loader
Foto

Galerie foto

In memoriam Alexandru Arșinel, la TVR

Televiziunea Română regretă dispariţia marelui actor Alexandru Arșinel şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o serie de programe In memoriam.

 

S-a stins din viață un maestru al scenei și cinematografiei româneşti, unul dintre actorii care, timp de peste jumătate de veac, a scris istorie în studiourile Televiziunii Române, prin rolurile sale absolut memorabile.

Sub genericul „In memoriam”, televiziunea publică va difuza, în zilele următoare, mai multe producții dedicate marelui actor.

Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 13.00, TVR 1 și TVR Moldova vor difuza o ediție de colecție a emisiunii „Politică şi delicatețuri”, avându-l ca protagonist pe îndrăgitul actor. Emisiunea va fi difuzată şi pe TVR Internaţional, duminică, de la ora 16.30.

Seara, de la ora 21.00, la TVR 1 vom revedea comedia muzicală „În fiecare zi mi-e dor de tine”, în care Alexandru Arșinel a jucat alături de Teodora Mareş, Stela Popescu, Marin Moraru, Jean Constantin, David Ohanesian și Florin Piersic.

(w882)

„Sunt Arşinel, cu bunele şi cu relele mele... Mai mult de atât nu mai pot să dau, nu mai am timp!”, mărturisea actorul, anul trecut, într-un interviu acordat Irinei Păcurariu, realizatoarea emisiunii „Reţeaua de idoli”, program care va fi difuzat astăzi, la TVR 2, de la ora 22.00 şi sâmbătă, ora 19.00, la TVR Internaţional. Interviul realizat de Irina Păcurariu cu marele artist va putea fi urmărit şi la TVR INFO şi TVR Moldova, duminică, de la ora 13.00.

TVR 2 a programat în acest weekend încă trei producții dedicate regretatului actor: „Toamna amintirilor” - emisiune ce readuce în atenţia publicului marile valori din Arhiva de Aur a divertismentului creat de prima televiziune din viaţa românilor (sâmbătă, ora 11.00), „Drag de România mea!”, unde îl vom revedea alături de Fuego (sâmbătă, ora 0.00) și un interviu încărcat de emoție pentru „Destine ca-n filme” (duminică, ora 11.00).

(w882)

Absolvent al Facultății de Teatru din București – promoția 1962 – Alexandru Arșinel a debutat pe scena Teatrului Maghiar din Târgu Mureș, dar și-a dedicat cea mai mare parte din activitatea artistică Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Personalitate de referinţă a scenei româneşti, a avut o vastă activitate şi în televiziune, momentele umoristice filmate de-a lungul deceniilor fiind mărturii ale zâmbetelor pe care Alexandru Arșinel alături de Stela Popescu le-au adus telespectatorilor prin intermediul micului ecran. A fost o poveste care a început în studioul din strada Moliere, a continuat sub lumina reflectoarelor din Calea Dorobanților și va rămâne veșnic vie în Arhiva de Aur a TVR.


Rămas bun, Maestre!

 

 

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

Prezentator Liana Stanciu

Trauma divortului

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Istorii de bun gust

(redifuzare)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2