#generatii TVR65, proiect aniversar TVR2
duminică, 08 august 2021
TVR 2 difuzează în grila de vară #generaţii TVR65, în zilele de luni şi marţi, de la ora 20:00. Veți putea revedea selecţiuni din producţiile semnate de nume mari ale televiziunii.

Televiziunea Română a fost şi este parte din viaţa românilor, încă din 1956. Aşa s-a creat această legatură specială, transmisă din generaţie în generaţie, de când TVR era singura televiziune din viaţa lor. Arhiva TVR înseamnă aproape jumătate de milion de ore de imagini, mărturie a implicării televiziunii publice în cele mai importante momente ale românilor.

2021 reprezintă pentru TVR aniversarea a 65 de ani de emisie neîntreruptă. Emoţia şi determinarea care au însoţit permanent echipele de producţie tv, dorinţa de a fi pe placul publicului cu programe variate pentru întreaga familie au făcut ca, întotdeauna, imaginile de arhivă - emoţionante, inedite, pline de umor şi nostalgie să fie o bucurie la fiecare revedere.

(w640)

Cine nu a auzit de „Tonomatul şi Trupa de pe 2”, „Surprize, surprize”, „Robingo”, „Şcoala vedetelor” sau „Ploaia de stele”? O mare parte dintre telespectatori au crescut alături de show-uri de succes care au rămas repere în industria televiziunii. Tot aici au debutat şi multe dintre vedetele cunoscute din media, precum: Cătălin Măruţă, Andreea Marin, Horia Brenciu, Dan Negru, Cosmin Cernat şi nu numai. Iar tradiţia, continuă!

Multe dintre vedetele autohtone au o legatura specială cu Televiziunea Română: unii au venit aici când erau copii, altora aici le-a fost descoperit talentul. Toţi, însă, au găsit în studiorile televiziunii o a doua casă.

Talentul de povestitor, amintirile cu putere de pildă şi hohotele de râs trec ecranul prin farmecul lui Florin Piersic şi al invitaţiilor săi, în programul de succes „Piersic show”, iar compozitorul Horia Moculescu a făcut din emisiunea sa, „Atenţie, se cântă!”, un adevărat barometru pentru artiştii autohtoni.

(w640)

Atunci când „Expresul muzical” de la TVR Timişoara, cu Dan Negru, oprea la Bucureşti, „Ştirile de sâmbăta asta” veneau de la TVR Cluj, Trofin şi Uscat cucerindu-i pe telespectatori cu umor şi ironie fină.

Proiectul aniversar #generaţii TVR65 se adresează şi celor mai mici telespectatori, care vor putea viziona momente din îndrăgitetele emisiuni pentru copii. Ştiaţi că în anii `60 copiii nu ratau întâlnirea cu Daniela şi Aşchiuţă, păpuşa mânuită cu talent de Justin Grad, actor la Teatrul Ţăndărică, în „Oraşul lui Aşchiuţă"? Tot atunci erau captivaţi şi de aventurile echipajului de pe bătrâna carapace în emisiunea „Căpitanul Val-Vârtej".

(w640)

La începutul anilor `90, Televiziunea Română a fost un pionier al emisiunilor de tip talent show, producţii care în prezent nu lipsesc din grilele marilor posturi tv: părinții visau să-i vadă pe cei mici la „Tip Top Minitop”, Titus Munteanu îi provoca pe adolescenţi să se distreze la „Şcoala vedetelor”, Anca Ţurcaşiu îi îndemna pe puști să se întreacă în cele mai distractive jocuri, în emisiunea concurs ”Ba da, ba nu”, iar „Abracadabra” a creat un adevarat fenomen nu doar printre copii, ci şi pentru publicul de toate vârstele.

Întreaga familie se distra la „Feriţi-vă de măgăruş", iar show-urile de după amiaza erau nelipsite din programul părinţilor şi bunicilor care nu ratau nicio întâlnire cu „Ceaiul de la ora 5” şi Marina Almăşan.

Din Arhiva de Aur nu puteau lipsi recitalurile extraordinare ale artiştilor internaţionali invitaţi la Festivalul „Cerbul de Aur”: Kylie Minogue, Patricia Kaas, James Brown sau momentele speciale de la Selecţiile Naţionale Eurovision.

DESPRE TVR

Programele televiziunii publice, fie ele informative, educative sau de divertisment, interviuri cu mari personalități din România și din întreaga lume, documentare premiate, emisiuni pentru copii, producții de teatru TV și seriale, filme artistice și transmisiuni în direct unice, s-au constituit – de-a lungul vremii – într-o oglindă a evoluției societății românești din ultimele șapte decenii.

Echipele TVR au fost prezente la toate marile evenimente ale României și umanității si s-a achitat cu profesionalism de toate aspectele legate de misiunea sa publică, atât în ceea ce privește perfomanța tehnică, cât și cea editorială. TVR este singura televiziune din Estul Europei care a transmis în direct aselenizarea primului echipaj uman (1969) și care a dat naștere unui festival internațional muzical care dăinuie și astăzi (Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” - 1968 – 2019). A împărtășit cu întregul public telespectator fiecare moment remarcabil: bucuria notei de 10 obținute de Nadia Comăneci la JO de la Montreal (1976), dramatismul cutremurului din 1977, tensiunea evenimentelor din decembrie 1989, entuziasmul național al aderării la NATO (2004) și la Uniunea Europeană (2007), vizitele a doi Suverani Pontifi (1999 și 2019), sobrietatea funeraliilor Regelui Mihai I al României (2017) sau complexitatea transmisiunilor legate de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene (2019). Sutele de premii naționale și internaționale obținute de către creatorii TVR sunt încă o dovadă a calității, diversității și consistenței de conținut al producțiilor realizate și difuzate.

 • 13:00
  Cultura minorităţilor
  *Identitati *Mehmed Feri are 67 de ani si este turc. Lucreaza ca tamplar la Teatrul National din Constanta de aproape 50 de ani, inca de cand a terminat armata si Teatrul se numea Fantazio. S-a nascut intr-o familie turceasca cu trei copii si de o viata slujeste pentru muza teatrului, Thalia. Nu a tinut socoteala decorurilor facute in jumatae de secol dar stie ca aici si-a cunoscut sotia, romanca si ca o buna parte din universul lui e aici; alaturi de actorii pe care ii iubeste si de colegii care-i sunt ca fratii. Feri lucreaza cu un armean la decor; el tamplar iar armeanul pictor. Directorul Teatrului de Stat din Constanta este evreu iar printre actori e si o tataroaica. Feri e fericit, ca musulman fiind, are sotie crestina. Spune ca asta inseamna bogatie pentru o familie si pentru ambele popoare : turcii invata despre romani iar romanii pot afla in acest fel o multime de obiceiuri si traditii despre musulmani. In plus, tin toate sarbatorile si cele musulmane si pe cele crestine. Teatrul e pentru el " o mare familie". Realizator: Manuela Aldea
 • 13:32
  Iubirea unei doamne
  Serial * Iubirea unei doamne (La senora-Spania 2008-2010) *episodul 24 Cu: Adriana Ugarte, Rodolfo Sancho, Roberto Enriquez, Lucia Jimenez * Dramă romantică. În Spania anilor 1920, familia Marquez deţine una dintre cele mai mari averi din nordul ţării, într-o lume marcată de inegalitate socială şi de dictatură politică. Victoria, moştenitoarea clanului Marquez, şi Angel Gonzales, băiatul unei familii foarte sărace, se îndrăgostesc în adolescenţă, dar, inevitabil, îi despart diferenţele sociale şi aşteptările pe care părinţii le au de la fiecare dintre ei. Câţiva ani mai târziu, când cei doi se reîntâlnesc, totul s-a schimbat. Victoria a preluat afacerile familiei, după moartea tatălui ei, devenind o femeie puternică şi independentă financiar, situaţie foarte rară în epocă. Îndeplinind dorinţa mamei sale, Angel şi-a urmat vocaţia şi a devenit preot. Aşadar, totul pare să-i despartă, mai ales după ce Victoria cedează presiunilor şi se mărită cu marchizul Gonzalo de Castro, fostul asociat al tatălui ei. Dar, în ciuda piedicilor, iubirea lor pătimaşă, care nu poate fi ignorată, va continua să le conducă vieţile. Redactor: Maria Barandiaran
 • 15:00
  Documentar360°-GEO
  * Porto Rico-Un spital pentru lamantini (Porto Rico-un hôpital pour les lamantins, Franţa-Germania, 2021) Redifuzare *Numiţi şi „vaci de mare”, lamantinii, mari mamifere acvatice ierbivore, trăiesc în lagunele apelor din Caraibi. În acest moment, se află pe lista roşie a speciilor aflate pe cale de dispariţie. În absenţa prădătorilor naturali, singura cauză a extincţiei lor este legată de activitatea umană şi de dezvoltarea turismului. La Centrul de îngrijire din Porto Rico sunt trataţi şi hrăniţi înainte de a fi returnaţi în mediul lor natural. Realizator: Alejandro Gamero Redactor: Corina Feleagă
 • 16:00
  Doctor Quinn
  Serial*(Doctor Quinn, medicine woman-SUA, 1993-1998) *episod 81 Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Dramă . În 1867, Michaela Quinn, tânără doctoriţă şi moştenitoarea unei familii bogate din Boston, lasă în urmă confortul în care a trăit până atunci şi se mută într-un orăşel din Vestul American încă sălbatic: Colorado Springs. Entuziastă, plină de bune intenţii şi dornică să se afirme într-o meserie dominată de bărbaţi, Michaela-poreclită "Dr. Mike"-e primită cu suspiciune de localnici, dar reuşeşte să-şi facă doi prieteni buni: Byron Sully, susţinătorul cauzei indienilor cheyenne, şi Charlotte Cooper, moaşa satului. Şi, de parcă adaptarea nu i-ar fi fost suficient de dificilă, un incident tragic schimbă şi mai mult viaţa Michaelei: muşcată de o viperă, Charlotte i-i încredinţează pe patul de moarte pe cei trei copii ai ei, Matthew, Colleen şi Brian. Devenită brusc şi mamă, şi medicul unei comunităţi care nu prea are încredere în capacităţile ei, Dr. Mike se înarmează cu curaj şi optimism pentru a schimba în bine vieţile celor din jur. Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 17:00
  Distracţiile lui Cazacu
  Redifuzare Jurnalist : Bernard Tatomir O productie SC Raul International
 • 17:30
  România…în bucate
  Redifuzare TVR Timişoara * Sarea în bucate * Gulaşul ciobănaşului şi plăcinta şifonată în comunitatea sârbilor de la Radimna, judeţul Caraş Severin Emisiune realizată de TVR Timişoara Prezentator Dan Liutț Realizator Veronica MIhoc Jurnalist Catalin Blebea Producator Cristina Murgu Producător delegat: Alexandra Tiniche
 • 17:57
  #generatii
  * TVR 65 *D’ale lu’ Mitică Prezintă: Mitică Popescu Scenariu: Cristian Vlad Reporter: Marian Marin Producător: Liliana Vlad
 • 18:53
  Sport
  Transmisiune directă
 • 19:00
  Telejurnal TVR2
  Transmisiune directă
 • 19:35
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 20:00
  #Generaţii
  Redifuzare *TVR 65 *Fragmente din emisiuni difuzate pe parcursul celor 65 de ani de istorie a Televiziunii Romane Jurnalişti : Sorina Soare, Adina Toderascu
 • 21:00
  #Generaţii
  Redifuzare *TVR 65 *Fragmente din emisiuni difuzate pe parcursul celor 65 de ani de istorie a Televiziunii Romane Jurnalişti : Sorina Soare, Adina Toderascu
 • 22:00
  Doctor Quinn
  Serial *(Doctor Quinn, medicine woman-SUA, 1993-1998) *episod 81 Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Dramă . Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 23:00
  Câştigă România!
  Prezintă: Virgil Ianţu Regia artistică: Larry Maronesse Producător: Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 00:10
  Anatomia lui Grey
  Serial* Anatomia lui Grey (Grey's anatomy-SUA, 2014) Cu: Ellen Pompeo, Patrick Dempsey, Justin Chambers, Chandra Wilson *sezon 12*episodul 7 *Dramă . La spitalul Grey Sloan Memorial din Seattle, tinerii medici ai secţiei de chirurgie se confruntă zi de zi cu cazuri complicate şi cu efectele unei cariere dificile asupra vieţii lor personale. Derek Shepherd şi Callie Torres lucrează la un proiect important finanţat de Casa Albă; Meredith Grey decide să continue cercetările începute cu mulţi ani în urmă de mama ei; iar ambiţioasa Cristina Yang, dezamăgită că a ratat o bursă mult-visată, ia cea mai radicală decizie din viaţa ei, acceptând un post la un spital din Elveţia. Redactor: Delia Clonaru
 • 01:10
  Duminica filmului românesc
  Săptămâna nebunilor -România, 1971 Regia: Dinu Cocea Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Toma Caragiu, Colea Răutu *Aventuri -ultimul film din seria „Haiducii”. Cu bijuteriile furate de la domnița Ralu, haiducul Anghel Șaptecai vrea să cumpere arme de la Brașov și să se alăture oştii pe care o strânge căpitanul de panduri Tudor Vladimirescu pentru a salva Țara Românească de domnitorii fanarioți care au înstrăinat bogățiile țării și au sărăcit populația. Redactor: Gabriela Onea
 • 02:35
  România…în bucate
  TVR Timişoara * Sarea în bucate Emisiune realizată de TVR Timişoara Prezentator Dan Liutț Realizator Veronica MIhoc Jurnalist Catalin Blebea Producator Cristina Murgu Producător delegat: Alexandra Tiniche
 • 03:00
  Sport
 • 03:07
  Telejurnal TVR2
 • 03:40
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 04:00
  Documentar360°-GEO
  * Porto Rico-Un spital pentru lamantini (Porto Rico-un hôpital pour les lamantins, Franţa-Germania, 2021) Realizator: Alejandro Gamero Redactor: Corina Feleagă
 • 05:00
  Natură şi aventură
  Realizatori: Dan Păvăloiu, Dan Curean, Radu Puşcaş (TVR Cluj-Napoca)
 • 05:30
  Sănătate cu de toate
  Sănătate cu de toate Prezintă: Bogdan Ghiţulescu Jurnalist TV: Ana Maria Mindu Producatori: Larisa Avram, Bogdan Ghiţulescu