loader
Foto

Folclor și bucurii autentice din „Drag de România mea!”

Puțin folclor în viețile noastre face foarte bine şi ne ajută să ne cunoaștem şi să ne recunoaștem țara, să ne dăm seama că aceasta are numeroase bogății în plan artistic, zone diferite cu multe particularități, costume şi sonorități. Duminică, 21 mai, de la ora 15:00, la TVR 2, v-am invitat la o petrecere pe cinste, cu muzică populară, oameni talentați şi multe duete.

 

Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

Este manager al Ansamblului ”Maria Tănase” din Craiova şi reprezintă cu cinste zona Mehedințiului. Niculina Stoican a revenit la "Drag de România mea!" cu joc şi voie bună, dar şi cu muzica Ioanei Radu.

(w882) Niculina

Din 1983 este solistă a Orchestrei Populare Profesioniste ”Rapsozii Botoșanilor”, unde şi-a format un repertoriu original şi divers ca tematică. Din Moldova, Elena Mândrescu ne-a adus melodii reprezentative pentru zona sa şi ne-a povestit despre emoţia întâlnirilor cu românii din diaspora.

(w882) Elena Mand

Dobrogea a fost reprezentată, pe ritm de geampara, de Marius Cristel Marin. Artistul este şi profesor de religie de peste 30 de ani.

(w882) Cristel Ma

El este dirijor, iar ea este o solistă îndrăgită care s-a lansat în anul 2000 graţie concursului "Moştenitorii", organizat de Marioara Murărescu. Antonela Ferche Buţiu și Liviu Buțiu​ ne-au adus cele mai frumoase melodii din Bihor.

(w882) A Butiu

A debutat la doar 8 ani la Palatul Copiilor din Bacău, a concertat în Asia, iar în 1996 a interpretat cântece populare la Jocurile Olimpice din Atlanta, Statele Unite ale Americii. Vasilica Tătaru ne-a dăruit două cântece moldoveneşti şi un duet special cu Paul Surugiu - Fuego.

(w882) Tataru

Pentru ea, folclorul din Banat rămâne prima şi cea mai mare dragoste. Zorica Savu este o artistă cu un glas de o deosebită frumuseţe şi acurateţe care ne-a doinit şi ne-a vorbit despre importanţa costumului strămoşesc.

(w882) Savu 2

A fost descoperită de Paul Surugiu, iar în prezent este eleva maestrului Gheorghe Zamfir. La doar 18 ani, naista Mădălina Lupu se mândreşte cu peste 100 de premii câştigate la festivaluri şi concursuri din ţară şi din străinătate.

(w882) naista 1

Paul Surugiu - Fuego şi invitaţii emisiunii sunt acompaniaţi de trupa Supermarket şi de Ansamblul ”Valea Prahovei”.

(w882) Moroseni

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

***

Program de difuzare:

TVR2: duminică, ora 15:00; sâmbătă, ora 00:20

TVR Internațional: sâmbătă, ora 21:00, ora României

TVR MOLDOVA: sâmbătă, ora 21:00

9:00 Serial-R

*Comisarul Rex: aventuri la Viena (Kommissar Rex-Austria, 1994-2004)

Cu: Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill

*episodul 95

*Serial poliţist. Poliţia din Viena are o redutabilă Brigadă Omucideri, condusă de Richard Moser, dar vedeta echipei este câinele ciobănesc-german Rex, posesorul unui nas imbatabil şi al unei inteligenţe ieşite din comun. Moser şi colegii săi se confruntă cu cazuri dificile, iar Rex contribuie esenţial la rezolvarea lor şi chiar la salvarea multor vieţi. Dar, oricât de curajos şi de puternic este Rex, până şi el are o mare slăbiciune: sendvişurile cu şuncă!

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Ştefan Asavei, Vlad Ţurcan

10:00 Documentar 360°GEO (R)

* Caperele din Sicilia-savoarea Mediteranei (Les câpres de Sicile, la saveur de la Méditerranée, Franţa-Germania, 2020)

Caperul, una dintre cele mai vechi plante cultivate în bazinul Mediteranei, este foarte răspândit în sudul Italiei. Se consumă nu doar fructele, boabe de capere-numite cucunci în Italia-, cât mai ales bobocii comestibili ai florilor, numiţi capere, care se conservă în sare sau în ulei. Pe insula vulcanică Pantelleria din sudul Siciliei se recoltează capere de cea mai bună calitate.

Redactor: Adriana Vulpe

Realizator: Martin Schacht

(Reluare)
 
Valentin Teodosiu:

Actor de teatru, film şi televiziune, voice over pentru documentare, desene animate şi posturi TV, Valentin Teodosiu, invitatul Danielei Zeca ...

La „Istorii de bun gust”, „Marele templu de dincolo” al Iuliei Hasdeu, între adevăr şi legendă

Noua ediție a „Istoriilor de bun gust”, difuzată joi, 8 iunie, de la ora 21.00, ne-a invitat la TVR 2 să pătrundem într-o lume plină plină de ...

Ediţia emisiunii "România în bucate", realizată de colegii de la TVR Craiova, difuzată marţi, 6 iunie, ora 17:30, la TVR2 și TVR+.