loader
Foto

In memoriam Ioan T. Mihai. Cum pregătește bănățeanul puiul de casă | VIDEO

Veronica Mihoc v-a invitat să revedeți o ediție de colecție "Sarea în bucate" despre cum pregătește bănățeanul puiul de casă. Aveți rețeta pentru supă cu găluște de griș și pui în dobă cu cartofi noi și sos de ceapă.

 

România în bucate
Sarea în bucate

Vin de la Timișoara să ia pui de casă și ouă, că s-au săturat oamenii să cumpere din supermarket mâncare fără gust”, zice Lia Belmustață de la Beregsău Mare, județul Timiș.

Cu Uica Mihai mergem în gospodăria Liei ca să vă arătăm cum își drămuiește bănățeanul puiul crescut în avlie.

Și ne învață Lia a lu’ Rafeș cum se face zupa cu bănuți de aur în care scăldăm găluștele cu griș, frigem o friptură în dobă unsă cu untură și pictată cu câta sos de ceapă, apoi strângem ouăle de casă și coacem un oroloat cu pecmez de prune. Cu #SareaInBucate prinzi gustul Banatului și te minunezi câte știu gospodinele de aici să vrăjească în bucătărie.

Emisiune realizată de TVR Timişoara

Prezentator : Ioan T. Mihai

Realizator Veronica MIhoc

4:20 Istorii de bun gust

Realizator: Camelia Moise

(Reluare)

5:10 Forta ideilor

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Producător: Mihaela Craciun

(Reluare)
 
Eleganţă, romantism, talent și spontaneitate, la “Drag de România mea!”

Gala a patra a sezonului 15 al emisiunii “Drag de România mea!” vă aduce artişti, stiluri şi poveşti captivante, totul acompaniat de muzică ...

Regele Charles al III-lea şi Viscri, în centrul emisiunii „Cursa prin istorie

De la supe de găină la flori sălbatice, de la legende locale la reportaje filmate de elevi – Viscri devine un loc viu, unde trecutul și viitorul ...

„Hai-hui... cu Marina!” prin oraşul faimoasei Cleopatra

Vestigiile istorice, străduţele pitoreşti, mall-urile elegante, restaurantele tradiţionale... dar mai ales măreaţa Bibliotecă din Alexandria! ...

 

#tvr2