loader
Foto

Graţia balerinilor la IERI-AZI-MÂINE

„IERI-AZI-MÂINE” oferă garanţia că arta întâlneşte divertismentul de televiziune într-un program de calitate, vineri după-amiază, la TVR 2 şi TVR HD şi pe TVR+, de la ora 16:10.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„La 15 ani dansam pe scena Teatrului Mare din Moscova”
– mărturiseşte una dintre balerinele invitate vineri la TVR 2. Actriţa şi balerina Simona Şomăcescu a fost timp de 16 ani prim-balerină a Operei Române şi a deţinut roluri titulare în mai multe spectacole - „Lacul lebedelor”, „Giselle”, „Bayadera”, „Romeo şi Julieta”, „Tristan şi Isolda”, „Cenuşăreasa”. Simona a fost o graţioasă apariţie şi pe micile şi marile ecrane în producţiile TVR „O clipă de adevăr” şi „Visul balerinei” sau în filmul lui Sergiu Nicolaescu din 1990 „Coroana de foc”. Mai multe ne spune chiar ea în dialogul cu gazdele emisiunii, dar şi alături de colegii de scenă Vava Ştefănescu şi Gigi Căciuleanu, prezenţi şi ei în studioul „IERI-AZI-MÂINE”.

(w500) Simona

Coregraf şi manager al Centrului Naţional al Dansului, Vava Ştefănescu este şi regizoare, dar şi profesoară. A realizat zeci de spectacole de dans contemporan şi creaţii coregrafice pentru spectacole de teatru şi film. În luna octombrie, a primit la Palatul Cotroceni, din partea președintelui Klaus Iohannis, îmăreună cu alţi artişti, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria D - „Arta spectacolului”. (Foto presidency.ro: preşedintele Klaus Iohannis alături de Vava Ştefănescu, regizorii Radu Afrim și Alexander Hausvater, actorii Constantin Cojocaru, Marius Manole şi Sorin Leoveanu).

(w882) Vava

Gigi Căciuleanu a debutat în urmă cu mai mult de o jumătate de veac, alături de o mare doamnă a dansului contemporan românesc, Miriam Răducanu. La Teatrul Mic din Bucureşti, Gigi Căciuleanu a creat o piesă coregrafică, dedicată iubitei şi respectatei sale profesoare. „Măiastra” nu numai că a fost în sală să-şi aplaude elevul, ci a urcat pe scenă şi a dansat alături de el. Conduce companii de dans în Franţa şi în Chile, unde a fost şi director al Baletului Naţional. A fost premiat, decorat cu ordine şi medalii de cel mai înalt rang în mai multe ţări. În ultimii ani îl vedem mai des în România, unde a montat câteva spectacole, precum De-ale noastre – după Caragiale, la Teatrul Naţional Bucureşti.

(w882) Gigi

***

Alături de Corina Dănilă, două actriţe, Mirela Stoian şi Valeria Stoian, mamă şi fiică în realitate, vor completa  cu umor atmosfera  din platou.

Şi în acest sezon se cântă live. Trupa 2ZECE va însoţi muzical fiecare prezenţă, surprizele vor fi multe şi diferite,  iar „noi aşteptăm cu emoţie ca aplauzele din platou să fie completate de cele de acasă. Multe generaţii se vor întâlni în această emisiune care, nu întâmplător, se intitulează IERI-AZI-MÂINE”, spune Carmen Movileanu.

Această emisiune îşi propune să readucă în atenţia oamenilor adevăratele modele şi valori ale societăţii. Iar acest lucru va fi făcut cu ajutorul materialelor. „Noi toţi cei care mai credem încă în idei şi în experienta dezvăluită, ar trebui să devenim depozitarii acestor poveşti, pentru că toţi aceşti oameni ne pot ajuta să înţelegem încotro ne îndreptăm ca neam. Iar imaginile din Arhiva Televiziunii Române sunt încă o dată dovada faptului că geniile şi elitele creează şi desăvârşesc un neam”, mărturiseşte Corina Dănilă, gazda emisiunii.

(w882) Corina Dan

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 74

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2