loader
Foto

In memoriam Ioan T. Mihai. Cum pregătește bănățeanul puiul de casă | VIDEO

Veronica Mihoc v-a invitat să revedeți o ediție de colecție "Sarea în bucate" despre cum pregătește bănățeanul puiul de casă. Aveți rețeta pentru supă cu găluște de griș și pui în dobă cu cartofi noi și sos de ceapă.

 

România în bucate
Sarea în bucate

Vin de la Timișoara să ia pui de casă și ouă, că s-au săturat oamenii să cumpere din supermarket mâncare fără gust”, zice Lia Belmustață de la Beregsău Mare, județul Timiș.

Cu Uica Mihai mergem în gospodăria Liei ca să vă arătăm cum își drămuiește bănățeanul puiul crescut în avlie.

Și ne învață Lia a lu’ Rafeș cum se face zupa cu bănuți de aur în care scăldăm găluștele cu griș, frigem o friptură în dobă unsă cu untură și pictată cu câta sos de ceapă, apoi strângem ouăle de casă și coacem un oroloat cu pecmez de prune. Cu #SareaInBucate prinzi gustul Banatului și te minunezi câte știu gospodinele de aici să vrăjească în bucătărie.

Emisiune realizată de TVR Timişoara

Prezentator : Ioan T. Mihai

Realizator Veronica MIhoc

6:20 Sport

6:40 Teleshopping

 
Umor, folclor şi poezie la „Drag de România mea!”

Umor, folclor şi poezie la „Drag de România mea!”

publicat: marţi, 18 noiembrie 2025

Sezonul 15 al emisiunii “Drag de România mea!” continuă duminică, 23 noiembrie, cu nume de referință, cu amintiri, imagini de ieri şi de azi, ...

La pas prin oraşul coridei, miercuri, la „Hai-Hui... cu Marina”

Echipa Marina Almăşan – Cătălin Soci ne invită la plimbare prin romantica Valencia – oraş spaniol pe malul Mediteranei. Ciocnim o cupă de ...

"Cap Compas": Itinerarii și memorii

publicat: luni, 17 noiembrie 2025

Urmărim o nouă ediție "Cap Compas", sâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 17:30, la TVR 2.

 

#tvr2