loader
Foto

Galerie foto

Generația tânără a folclorului românesc la „Drag de România mea!”

Duminică, 12 martie, de la ora 15.00, ne-am reîntâlnit cu generația tânără a folclorului românesc, într-o ediție de colecție a emisiunii „Drag de România mea!” la TVR 2.

 

Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

Folclorul, cu înțelepciunea populară, tradițiile și frumusețea portului autentic, reprezintă o carte de vizită a țării noastre. Am făcut o călătorie prin șase zone istorice ale României: Banat, Ardeal, Moldova, Bucovina, Oltenia şi Dobrogea.

(w882) Traian Sto

La numai 3 ani era deja pe scenele mai multor concursuri, iar la 6 ani debuta în muzica populară. Traian Stoiță a venit din zona Mărginimii​ Sibiului cu melodii autentice.

(w882) Madalina M

Stoiță a răspuns Testului Sincerității alături de Mădălina Mureșan, câștigătoarea sezonului 5 al concursului ”Vedeta Populară”.

(w882) Anisoara P

Oltenia a fost reprezentată cu cinste de glasul aparte al Anișoarei Popescu.

(w882) Sanziana S

Prin joc şi voie bună, Sînziana Ștefan ne-a adus mai aproape Bucovina şi Ardealul, deopotrivă.

(w882) Vatafu Fue

Studentă la Conservator, Iulia Vătafu venit la DRAG DE ROMÂNIA MEA! cu tot ceea ce are mai frumos zona Moldovei de Sud.

(w882) Stefania N

Cele mai îndrăgite melodii dobrogene şi poveşti despre idolul ei, Maria Ciobanu, ni le-a adus Ștefania Narenji.

(w882) Fuego Pant

Are peste 80 de costume populare şi o voce specială, o avere cu care se mândreşte Anca Panțîru din Banatul istoric.​

(w882) Fuego

Paul Surugiu - Fuego a avut şi el daruri muzicale și multe surprize alături de Ansamblul de dansuri populare ”Doinița” al Casei de Cultură a Studenților din București.

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

***

Program de difuzare:

TVR2: duminică, ora 15:00; sâmbătă, ora 00:00

TVR Internațional: sâmbătă, ora 21:00 (ora României)

TVR MOLDOVA: sâmbătă, ora 21:00

***

Emisiunea poate fi văzută și pe TVR+.

10:00 Mic dejun cu un campion

Sezon Nou

* Invitat: acad. Maya Simionescu-biolog, cercetător șstiintific, co-fondator si director al Institutului de Biologie si Patologie Celulară ’’Nicolae Simionescu’’ din Bucuresti, fondator şi preşedinte al Societătii Române de Biologie Celulară, membru titular şi vicepreședinte al Academiei Române.

’’Mai mult învăţăm din eşecuri decât din succese. Nu trebuie să fim dezamăgiţi. Trebuie să mergem mereu pe drumul nostru’’ afirmă cu convingere doamna academician Maya Simionescu. După şaizeci de ani de carieră, conform clasamentului Standford din 2023, doamna academician Maya Simionescu se înscrie în acel procent subţire, de doar 2% dintre cercetătorii modiali cei mai citaţi la ora actuală pentru rezultatele ştiinţifice referitoare la biologia celulară. Miile de lucrări publicate în presa de specialitate cea mai bine cotată în lume, lucrările ştiinţifice de referinţă, participările la seminariile şi simpozioanele interne şi internaţionale, activitatea din cadrul Academiei Române, descoperirile esenţiale în domeniul medicinei regenerative, a celulelor stem, a patologiei celulare, a sistemului imunitar-toate, contureză profilul unei personalităţi excepţionale, dublate de forţa, eleganţa, frumuseţea şi inteligenţa unei femei care este, cu siguranţă un model de urmat.

Moderator: Daniela Zeca Buzura

Producător: Ileana Ploscaru Panait

11:00 D’ale lu’ Mitică (R)

Scenariu: Cristian Vlad

Reporter: Marian Marin

Producător: Liliana Vlad

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2