loader

Iarba verde de acasă

Duminică, 11 mai, am putut afla din emisiunea „Ferma”, începând cu ora 09.00, povestea lui Rudi Fercal şi a fermei sale.

 

Ferma

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

După 37 de ani de viaţă în Germania, Rudi Fercal s-a întors acasă, în România, unde a înfiinţat o fermă de vite, Angus negru.

În ediţia din această duminică, Rudi a povestit cum a început afacerea şi cât de profitabilă este.

Invitaţii ediţiei din 11 mai sunt: Rudi Fercal - fermier Vatra Moldovitei (jud. Suceava); ing. Gheorghe Budrala - preşedintele Asociaţiei ABERDEEN ANGUS România ; Tudoriţa Hutuleac, învăţătoare.

***

Emisiunea „Ferma” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


17:00 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016), sezon 2, 20 eps)

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

*Ep. 15: Dumbarton Oaks-SUA

Proiectată în anii 1920 de Beatrix Farrand, pionieră a arhitecturii peisagistice din SUA, grădinile Dumbarton Oaks se întind pe o suprafaţă de 4 hectare, cărora li se adaugă 11 hectare de parc şi de pădure şi se află într-un cartier exclusivist de pe dealurile capitalei Washington DC.

Proprietatea fusese cumpărată de un cuplu de diplomaţi, Robert şi Mildred Bliss, care au dorit să creeze un paradis de verdeaţă în inima oraşului. Grădinile sunt organizate în terase, adaptându-se topografiei locului. Acum grădinile aparţin universităţii Harvard şi sunt deschise pentru vizitatori.

17:30 România... în bucate

Sezon Nou

TVR Timişoara

* Sarea în bucate

* PAPRICAȘ DE RĂTOI CU VINARS LA CAZANUL LUI ZORAN ! În căzănărie la Zoran Cnejevici de la Bocsa s-a dat drumul la foc. N-au fost prune anul ăsta, dar căzănarul a făcut comina din struguri. Asta înseamnă că scoatem la teavă, vinars.

La 42 de grade, pusă în butoi de stejar si țtinută 2-3 ani, tăria se transformă într-un coniac fin, deosebit. Dar pentru asta, trebuie să ai căzănarul priceput, care șstie reteta ca la farmacie, asa cum îi Zoran al nostru căruia i s-a dus faima în toată Bocsa.

Si ca nu cumva să scoatem vinarsul rosu, adică prins de fundul cazanului pentru că “prins” a fost șsi căzănarul de la tărie, facem cu Iasmina Drăgăneanu, un ceaun de papricaș cu carne de rătoi, gras si unsuros, să nu ni se urce răchia la cap. Poftiti de vizionati!

Emisiune realizată de TVR Timişoara

Prezentator: Dan Liuţ

Producător: Florin Mihoc

Producator: Alice Saceanu

 
„Tu votezi România!”: Programe speciale la Televiziunea Română în ziua alegerilor parțiale

Telespectatorii TVR vor afla rezultatul exit poll-ului realizat de CURS-Avangarde, prezentat la ora 21:00, pe TVR 1 și TVR INFO, imediat după ...

Mihăiţă poate umbla. Să-i oferim fiecare câte un pas! Povestea lui, la „Simplu şi rural”, pe TVR 2

De Moş Nicolae, Ana Maria Andrei şi Gabriela Voinea ne propun să fim parte din visul unui copil aflat la mâna destinului. Îl cunoaştem vineri, pe ...

„Forța ideilor” la TVR2 – O ediție dedicată poeziei

„Forța ideilor” la TVR2 – O ediție dedicată poeziei

publicat: miercuri, 03 decembrie 2025

Joi, de la ora 21:00, TVR2 difuzează o nouă ediție "Forța ideilor", un episod care readuce în prim-plan poezia – nu ca materie școlară, ci ca ...

 

#tvr2