loader
Foto

Galerie foto

Ada Milea, la Mic Dejun cu un Campion

Implicată în proiecte culturale de graniţă, în care îmbină muzica, teatrul cu experimentul mişcării coregrafice, Ada Milea este astăzi un artist complet care ne-a bucurat în mod deosebit că a acceptat fără reţineri invitaţia de a deschide noul sezon al întâlnirilor de la Mic Dejun cu un Campion.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Deopotrivă actriţă şi cântăreaţă a cărei creaţie face o simbioză fericită între mesaj, melodicitate şi jocul scenic, Ada Milea este pe drept cuvânt un artist foarte apreciat de public.

Uzând de o voce unică, Ada Milea dă viaţă unor mesaje acute, de impact, care vin pe filiera poeziei de cea mai bună calitate a deceniilor şapte şi opt din literatura română.

(w882)
Moderator: Daniela Zeca Buzura
Invitat: ADA MILEA – muzician şi actor

Invitata noastră este cu adevărat o prezenţă insolită. A condus de la Cluj până la Bucureşti numai pentru a veni la un Mic Dejun, unde nu se aştepta că se va întâlni cu atâţia prieteni. Nu a dorit deloc să-şi compună o ’’mască proaspătă’’, odihnită, retuşată ci a impus o prezenţă naturală, fără pic de fard: ’’Vreau să fiu eu, cu faţa mea. Aşa cum sunt în fiecare dimineaţă. Eu şi chitara. Atât’’.
(w882)

''Am acceptat condiţia fără alte întrebări. Aveam să descopăr mai apoi, la montaj, un clip realizat în 1999 pentru emisiunea ’’Veni, Video, Vici’’ în care Ada Milea interpreta un rol de divă a muzicii. Sincer, mi s-a părut fals în compraţie cu ea, cea de acum, ’’cu faţa ei’’, cum chiar ea mărturisea’’. Nu a zăbovit o clipă. Şi-a luat chitara şi a început s-o acordeze. Am dat start şi... ne-a apărut în faţă o persoană modestă, uşor incomodată de succes, uluită de tot ceea ce se ştia despre performanţele ei, ca şi cum nu le-ar fi meritat'' - Ileana Ploscaru Panait
(w882)

Ada Milea a câştigat simpatia publicului prin versuri sau interpretări inedite ale unor motive muzicale deja cunoscute dar spuse/cântate de o asemenea manieră încât au devenit repede punctele de atracţie ale concertelor şi festivalurilor la care a participat.
(w882)

Primul ei album, ’’Aberaţii sonore’’ a lansat hituri precum ’’Femurul’’, ’’Somn uşor, naţiune’’, ’’Cântec pentru reconciliere etnică’’ şi multe altele. Al doilea disc, ’’Republica Mioritică România’’, lansat în 1999, continuă mesajul de multe ori cutremurător prin simplitatea liniei melodice şi dramatismul ideii.
(w882)

’’Exact aşa a procedat şi astăzi, la întâlnirea noastră din debutul celui de-al şaptelea sezon de la ’Mic Dejun cu un Campion’. Cu răspunsuri repezi, debordante şi surprinzător de tăioase, fără menajamente, în timp ce degetele umblau febrile pe corzile chitării. Fraza se frângea la jumătate şi Ada pornea un cântec care continua conversaţia pe note. Acolo se vedea, cu adevărat, transformarea.

Cânta cu o patimă stinsă, cu vorbe ce biciuiau simţurile. Nu ascultam doar muzică ci o nelinişte profundă ce venea din ochii săi albaştri şi din tânguirea versului. Nu mi-am imaginat niciodată că muzica poate avea un astfel de impact. Şi asta venea de la o fată mică de statură, fără aere de vedetă şi frumuseţe trucată. Doar cu o chitară şi ceva de spus’’ – spune Ileana Ploscaru Panait, producătorul emisiunii.
(w882)

Episodul 1 din sezonul 7 la Mic Dejun cu un Campion

Difuzare TVR 2: sâmbătă, 17 martie 2018, ora 10:00
Reluare TVR 2: sâmbătă, 17 martie 2018, ora 4:00,  marţi, 20 martie 2018, ora 8:00
Difuzare TVR 3: duminică, 18 martie 2018, ora 9:00
Difuzare TVR Internațional: duminică, 18 martie 2018, ora 9:30
Difuzare TVR MOLDOVA: sâmbătă, 24 martie 2018, ora 8:30
***

„Dorim să le mulţumim încă o dată partenerilor noştri, Librăriile Cărtureşti, unde, săptămână de săptămână, datorită filmărilor pe care le realizăm în Grădina Verona, le dăm peste cap programul de prânz. Şi nu se supără, ba, dimpotrivă, mai dau şi o mână de ajutor pentru a ne servi cu promptitudine o cafea aromată sau cele mai noi reţete de limonade. Un loc cu autentică tradiţie culturală unde oaspeţii emisiunii Mic Dejun se simt atât de bine. Pe lângă prietenul nostru fidel, îi avem alături pe YOKKO, care asigură vestimentaţia moderatorului, şi pe Ana Chiriac Make Up Artist. Le mulţumim pentru sprijin şi apreciere şi sperăm să fim o familie mult timp de aici încolo, spune Ileana Ploscaru Panait.

Foto: Dănuț Cristișor, TVR

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2