loader
Foto

Galerie foto

Horaţiu Mălăele şi fiul său, Bogdan, la „Gala Umorului”

Vineri, 20 mai, de la ora 20.00, echipa emisiunii „Gala Umorului” a pregătit telespectatorilor TVR 2 o întâlnire specială cu Horaţiu Mălăele jucând alături de fiul său, Bogdan Mălaele, într-o adaptare a unui scheci memorabil: „Aspirina şi piramidonul”.

 

Corina Dănilă
Gala Umorului

„Ce să înghit mai întâi, aspirina sau piramidonul?”, se întreabă un pacient în sceneta semnată de Mircea Crişan, Al. Andy şi Radu Stănescu.

Mai multe momente umoristice inedite la „Gala Umorului”, emisiunea TVR 2 care pune în valoare arhiva extraordinară a Televiziunii Române. Vineri, 20 mai, de la ora 20.00, Corina Dănilă şi Dragoş Huluba, gazdele emisiunii, au pregătit telespectatorilor TVR 2 o întâlnire specială cu Horaţiu Mălăele jucând alături de fiul său, Bogdan Mălaele.

(w882)

„Cu Horaţiu Mălăele am o veche şi importantă istorie fiindcă este primul regizor cu care am lucrat în Teatrul de Comedie”, mărturiseşte actorul Dragoş Huluba, gazdă a „Galei Umorului”. „El m-a adus în Teatrul de Comedie în spectacolul lui. Mi-a oferit un rol mic, dar mi-a făcut o mare plăcere să-l joc. Bănuiesc că şi lui i-a plăcut să mă vadă jucând, pentru că m-a invitat şi la următorul spectacol”, a adăugat actorul.

Varianta originală „Aspirina şi piramidonul”, cu celebrii Marin Moraru şi Marian Hudac, în regia lui Cornel Popa, este reinterpretată la „Gala Umorului” de Horaţiu Mălăele şi fiul său, Bogdan.

Despre munca alături de celebrul actor Horaţiu Mălăele, Dragoş Huluba spune că „se râde mult la repetiţii”, mai ales în etapele descoperirii personajelor sau a poantelor, dar şi că spectacolul de comedie trebuie tratat foarte serios pentru că „publicul trebuie să râdă, nu actorii”.

„Horaţiu Mălăele nu este dur, poate puţin exigent. Ţine mult la intepretare şi să fie totul aşa cum îşi doreşte”, adaugă Dragoş Huluba. Gazda „Gala Umorului” a colaborat şi cu Bogdan Mălăele într-un spectacol şi spune despre acesta că este un foarte bun actor de stand up comedy, unde şi-a făcut deja un nume. „Are ceva din atitudinea mucalită a tatălui său şi cred că se va descurca cu mare succes în direcţia pe care şi-a ales-o”.

(w882)

Tot în ediţia de vineri, realizatorii „Galei Umorului” au pregătit o scenetă în premieră inspirată din „prezentul comic” pe care îl trăim: „Neologisme", în interpretarea tinerilor actori Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba.

(w882)

De la întâlnirea de vineri, 20 mai, de la ora 20:00, nu vor lipsi momentele inedite cu marii actori români de teatru, dar mai ales de film, care au scris istorie în paginile Arhivei de Aur. Printre acestea: celebrul personaj „Nea Mărin” - Amza Pellea, Dem Rădulescu sau Nicu Constantin şi Draga Olteanu Matei în sceneta umoristica „Travi(l)ata”, de Grigore Pop. O vom revedea şi pe Stela Popescu, într-un moment din tinereţea actriţei, dar şi pe apreciatul actor Marius Rizea, din generaţia tânără.

(w882)

(w882)

17:00 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învată la scoală Redifuzare

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti.

* Iuliu Hossu-A biruit Dreptatea

Tânărul episcop greco-catolic cu un rol determinant în Unirea de la 1 Decembrie a fost condamnat pentru credința sa. Numit cardinal „in pectore”, Iuliu Hossu a trăit până la sfârșitul zilelor sale în stare de arest. Simpla sa apariție între credincioși era văzută de regimul comunist ca un pericol.

Un film de Lucia Hossu Longin

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2