loader
Foto

Fuego recomandă destinaţii atipice de vacanţă din spaţiul românesc

L-am provocat pe artistul Paul Surugiu-Fuego, care cunoaşte ţara noastră centimetru cu centimetru, să ne vorbească despre destinații de vacanță atât din România, cât și din Basarabia.

 

Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

E vară, e vacanță și toţi avem nevoie de relaxare, de un moment în care să uităm de toate și să ne bucurăm de un lucru sau un loc de poveste. L-am provocat pe artistul Paul Surugiu-Fuego, care cunoaşte ţara noastră centimetru cu centimetru, să ne vorbească despre câteva destinații atipice de vacanță în spațiul românesc, atât în România, cât și în Basarabia, cu detaliile și motivele care l-au determinat să meargă acolo.

Vedeta TVR 2 a spus că avem o țară superbă, la fel cum este și Moldova și că, de multe ori, este păcat să alegem să plecăm în afară, când aici este o oază de liniște. De asemenea, Fuego a mărturisit că s-a limitat la doar câteva propuneri din lista sa impresionantă. Artistul, care în acest moment se pregătește pentru câteva evenimente, cel de-al nouălea sezon al emisiunii sale de la TVR 2, "Drag de România mea!", lansarea unei cărți în luna august, dar şi o piesă nou-nouță, cu aer de vară și energie pozitivă.

(w882)

”E tare greu să faci astfel de recomandări! Uite, pentru că m-ați lăsat să aleg și din Basarabia, aș recomanda tuturor zona Orheiului Vechi. Am fost recent și e de vis. Aici sunt prețuri mici, peisaje de rămâi mască, spiritualitate și cel mai tare agroturism. Acolo este ”Casa din luncă”, un loc în care-ți încarci bateriile, cu liniște şi simplitate. Apoi recomand să ajungeți câteva zile la Oradea. Este un oraș de vis, cochet, cu multe locuri de vizitat, aproape de Băile Felix. E minunat să mergeți şi în Deltă, unde să mâncați ciorbă de pește, unde sunt locuri de vis și unde în această perioadă, totul este mai relaxant. Nu rataţi nici Peștera, cel mai frumos sat din România, din punctul meu de vedere! Este situat lângă Moeciu și sigur veți da mâna cu natura! Țara asta are nenumărate locuri de neuitat!”, a spus gazda emisiuniunii "Drag de România mea!".

Romantism, sinceritate, emoție și longevitate la ”DRAG DE ROMÂNIA MEA”

Duminică, 24 iulie, de la ora 15.00, la TVR 2 am avut o ediție cu mai multe capitole: un strop de patriotism, cu seriozitate, domenii captivante, longevitate și sinceritate, dar și un strop de romantism, tinerețe și șlagăre de neuitat. Astfel, din Ardeal, din inima Hunedoarei, a sosit un artist de ispravă, ultimul câștigător al concursului ”Floarea din Grădină”, manager de instituție culturală și interpret iubit și autentic, Cristian Fodor. Ne-a adus cântec "cu drag de ţară", dar și de joc și ne-a vorbit despre proiectele sale culturale și despre folclorul ca identitate națională.

Un moment special a fost cel creat de compozitorul de muzică de film, poet și producător muzical din Basarabia, Elias Tadeus. El a scris muzica pentru numeroase producții internationale și ne-a spus cum arată acest proces, ce-l inspiră și ne-a recitat poeme din noua sa carte de versuri. Mai mult, a avut un moment emoționant la pian, cu un vals de dragoste. A revinit şi Carmen Trandafir, cu piesă nouă şi povești interesante, printre care noi detalii despre colaborarea cu trupa Supermarket. Alături de Paul Surugiu, Carmen a adus un omagiu regretatei Mihaela Runceanu, cea care i-a fost și profesoară și care pe 4 mai ar fi împlinit 67 de ani.

Într-o formă de zile mari a fost şi regina muzicii populare, Irina Loghin. Aceasta a pregătit melodii mai puțin auzite la televizor, dar extrem de frumoase și a răspuns provocării lui Paul Surugiu, la "Testul Sincerității". Din Basarabia, cu romantism, melodii apreciate și ascultate, cu milioane de vizualizării în mediul online, ne-a vizitat Valentin Uzun.

3:25 Familia Borgia (R)

Serial * Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.9

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Dramă istorică.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

(Reluare)

4:15 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2