loader
Foto

Frații de Viță au încins Hora Unirii la Focșani

După mai multe călătorii interesante prin regiuni viticole și podgorii din România, sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 17:00, Cătălin și Adrian Păduraru s-au prins în horă pentru a omagia actul istoric înfăptuit la 24 ianuarie 1859.  

 

Frați de viță

Chiar pe vechiul hotar dintre Moldova și Țara Românească, în Piața care înconjoară obeliscul și mai păstrează ca simboluri Monumentul Unirii și borna de hotar, Adrian și Cătălin Păduraru s-au prins în ,,hora noastră cea frățească pe câmpia românească” împreună cu Ansamblul Țara Vrancei, pentru a omagia actul istoric înfăptuit la 24 ianuarie 1859

După o plimbare încărcată de amintiri prin centrul orașului, Frații de Viță s-au oprit și la statuia celui care a fost și va rămâne legat de ideea de întregire a neamului nostru și de proclamarea Unirii: marele istoric, om politic și gazetar - Mihail Kogălniceanu, cel care - după cum spunea Nicolae Iorga - ,,domină ca un uriaș istoria modernă a României”! Urmează bineînțeles, o degustare istorică a unui vin ce-i poartă numele: vinul Kogălniceanu.

Suntem apoi invitați pe Rue du vin, la un magazin de vinuri de calitate și personal amabil ce-ți recomandă cu plăcere un vin care să-ți placă atât de mult, încât să-ți dorești să revii pentru a-l cumpăra din nou.

Și pentru că urmează evenimente importante în lumea vinului, iar Frații de Viță au nevoie de ținute corespunzătoare, vizităm un designer de pantofi care crede în puterea artei, a culturii și eleganței. Ștefan Burdea a reînviat o tradiție veche pentru a da un impuls artei cizmăriei într-o nouă eră. Pantofii sunt personalizați în stil diferit, în modele, culori și combinații variate pentru a transforma orice bărbat într-unul seducător și sigur pe el. De aceea, printre clienții lui se numără chiar și vedete de la Hollywood.

Aflăm apoi povestea Domeniului Aristiței, o bijuterie oenoturistică de patru hectare cultivate cu Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon și cu o cramă boutique, care își propune să continue arta vinului în Valea Călugărească. În mijlocul unui câmp de lavandă, într-un peisaj de excepție completat de câțiva migdali seculari, crama înglobează un beci vechi de un secol și e un loc de relaxare și recreere în compania vinului.

8:00 Opera comică pentru copii

Sezon Nou

*Opera copiilor

Producător: Valentina Băinţan

9:00 Generaţia Fit

Sezon Nou

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2