loader
Foto

In memoriam Ioan T. Mihai. Cum pregătește bănățeanul puiul de casă | VIDEO

Veronica Mihoc v-a invitat să revedeți o ediție de colecție "Sarea în bucate" despre cum pregătește bănățeanul puiul de casă. Aveți rețeta pentru supă cu găluște de griș și pui în dobă cu cartofi noi și sos de ceapă.

 

România în bucate
Sarea în bucate - România în bucate

Vin de la Timișoara să ia pui de casă și ouă, că s-au săturat oamenii să cumpere din supermarket mâncare fără gust”, zice Lia Belmustață de la Beregsău Mare, județul Timiș.

Cu Uica Mihai mergem în gospodăria Liei ca să vă arătăm cum își drămuiește bănățeanul puiul crescut în avlie.

Și ne învață Lia a lu’ Rafeș cum se face zupa cu bănuți de aur în care scăldăm găluștele cu griș, frigem o friptură în dobă unsă cu untură și pictată cu câta sos de ceapă, apoi strângem ouăle de casă și coacem un oroloat cu pecmez de prune. Cu #SareaInBucate prinzi gustul Banatului și te minunezi câte știu gospodinele de aici să vrăjească în bucătărie.

Emisiune realizată de TVR Timişoara

Prezentator : Ioan T. Mihai

Realizator Veronica MIhoc

6:40 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", a fost acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2