură, mi-au rămas în suflet”, a spus Liana Stanciu.

(w882)

În Sfântul Munte sunt călugări de toate națiile. La ora actuală locul adăposteşte aproximativ 2.500 de călugări, în 20 de mănăstirilor şi 12 schituri. Cele 20 de mănăstiri, în ordinea după care sunt așezate în catalogul mănăstirilor atonite, sunt următoarele: Marea Lavră, Vatopedu, Iviru, Hilandaru, Dionisiu, Cutlumuș, Pantocrator, Xeropotamu, Zografu, Dohiariu, Caracalu, Filoteu, Simonopetra, Sfântul Pavel, Stavronichita, Xenofont, Grigoriu, Esfigmenu, Sfântul Pantelimon (Russikon) și Constamonitu.

0:20 RIVALII…cu Marina Almăşan

* Emisiunea RIVALII…cu Marina Almășan, îsi propune să aducă față-n față cele două tabere : tinerii și vârstnicii, primii-cu forța și entuziasmul și celelalte “instrumente” și caracteristici specifice vârstei, ceilalți-cu înțelepciunea, experiența și cumpatarea, pe care le-o oferă anii din buletin.

Prezintă: Marina Almășan

Comoderator: Costin Teodorescu

Producator: Marina Almășan

Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damianşi Daniela Guţu

2:05 Campionatul European de patinaj artistic ESPOO 2023

* program liber masculin-ora 19:00

*ceremonie VICTORY masculin ~15 minute-ora 22:01

Producator : Daniela Enachescu

Comentator Monica Bucur

 
La TVR 2, spectacolul Campionatului European de Patinaj Espoo 2023

Din 25 ianuarie, TVR 2 transmite, atât în direct, cât şi înregistrat, Campionatul European de Patinaj Artistic Espoo 2023 (Finlanda).

„Familia Borgia” şi „Comisarul Ricciardi”, seriale în premieră la TVR 2

TVR 2 a început anul cu seriale apreciate atât de publicul cinefil, cât şi de critica de specialitate.

Tânăra generație din folclorul autohton, la

Echipa emisiunii "Drag de România mea!" vă dă întâlnire duminică, 29 ianuarie, de la ora 15.00 pe TVR2, când puteți revedea o gală care a ...