loader
Foto

Folclor și bucurii autentice din „Drag de România mea!”

Duminică, 30 iulie, de la ora 15:00, la TVR 2 a fost programată o gală „Drag de România mea!” în care ați putut reîntâlni cu muzică populară, oameni talentați şi multe duete.

 

Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

Este manager al Ansamblului „Maria Tănase” din Craiova şi reprezintă cu cinste zona Mehedințiului. Niculina Stoican a revenit la „Drag de România mea!" cu joc şi voie bună, dar şi cu muzica Ioanei Radu.

(w882) Niculina

Din 1983 este solistă a Orchestrei Populare Profesioniste „Rapsozii Botoșanilor”, unde şi-a format un repertoriu original şi divers ca tematică. Din Moldova, Elena Mândrescu ne-a adus melodii reprezentative pentru zona sa şi ne-a povestit despre emoţia întâlnirilor cu românii din diaspora.

(w882) Elena Mand

Dobrogea a fost reprezentată, pe ritm de geampara, de Marius Cristel Marin. Artistul este şi profesor de religie de peste 30 de ani.

(w882) Cristel Ma

El este dirijor, iar ea este o solistă îndrăgită care s-a lansat în anul 2000 graţie concursului „Moştenitorii", organizat de Marioara Murărescu. Antonela Ferche Buţiu și Liviu Buțiu​ ne-au adus cele mai frumoase melodii din Bihor.

(w882) A Butiu

A debutat la doar 8 ani la Palatul Copiilor din Bacău, a concertat în Asia, iar în 1996 a interpretat cântece populare la Jocurile Olimpice din Atlanta, Statele Unite ale Americii. Vasilica Tătaru ne-a dăruit două cântece moldoveneşti şi un duet special cu Paul Surugiu - Fuego.

(w882) Tataru

Pentru ea, folclorul din Banat rămâne prima şi cea mai mare dragoste. Zorica Savu este o artistă cu un glas de o deosebită frumuseţe şi acurateţe care ne-a doinit şi ne-a vorbit despre importanţa costumului strămoşesc.

(w882) Savu 2

A fost descoperită de Paul Surugiu, iar în prezent este eleva maestrului Gheorghe Zamfir. La doar 18 ani, naista Mădălina Lupu se mândreşte cu peste 100 de premii câştigate la festivaluri şi concursuri din ţară şi din străinătate.

(w882) naista 1

Paul Surugiu - Fuego şi invitaţii emisiunii sunt acompaniaţi de trupa Supermarket şi de Ansamblul „Valea Prahovei”.

(w882) Moroseni

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

***

Program de difuzare:

TVR2: duminică, ora 15:00; sâmbătă, ora 00:20

TVR Internațional: sâmbătă, ora 21:00, ora României

TVR MOLDOVA: sâmbătă, ora 21:00

7:50 Documentar 360°GEO

* Ecuador, cealaltă patrie a ciocolatei (Equateur, l’autre pays du chocolat, Franţa-Germania, 2012) Redifuzare

*Varietatea de arbori de cacao Nacional ce provine din Ecuador se mai numeşte şi "Cacao Theobroma" sau "mâncarea zeilor". Fructele sale cresc în provinciile îndepărtate şi în satele de pe râurile Santiago şi Napo.

Aromele speciale ale Theobroma sunt căutate de cei mai renumiţi maeştri ciocolatieri ai lumii; drept urmare şi producătorii săraci din zonă au o sursă stabilă de venit.

Realizator: Thérèse Engels

Redactor: Ştefan Asavei

8:45 Teleshopping

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2