loader
Foto

„Frați de Viță” despre vin, filme și... sfaturi: „Niciodată să nu beți la supărare!”

În fiecare sâmbătă, de la ora 17:00, „Frați de viță” ne poartă în mai multe călătorii interesante prin regiuni viticole și podgorii din România.

 

Frați de viță

Ediția din 30 ianuarie este disponibilă online pe TVR+.

Cătălin și Adrian Păduraru au un invitat-surpriză: o întâlnire cu îndrăgita Irina Margareta Nistor, care are și un sfat pentru telespectatori.

Prima destinație: Crama La Salina, singura cramă din județul Cluj cu o podgorie ce se întinde pe 50 de hectare, situată în apropierea Salinei Turda, într-o zonă cu tradiție seculară în viticultură. Crama oferă turiștilor cazare, restaurant, experiențe hipice pentru toată familia și vinuri bune, ce poartă numele de ISSA, ca un omagiu adus tradițiilor viticole formate aici încă din perioada Imperiului Roman, când localitatea Turda purta numele Potaissa.

Frații de Viță ne invita apoi în casa îndrăgitei Irina Margareta Nistor pentru o degustare savuroasă de filme, vinuri și bucurie de viață! Aflăm că a tradus peste 5000 de filme, că a subtitrat mai bine de 1000, că ar revedea oricând filmul Casablanca, și... dacă ar putea modifica ceva la filmele văzute, ar face-o pentru a elimina anumite secvente considerate sumbre. Irina Margareta Nistor preferă vinul dulce și are un sfat pentru toți telespectatorii: ,,niciodată să nu beți la supărare! – spune ea. Beți doar de bucurie!”

Frații de Viță vizitează apoi Crama Dagon, o cramă artizanală mică, dar cu o mare sete de inovație, care experimentează combinații diferite de gusturi folosind cantități mici de struguri culeși manual, presați cu grijă și fermentați în butoaie de stejar, până ce aromele ating standardele dorite. Pentru Dagon ,,vinul este afirmarea unei povești – spune fondatorul cramei, Mihnea Vasilache – ,,în cazul nostru, povestea pământului de la Dealu Mare, o zonă cu un potențial viticol comparabil cu al altor zone celebre din lume”.

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

*Limba si literatura română

Producator: Sinziana Milosoiu

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

*Limba germană

Producator: Sinziana Milosoiu

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2