loader
Foto

IN MEMORIAM Ion Dichiseanu - la "Mic dejun cu un campion"

Sâmbătă, 29 mai, de la ora 10:00, la "Mic dejun cu un campion" ați putut revedea o ediţie de colecţie cu un actor de legendă: Ion Dichiseanu.

 

Daniela Zeca-Buzura
Mic dejun cu un campion

Din păcate a plecat. ’’A trăit destul!’’ – ar spune unii, ’’Actorii nu mor niciodată!’’ – ar replica alţii. Dar aici şi acum, nu este loc pentru polemici pentru că, prin arta lor desăvârşită actorii rămân printre noi.

(w882)

Prin filmele în care au fost distribuiţi, prin spectacolele pe care le-au jucat, prin memoria interviurilor televizate, prin arhivele care păstrează cele mai relevante evenimente, prin recitalurile de poezie, prin fotografii, almanahuri, reviste de cinema şi, în cazul lui Ion Dichiseanu prin vocea sa inconfundabilă şi şlagărele pe care le-a cântat.

(w882)

’’În anii ’60 se spunea: doi erau frumoşii României, Piersic şi Dichiseanu. Azi, după mai bine de jumătate de veac de carieră şi Premiul Gopo decernat pentru întreaga activitate, Ion Dichiseanu este un actor complet’’ – aprecia Daniela Zeca Buzura, amfitrionul emisiunii, la întâlnirea din 2017 cu marele actor.

(w882)

O viaţă de poveste, cu amorurile ei, cu rolurile sale de care ne este dor. Era – ce greu este să scrii despre Ion Dichiseanu la timpul trecut – o prezenţă fermecătoare, strălucitoare şi discretă, aristocratică şi populară în acelaşi timp. Mândru de familia sa, de prieteni, de cariera sa, de oamenii cu care s-a însoţit pe scenă şi în afara ei.

(w882)

Citiţi cărţile pe care le-a scris în anii din urmă, revedeţi filmele care ne-au încântat atâţia ani, ascultaţi la radio şlagărele sau poeziile care poartă amprenta interpretării sale sensibile, urmăriţi spectacolele televizate şi emisiunile în care a fost invitat. Cu siguranţă că ne va fi foarte dor de el.

(w882)

’’Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel’’, este primul volum de memorii apărut la editura Polirom în 2016 – o memorie romantică ce dezvăluie nu numai o iubire aprinsă dar şi suflul unei epoci pline de contradicţii. O carte scrisă cu plăcere şi bucurie. Urmarea? Un nou volum publicat la doar un an distanţă, în 2017, la aceiaşi editură: ’’Adevărul e mai frumos decât legenda’’ – mărturisea Ion Dichiseanu iar ’’... trecutul se revarsă în prezent, iar prezentul se întoarce în trecut. Peste aceste amintiri nu va cădea niciodată cortina’’.

(w882)

***

Program de difuzare:

TVR2:  Sâmbătă, 29 mai 2021, ora 10:00

Marti, 2 iunie 2021, ora 5:00

TVR3: Duminică, 30 mai 2021, ora 7:55

TVR Internaţional: Sâmbătă, 5 iunie 2021, ora 7:00

TVR MOLDOVA:  Sâmbătă, 5 iunie 2021, ora 7:00

(w882)

20:05 Istorii de bun gust

* Sezon Nou

* Un intreprinzator din domeniul turismului din judetul Prahova ne povesteste despre ce inseamna sa ai viziune si sa devii un fel de "trendsetter" in turismul experimentiel pentru alti locuitori ai dealurilor din imprejurimi, care nu reprezentau decat simple forme de relief cu podgorii unde se cresteau struguri. Acum, alaturi de locatia sa, turismul a cunoscut o dezvoltare impresionanta, aici fiind una dintre ratele de vizitare cele mai mari, in cuprinsul unui an. O ambitie de a transforma un simplu produs, branza, intr-un produs competitional, cum ar fi branza maturata sau branza cu mucegai, intr-un aliment care tocmai a fost premiat cu medalii de aur, a devenit realitate.

Realizator: Camelia Moise

Producător: Dana Stefanescu

21:05 Forta ideilor

Sezon Nou

Producător: Mihaela Craciun

 
Gală de excepție cu artiști basarabeni la „Drag de România mea!”

Sâmbătă, ora 20.00 și duminică, ora 15.00 vă invităm să cunoaşteţi patru simboluri ale Republicii Moldova, artiști care au peste 35 de ani de ...

Povestea unei campioane olimpice şi Dobrogea contrastelor, la „Istorii de bun gust”

În ziua în care canotajul românesc aniversează 100 de ani, joi, 27 noiembrie, la TVR 2, de la ora 20.05, urmărim povestea unui sportiv olimpic ...

Emisiunea "E Vremea Ta"  a debutat la TVR2 în octombrie 2016, iar în prezent este programul cu cea mai bună audienţă dintre toate ...

 

#tvr2