loader
Foto

In memoriam Victor Țăruș, la "Pescar hoinar", pe TVR2 | VIDEO

În amintirea fostului nostru coleg Victor Țăruș, care ne-a părăsit în această săptămână, echipa „Pescar hoinar” a pregătit o ediție specială difuzată, duminică, 17 ianuarie, de la ora 10:00, pe TVR 2 și online pe TVR+.

 

EUGEN ROIBU
Pescar hoinar

„Victor Țăruș eliberează de acum peștii în Oceanul Planetar” – scria, pe pagina de socializare, un prieten al pescarilor hoinari de pretutindeni, în ziua în care fostul prezentator al emisiuni „Pescar Hoinar”, Victor Țăruș, s-a stins din viață. Timp de 15 ani, Victor Țăruș a fost emblema și animatorul uneia dintre cele mai iubite emisiuni închinate naturii, „Pescar Hoinar”, de la TVR 2.

„Avându-l şi pe mai departe în barca noastră, ca model şi maestru, mărturisim o pioasă aducere aminte în câteva dintre secvenţele, care, la vremea lor au bucurat sufletele celor care l-au iubit şi l-au admirat. Pentru cei care l-au cunoscut ca pescar pe mal de apă sau ca ghid și îndrumător în aventurile pescărești, am pregătit un modest omagiu  dedicat personalității sale”, este mesajul echipei „Pescar Hoinar”.

Victor Țăruș a început colaborarea cu Televiziunea Română în 2003 iar de atunci și-a pus amprenta pe sute de ediții ale emisiunii tematice „Pescar Hoinar” - program îndrăgit și urmărit de telespectatorii TVR 2.

Pasionat de tainele pescuitului și iubitor al naturii, Victor Ţăruş era inginer silvic, specializat în „ape de munte şi creşterea păstrăvului”. A fost editor al revistelor „Pescar modern” și „Pescar la Crap”, dar şi autorul mai multor cărţi de pescuit sportiv. A fost organizator al competițiilor „Cârligul de Aur” și „Crapul de Aur” – competiții pentru capturi record publicate în revistele sale și a numeroase alte competiții: 3 Cupe Mondiale la Crap, Cupa României, Trofelul Rapala, Cupa Romsilva, Cupa copiilor. Între 1990-1995 a deținut funcția de vicepreședinte pentru pescuit al Asociației Pescarilor din APVS-România.

„Mi-ai spus mereu că ai fi vrut să faci mai multe pentru natura sălbatică a României. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio Victore…”, este mesajul transmis de colegul și prietenul său Dan Păvăloiu, realizator al emisiunii „Natură și aventură" de pe TVR 2.

5:20 Teleşcoala (R)

*Clasa a VIII-a

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)

5:45 Teleşcoala (R)

* Limbi străine

* Limba franceza

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2