loader
Foto

„În zilele noastre, banii se câștigă ușor sau greu?”, întrebarea care a dat startul noului sezon „Rivalii”, la TVR 2 | VIDEO

Alături de Dan Helciug, în calitate de coprezentator, Marina Almăşan a pornit cel de-al treilea sezon al emisiunii care împleteşte firesc problemele vieţii cotidiene, cu divertismentul.

 

Marina Almășan
Rivalii

În emisiunea "Rivalii" se vor aborda şi în noul sezon teme de interes pentru telespectatori: „Părinți severi versus părinți permisivi”, „E mai bine să vorbești sau să taci?” sau „Poți iubi două femei / doi bărbați în același timp?”.

„Fiind o emisiune care îmbină educația cu divertismentul de weekend, programul nostru se potrivește mănușă postului public de televiziune, „Rivalii” atinge dintr-o lovitură două din atribuțiile unei televiziuni publice: educaţie și divertisment. Mă bucur că telespectatorii au îmbrățișat ideea acestui program - rivalitățile „pașnice” care se creează , vrei nu vrei, între oameni cu păreri diferite. Ca-n viață! Așa am făcut și continuăm să facem și noi, la „Rivalii”: supunem atenției o întrebare cu două posibilități de răspuns. Și, pe loc, se creează două tabere „rivale”, avându-ne în frunte pe mine şi pe Dan”, spune Marina Almăşan despre formula câştigătoare a emisiunii „Rivalii”.

(w882)

Aşa cum ne-am obişnuit, spectatorii din gradene vor fi „gestionaţi” cu iscusință de comoderatorii Raluca și Costin, iar carismaticul psiholog Matei Stănculescu și avocatul Adrian Cuculis întregesc echipa.

„Temele sunt nesfârșite, la fel ca și problemele vieții de zi cu zi, de unde se inspiră. Prima, bunăoară, aduce în prim-plan o „dilema” a Prezentului : „În zilele noastre, banii se câștigă ușor sau greu?”…Oare e cineva care va spune „Ușor”?…se pare că da! Una peste alta, temele vor amesteca problemele de corason (deloc epuizate în sezonul trecut) cu alte frământări de zi cu zi ale romanilor”, a adăugat realizatoarea Marina Almăşan.

(w882)

Şi pentru că „Rivalii” este în primul rând o emisiune în care se dezbat probleme de suflet care amprentează viaţa fiecăruia, am aflat de la Marina Almăşan cum se vede dragostea de pe plaiurile mioritice în China şi despre spectacolul pe care l-a prezentat:

„Spectacolul organizat de ICR Beijing cu ocazia Dragobetelui ne-au adus - pe mine și pe colegii mei artiști - Dan Helciug (sic!), Georgiana Pană, Gheorghe Turda și designerul sătmărean Sorina Tulan, în fața unei săli pline ochi. Au fost încântați să afle despre Dragobetele românesc, mai ales că și în China există un festival anual dedicat iubirii. Dar încântarea cea mai mare a fost atunci când și Dan și Gheorge Turda și-au încheiat recitalurile cu câte o melodie în limba chineză! Sala a izbucnit în ropote de aplauze, exprimându-și admirația atât față de vocile celor doi, cât mai ales de corectitudinea cu care aceștia s-au descurcat cu textul în limba chineză”, a spus Marina Almăşan.

***

Echipa emisiunii:

Producător: Marina Almasan,

Organizator producție: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu și Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan și Dan Helciug

Jurnaliști: Mirela Vasile și Andreea Baciu

Realizatori: Marina Almașan, Adrian Banuță

Regizor artistic: Dan Manoliu

 

7:50 Documentar 360°GEO

* Georgia-din dragoste pentru vin (Géorgie, pour l’amour du vin, Franţa-Germania, 2009) Redifuzare

*În epoca sovietică, Georgia era considerată pivniţa cu vinuri a URSS-ului. După prăbuşirea comunismului, vinul a rămas unul dintre principalele produse pentru export ale ţării, până la declararea embargoului de către Moscova, ceea ce a dus la scăderea considerabilă a exportului.

Dar viile din Caucaz continuă să producă din plin şi Georgia caută noi pieţe de desfacere. Reportajul-documentar prezintă o regiune viticolă în plină transformare, prinsă între tradiţii milenare, moştenirea sovietică şi regulile moderne ale economiei de piaţă.

Realizatori: Pierre Goetschel, Irma Inaridze

Redactor: Adriana Vulpe

8:45 Teleshopping

 
„Mi-a fost dor de voi!

După un sezon cu provocări, confruntari între vedete, jocuri, întrebări şi dedicații muzicale, Paul Surugiu-Fuego ne invită duminică, 9 iunie, un ...

Familii muzicale şi emoţii puternice la

Duminică, de la ora 15.00, la TVR 2 vă aducem în dar o gală plină de emoţie, de vorbe de suflet, de momente speciale, dar și de dezvăluiri unice.

Păsările din România au rubrica lor, la „E vremea ta!” | VIDEO

„E vremea ta!” are o rubrică nouă, dedicată speciilor de păsări din România. În fiecare marţi, de la ora 18:50, vă invităm să ne urmăriţi pe TVR ...

 

#tvr2