loader
Foto

Galerie foto

Incursiune în lumea valorilor de ieri şi de azi, la „IERI-AZI-MÂINE”

În săptămâna  23-27 februarie, aşa cum v-am obişnuit, echipa emisiunii vă aşteaptă, de luni până vineri, de la ora 16.00, la întâlniri de folclor, teatru, muzică uşoară, sport şi divertisment.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, 23 februarie, v-am dat întâlnire cu lumea folclorului autentic, alături de îndrăgita interpretă Florica Zaha. Atentă la tradiţii şi cu un mare interes pentru muzica autentică, dar mai ales preocupată de propriile origini care i-au marcat traseul artistic, Florica Zaha e pregătită pentru o oră de confesiuni, alături de Corina Dănilă. Într-un interviu mai vechi acordat “Formulei As”, spune despre locurile sale de baştină  - comuna Avram Iancu din judeţul Bihor – că sunt meleagurile bunătăţii, cu oameni blânzi şi frumoşi. Aceeaşi frumuseţe care i-a marcat copilăria o regăsim în muzica ei.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi sărbătorim lumea scenei şi pe actriţa Simona Bondoc, care îşi aminteşte cum a “izbucnit” patima ei pentru teatru în urma unei piese de operetă cu Ion Dacian. Pe parcursul carierei, Simona Bondoc a fost distribuită în numeroase piese de teatru şi în producţii cinematografice, printre care Eva, în "Adam şi Eva", de Aurel Baranga, Mătuşa, în "Căsătoria", de Gogol, Anna Pavlovna, în "Cadavrul viu", de L. Tolstoi etc. Marţi o puteţi vedea şi asculta pe talentata actriţă, de la ora 16.00, la TVR 2.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri,25 februarie, e ziua muzicii uşoare şi am marcat-o alături de Ileana Şipoteanu, care a pornit pe acest drum din Piteşti, alături de formaţia Valahia, în 1983. Trei ani mai târziu a debutat pe scena festivalului de la Mamaia cu două piese în primă audiție. Apoi au urmat ani de apariţii, înregistrări, concerte, spectacole, colaborări cu mari compozitori.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ziua de joi este ziua dedicată sportului românesc şi marilor campioni, iar Alina Alexoi, gazda emisiunii IERI-AZI-MÂINE pentru această zi, i-a adus în platou pe Gabriela Szabo şi Zsolt Gyongyossy. Una dintre cele mai bune sportive din România – desemnată şi cea mai bună atletă a lumii în 1999 – a vorbit la TVR 2 despre primele curse pe care le-a făcut, ne-a spus care sunt temerile de la linia de start şi care au fost cele mai frumoase momente de-a lungul carierei. Alături de ea a fost şi Zsolt Gyongyossy, fostul antrenor şi actualul ei soţ, care a vorbit despre atletism şi campion, dintr-un alt punct de vedere – cel de antrenor.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

La final de săptămâna să ne distrăm puţin. Vineri sărbătorim divertismentul alături de Radu Gheorghe, unul dintre maeştrii improvizaţiei scenice. Printre modalităţile de exprimare artistică pe care le preferă actorul se numără, pe lângă actorie, pantomima, interpretarea muzicală vocală și instrumentală (vioară, chitară și flaut). A interpretat numeroase roluri în teatru, film, teatrul de televiziune și teatrul radiofonic. Radu Gheorghe este şi unul din promotorii genului Stand-Up Comedy în România. Nu rataţi întâlnirea cu el, vineri, de la ora 16.00, la TVR 2!

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Generaţia Fit

Redifuzare

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

7:25 România…în bucate (R)

TVR Craiova

* Tăst Show

Emisiune realizată de TVR Craiova

Prezentator si realizator: Doru Ciolacu

Producător : Simona Musuroi

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2