loader
Foto

”În direct cu viața” în Săptămâna Mare

Liana Stanciu vă așteaptă cu noi ediții ale emisiunii "În direct cu viața", în perioada 13-16 aprilie, de la ora 17.40, pe Facebook și YouTube. Veți puteți viziona edițiile online, în articolul de mai jos.

 

Liana Stanciu
În direct cu viața

În Săptămâna Mare, intrați ”În direct cu viața”. Liana Stanciu v-a pregătit și în această săptămână invitați speciali și subiecte de interes.

În ediția din 16 aprilie, Liana Stanciu ne-a prezentat oameni care ne motivează, în această perioadă, să mergem mai departe.

Geo Bogdan – life-coach – ne-a dat sfaturi pentru a găsi motivații să facem sport, chiar dacă stăm în casă. Ne-a vorbit despre importanța planificării activităților și despre valorificarea timpului pe care îl petrecem în casă.

L-am întâlnit, online, pe Răzvan Munteanu – președinte Asociația Ecoturistică Zărnești – cel care ne-a impulsionat să aflăm mai multe despre acțiunile umanitare pe care le-a inițiat în această perioadă, alături de medici și antreprenori. Cum natura este marea sa iubire, ne-a îndemnat să o protejăm ori de câte ori avem prilejul.

La finalul ediției, Liana Stanciu ne-a urat tuturor: ”Paște fericit!”.

În ediția din 15 aprilie Liana Stanciu ne-a prezentat oameni care ne inspiră și pe noi cu ceea ce fac.

După ce și-a terminat studiile în America, Dan Chiuzbăian – antreprenor IT/CEO QSound SOFT – a revenit în țară. Acum are propria sa firmă la Cluj și lucrează, împreună cu echipa sa, la dezvoltarea unei aplicații de testare a suspecților infectați cu coronoviroză, Covid-19Monitor.

În Săptămâna Mare toată lumea face curat și gătește. Ce să punem pe masa de Paște? și Care este secretul cozonacului? - am aflat de la maestrul bucătar-cofetar Gina Bradea.

Faptele bune ne dau încredere în oameni și ne aduc bucurie. Patricia Tărăbuță are 15 ani, este din Timiș și se pregătește pentru Evaluarea Națională. În timpul liber pictează și toate lucrările ei ajung pe internet. Le vinde pentru a dona bani Spitalului Județean Timișoara.

Mai multe amănunte despre subiectele ediției aflați urmărind emisiunea online "În direct cu viața”.

Marți, 14 aprilie, Liana Stanciu ne-a făcut cunoștință cu Raluca Ciulei, președinte al Asociației Love for Life. Invitata în emisiune este cunoscută pentru marșul pentru educație (a mers pe jos 1200 de km),  întreprins pentru a atrage atenția asupra necesității unor schimbări în actualul sistem educațional. De ce este necesară schimbarea competențelor educaționale - cum ar fi, de exemplu, gândirea de tip design, mentalitatea antreprenorială sau metacogniția? În ce măsură teoria livrată de școală mai are legătură cu lumea reală, practică a secolului XXI?

”Coronavirus. Inamicul nevăzut. Povești din Wuhan, 2020” este volumul prezentat de Flori Mihalache, PR director Editura Corint. O carte despre problemele ridicate de epidemia de coronavirus și modul exemplar în care chinezii au luptat pentru a o învinge. Flori Mihalache a făcut și câteva recomandări de titluri de roman pentru copii, numai bune de citit în vacanță.

Luni, 13 aprilie, cu prilejul sărbătorii de Florii, Părintele Vasile Ioana ne-a transmis, prin intermediul paginii emisiunii ”În direct cu viața” pe Facebook, câteva vorbe înțelepte pentru această perioadă: ”Doar comunicăm virtual, dar iubim real. Iubim din toată inima, ba parcă acum iubim și mai mult. S-au întărit și mai mult relațiile dintre credincioși. Această suferință a faptului că nu suntem în Biserici, că este o suferință, aduce cu sine o dramă interioară similară cu cea a persoanei care își dorește ceva drag și nu poate avea. Dăm slavă lui Dumnezeu, pentru că, iată, tehnologia slujește și comuniunii divine.”

Andreea Carmen Radu ne-a dat sfaturi despre ce putem face, în această perioadă de stat în casă, pentru a nu ne îngrășa, iar Liliana Popa, PR Manager ”Farmec”, ne-a vorbit despre ce demersuri se fac pentru a fi lansate pe piață noi produse igienizante, pentru uz personal.

Puteți urmări întregul interviu și toate transmisiile emisiunii pe canalul oficial al TVR2 pe You Tube și pagina ”În direct cu viața” pe Facebook.

10:00 Teleshopping

10:30 Magazin Deutsche Welle

Globalizarea: riscuri şi beneficii (GLOBAL US Magazin despre globalizare, Germania, 2024) PREMIERĂ

Programul-magazin tratează problemele lumii contemporane inter-conectate, cu focus pe sintagma „local este global” şi vice-versa, şi arată cum se adaptează oamenii la oportunităţile şi la riscurile globalizării.

Episodul 98

Redactor: Corina Feleagă

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2