loader
Foto

„Ieri-Azi-Mâine” vă invită la teatru marca TVR

Pe TVR 2 şi TVR+, vineri, 7 iulie, de la ora 15.50, am intrat în culisele unui spectacol cu „de-ai casei TVR” - „Piatra din casă”, de Vasile Alecsandri.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Comedia scrisă în prima jumătate a secolului al XIX-lea, cu cântece compuse de Alexandru Flechtenmacher, reînvie Iaşii acelei epoci, cu eternele probleme ale familiilor – iubirea, măritişul, norocul în căsnicie.

Comedia „Piatra din casă” s-a jucat în premieră pe Teatrului Național din Iași, la 3 mai 1847.  Alexandru Flechtenmacher (1823 - 1898) a fost compozitor, violonist şi dirijor. A compus muzica pentru Hora Unirii, precum și primele vodeviluri și cuplete pentru piesele lui Vasile Alecsandri.

Spectacolul „Piatra din casă” este regizat de maestrul Constantin Dicu, iar distribuţia, aflată în pline repetiţii, este alcătuită exclusiv din jurnalişti şi realizatori TVR:

(w500) Mihai Meli

Mihai Melinescu, Tudor Furdui, Cătălin Mireuţă, Andras Istvan Demeter, Bogdan Ghiţulescu, Claudia Nicolau, Gabriela Valentir.

(w500) Tudor Furd

Din echipa emisiunii noastre,  le regăsim în distribuţie pe Carmen Movileanu şi Corina Dănilă.

(w500) CORINA DĂ

Fie că au experienţă în ştiri şi anchete, fie că realizează emisiuni de sport ori divertisment,  pe jurnaliştii distribuţiei îi uneşte dragostea pentru Artă.

Cum vor suna astăzi replicile, dar şi cum vor răsuna melodiile piesei ne vor spune invitaţii ediţiei din 7 iulie a emisiunii.

În studioul TVR se vor mai afla Nae Alexandru, Grupul Supermarket şi Trupa de balet "Platinium" - coregrafe Brânduşa Novac şi Alice Vişan.

***

Un nou sezon al emisiunii IERI-AZI-MÂINE - într-un show al valorilor lansate de Televiziunea Română.

Teatrul, muzica şi divertismentul redescoperite în imagini de arhivă completate cu dialoguri emoţionante şi momente artistice, surprize şi multă emoţie la TVR 2, în fiecare vineri, în direct de la ora 15.50.

Corina Dănilă şi o echipă de profesionişti inimoşi continuă să vă asigure un superb început de weekend!

(w882) Corina Cov

Producător Carmen Movileanu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

16:00 Educatia la putere (R)

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

* O călătorie la Mănăstirea Galata, o vizită la moară si o traditie dulce din Moldova: mucenici cu miere șsi nucă.

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2