loader
Foto

IN MEMORIAM Ion Dichiseanu - la "Mic dejun cu un campion"

Sâmbătă, 29 mai, de la ora 10:00, la "Mic dejun cu un campion" ați putut revedea o ediţie de colecţie cu un actor de legendă: Ion Dichiseanu.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Din păcate a plecat. ’’A trăit destul!’’ – ar spune unii, ’’Actorii nu mor niciodată!’’ – ar replica alţii. Dar aici şi acum, nu este loc pentru polemici pentru că, prin arta lor desăvârşită actorii rămân printre noi.

(w882)

Prin filmele în care au fost distribuiţi, prin spectacolele pe care le-au jucat, prin memoria interviurilor televizate, prin arhivele care păstrează cele mai relevante evenimente, prin recitalurile de poezie, prin fotografii, almanahuri, reviste de cinema şi, în cazul lui Ion Dichiseanu prin vocea sa inconfundabilă şi şlagărele pe care le-a cântat.

(w882)

’’În anii ’60 se spunea: doi erau frumoşii României, Piersic şi Dichiseanu. Azi, după mai bine de jumătate de veac de carieră şi Premiul Gopo decernat pentru întreaga activitate, Ion Dichiseanu este un actor complet’’ – aprecia Daniela Zeca Buzura, amfitrionul emisiunii, la întâlnirea din 2017 cu marele actor.

(w882)

O viaţă de poveste, cu amorurile ei, cu rolurile sale de care ne este dor. Era – ce greu este să scrii despre Ion Dichiseanu la timpul trecut – o prezenţă fermecătoare, strălucitoare şi discretă, aristocratică şi populară în acelaşi timp. Mândru de familia sa, de prieteni, de cariera sa, de oamenii cu care s-a însoţit pe scenă şi în afara ei.

(w882)

Citiţi cărţile pe care le-a scris în anii din urmă, revedeţi filmele care ne-au încântat atâţia ani, ascultaţi la radio şlagărele sau poeziile care poartă amprenta interpretării sale sensibile, urmăriţi spectacolele televizate şi emisiunile în care a fost invitat. Cu siguranţă că ne va fi foarte dor de el.

(w882)

’’Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel’’, este primul volum de memorii apărut la editura Polirom în 2016 – o memorie romantică ce dezvăluie nu numai o iubire aprinsă dar şi suflul unei epoci pline de contradicţii. O carte scrisă cu plăcere şi bucurie. Urmarea? Un nou volum publicat la doar un an distanţă, în 2017, la aceiaşi editură: ’’Adevărul e mai frumos decât legenda’’ – mărturisea Ion Dichiseanu iar ’’... trecutul se revarsă în prezent, iar prezentul se întoarce în trecut. Peste aceste amintiri nu va cădea niciodată cortina’’.

(w882)

***

Program de difuzare:

TVR2:  Sâmbătă, 29 mai 2021, ora 10:00

Marti, 2 iunie 2021, ora 5:00

TVR3: Duminică, 30 mai 2021, ora 7:55

TVR Internaţional: Sâmbătă, 5 iunie 2021, ora 7:00

TVR MOLDOVA:  Sâmbătă, 5 iunie 2021, ora 7:00

(w882)

18:30 Gala Premiilor Marii Loji Nationale din Romania

(MLNR) Prezinta Dan Carbunaru *In cadrul galei vor fi decernate 7 premii (Premiul Grigore Moisil-pentru Stiinte Exacte, Premiul Henri Coandă-pentru Stiinte Aplicate, Premiul Carol Davila-pentru Medicina, Premiul Eugeniu Carada- pentru Economie, Premiul Spiru Haret-pentru Educatie, Mediu, IT, Premiul Constantin Brâncuși-pentru Arta si Cultura, Premiul Nicolae Titulescu-pentru Diplomatie si Politologie), ce vor fi inmanate din membrii Academiei Romane. Programul artistic al spectacolului, este sustinut de Corul si Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu" si prim-solisti ai Operei Romane, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, din care fac parte compozitii celebre semnate de Verdi, Strauss, Bizet, Puccini, Vivaldi etc. Si-au anuntat participarea numeroase personalitati politice, membrii ai Academiei Romane, oameni de cultura si prestigiosi oameni de afaceri. Producator: Larisa Avram RealizatorI: Sanziana Milosoiu si Ana Maria Mindu Jurnalist TV: Gabriela Voinea Transmisiune directa Ateneul Roman

21:25 Toamna la podgorie

Film* Toamna la podgorie (AUTUMN IN THE VINEYARD-Canada, SUA, 2016)

Regia: Scott Smith

Cu: Rachael Leigh-Cook, Brendan Penny

*Dramă romantică. Frankie Baldwin şi Nate Deluca îşi dispută dreptul de proprietate asupra podgoriei Sorrento, pe care ajung s-o împartă pe din două. Fiecare dintre ei încearcă să obţină o recoltă cât mai bună şi să câştige premiul pentru cel mai bun vin din regiune. Dar rivalitatea lor nu se va încheia în vie, fiindcă soluţia ideală pentru o dispută juridică nu poate fi decât o poveste de dragoste!

Redactor: Anca Radu

 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2