loader
Foto

Începeţi ziua cu interviurile “IERI-AZI-MÂINE”, la TVR 2

Pe timp de vară, de luni până vineri, de la ora 10.10, la TVR 2 revedeţi ediţii mai vechi ale emisiunii “IERI-AZI-MÂINE” realizate de Corina Dănilă.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, 10 august

Începem săptămâna în forță! Corina Dănilă ne propune o întâlnire cu Mioara Velicu, una dintre cele mai iubite artiste ale folclorului românesc. A început să cânte din 1964, iar piesele sale – inspirate din zona natală – s-au remarcat prin iuțeala ritmului, versurile optimiste și pline de viață. După cum mărturisea chiar ea în Formula As, „eu mi-am cules cantecele de pe prispa si nu pot sa uit de unde am plecat”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.


Marţi, 11 august

Vă așteptăm pe TVR 2, dimineaţa, cu îndrăgita actriță Olga Delia Mateescu.  Vom revedea câteva din interpretările de aur ale actriței care a jucat în filme ca „Tată de duminică” (1975), „Misterele Bucureștilor” (1983), „Masca de argint” (1985) sau „Colierul de turcoaze” (1986).  „Îmi pare bine că am fost deschisă provocărilor, că am putut să înţeleg fel de fel de personalităţi şi să pătrund în universul unor gândiri teatrale deosebite. Mă gândesc la toţi oamenii cu care m-am întâlnit în decursul vieţii pe scenă, la faptul că mi-am făcut profesia aşa cum am considerat eu că e bine, fără lucruri care să-mi întunece nopţile”, mărturisea actrița într-un interviu.

Olga Delia Mateescu a primit, în 1997, Premiul UNITER pentru Cea mai bună piesă a anului, pentru piesa Capricii (1997), iar în 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler din partea statului român.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.


Miercuri, 12 august

Miercuri în platoul TVR 2 o revedeţi pe Marina Florea. Știați că ea a debutat chiar la TVR 2, în urmă cu 32 de ani, la emisiunea „Album duminical”? Născută la Bucureşti, la 25 ianuarie 1962, Marina a urmat cursurile Școlii Populare de Artă (1980-1982) la clasa profesorilor Mihaela Runceanu - Ionel Tudor.

A fost una dintre cele mai populare soliste lansate în anii ’80, iar de-a lungul carierei sale Marina Florea a lansat câteva mari hituri ale muzicii româneşti. „Marea mea, iubire marea” (1983), „Pământ” (1984), „Să cânte lumea” (1985),  „Dans Non-Stop” (1985), „Nu ştiu ce-i cu mine” (1986), „Stele perechi” (1987). Miercuri, de la 16:00, avem ocazia să reascultăm câteva dintre acestea.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.


Joi, 13 august

Sanda Toma ne readuce joi, 13 august, câteva dintre cele mai frumoase poveşti ale teatrului românesc.  Actriţa s-a născut în 1934 la Bucureşti şi la UNATC a ajuns dintr-o întâmplare: „cum la Institutul de Teatru erau reuniuni, joia după amiaza, unde se puneau la magnetofon 3-4 melodii, a mers şi ea [Sanda Toma], antrenată de unele colege care frecventau aceste reuniuni. Acolo s-a împrietenit cu câţiva studenţi care au sfătuit-o sa dea la Teatru”, notează site-ul Cinemarx.

Ea ne va povesti de primele roluri pe care le-a jucat alături de actori ca Margareta Pogonot sau Victor Rebengiuc şi ne oferi câteva detalii despre Televiziunea Română din anii 60-70, când a prezentat emisiuni ca „Magazin 111”, „Post Meridian”, „Zig-zag” sau „Album Duminical”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.


Vineri, 14 august

Terminăm săptămâna cu Adriana Șchiopu și fiica sa, Irina Rădulescu, pentru că, după cum v-am obișnuit deja, vineri sărbătorim divertismentul românesc.  Adriana – soția lui Dem Rădulescu – este cunoscuta actriță care a jucat în „Divorţ... din dragoste” (1991), „Drumeţ în calea lupilor” (1988), „Cucoana Chiriţa” (1986),  „Pădurea de fagi” (1986) sau „Secretul lui Bachus” (1984).  Irina Rădulescu, fiica ei, s-a făcut remarcată pe scena Teatrului Mic din București și a jucat în seriale de televiziune ca „Tanti Florica”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

Ecranizarea din 2019 a romanului „Numele trandafirului

Miniseria „Numele trandafirului" este difuzată în premieră, în patru părți, pe TVR2. Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 22.00, este programată a ...

 

#tvr2