loader
Foto

Galerie foto

Gimnasta Ana Maria Bărbosu vine la „Reţeaua de idoli”

"Cel mai aşteptat şi mai dorit invitat!”, spune Irina Păcurariu despre Ana Maria Bărbosu, oaspetele său de luni, 28 octombrie, ora 21:00, la „Reţeaua de idoli”, la TVR 2.

 

„Mi-am dorit să o cunosc și să descopăr cum este. Dincolo de medalia de la JO, dincolo de trauma pe care este clar că a trăit-o, Ana Maria este o tânără de 18 ani, sportivă de mare anvergură, despre care înainte de finala de gimnastică de la sol de la JO Paris 2024 nu ştia multă lume. Cine este ea cu adevărat? Cum este să primești şi să pierzi un loc pe podiumul olimpic în câteva minute? Ce urmează după gimnastică? Într-un top sentimental și subiectiv, această tânără deşteaptă, educată și înțeleaptă este pentru mine una dintre surprizele majore. O bucurie!”, a adăugat realizatoarea emisiunii „Reţeaua de idoli”.

(w882) RDI

Ana Maria Bărbosu este gimnasta care a adus României o medalie de bronz câştigată în finala de la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma deciziei TAS. Acestea sunt informaţiile care se pot găsi la o primă căutare pe internet. Şi, în mod obiectiv, aceasta este informaţia care face istorie.

După 12 ani de pauză, în 2024 gimnastica românească - altădată un simbol al performanţei - reuşea să îşi califice echipa. Un succes indiscutabil, după ani de speranţe, iar disciplina sportivă unde România dominase la nivel mondial revenea în liga olimpică.

(w882) RDI

5 august era o zi foarte importantă pentru Ana Maria: aniversarea zilei de naştere pentru fratele şi bunicul ei. La JO de la Paris, 5 august a fost ziua în care urma să intre în competiţie în finala de la sol.

Medalia olimpică de bronz s-a întors la gimnasta Ana Maria Bărbosu într-o ceremonie desfășurată la București, care a pus capăt unui lung șir de controverse, declanşate de o interminabilă bâlbâială a oficialilor. Situația a fost dureroasă atât pentru sportiva din România, cât şi pentru Jordan Chiles, din Statele Unite, pentru staff-ul, familiile şi apropiaţii lor și inflamată de abuzurile la care gimnastele au fost supuse în mediul online.

(w882) RDI

„Când și-a primit medalia, Ana Maria a dat o declarație plină de fair-play. Le-a transmis gânduri bune gimnastelor din SUA şi a spus că speră ca atât colega ei Sabrina Maneca Voinea, cât și americanca Jordan Chiles, să primească în urma demersurilor internaţionale medalia de bronz, aşa cum solicitase Federaţia Română de Gimnastică. Noi, sportivii, spunea ea, nu am greşit cu absolut nimic”, a mai adăugat Irina Păcurariu.

În datele unui bilanţ, Team România a obținut la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 nouă medalii: trei de aur, patru de argint şi două de bronz.

(w882) RDI

„Pentru publicul din România, cel mai mare câştig al JO de la Paris sunt caracterele puternice ale noii generaţii de tineri care fac performanță şi care ştiu că opiniile lor contează. Ana Maria Bărbosu, ca şi David Popovici, sunt dintre cei care vorbesc despre condițiile în care se face sport în România, conştienți că vocile lor sunt mai credibile și sunt datori să le facă auzite”, a concluzionat Irina Păcurariu la „Reţeaua de idoli”, ediţia de luni, 28 octombrie, ora 21:00, la TVR 2.​

18:00 Ora de Stiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primesti date despre timpul probabil, climă, mediu șsi alte domenii conexe. Vei afla informatii de la specialisti, curiozităti, sfaturi utile si previziuni astrologice șsi vei sti cum îti influentează viata starea vremii.

Redactori (realizatori ediţii zilnice): Cristina Dănilă, Laurenţiu Mandu, Adrian Bănuţă, Raluca Arvat şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu, Cristina Dănilă, Alina Pagu

 
Liviu Stănescu:

Călător, fotograf şi scriitor, Liviu Stanescu este invitatul Danielei Zeca Buzura la "Mic Dejun cu un Campion" în ediţia de sâmbătă, 26 ...

Gimnasta Ana Maria Bărbosu vine la „Reţeaua de idoli”

"Cel mai aşteptat şi mai dorit invitat!”, spune Irina Păcurariu despre Ana Maria Bărbosu, oaspetele său de luni, 28 octombrie, ora 21:00, la ...

Seria de documentare ”Zile de poveste”: Procesul lui Socrate

Istoria omenirii prinde viaţă sub ochii noştri, ca şi cum am fi într-o maşină a timpului, şi ne oprim la câteva date care i-au schimbat cursul. ...

 

#tvr2