loader
Foto

Folclor autentic la ”Drag de România mea!”

Duminică, 6 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR 2 v-am propus o călătorie muzicală prin mai multe zone istorice ale țării, alături de Paul Surugiu-Fuego și întreaga echipă a emisiunii ”Drag de România mea”.

 

PAUL SURUGIU-FUEGO
Drag de România mea!

Fiecare gală a emisiunii ”Drag de România mea!” este o invitație într-o nouă poveste, cu multe capitole captivante, cu stări diverse și multe surprize. Folclorul nostru are ceva aparte, de la sonorități până la personalitățile care-l descriu, personalități fascinante prin fiecare gest și cuvânt pe care-l rostesc.

(w882) Mures Sorl

În 2003 a obţinut premiul 1 la concursul "Moştenitorii", un concurs realizat de Mărioara Murărescu şi organizat de Televiziunea Română la Târgu Mureş. Livia Sorlea​ ne-a  adus, din Ardeal, melodii de suflet, de joc şi de voie bună.

(w882) Gorj

Din zona Gorjului, a venit la noi Victorița Lăcătușu pentru a ne povesti despre o carieră construită într-un ansamblu popular şi pentru a ne cânta cu foc din repertoriul propriu şi din cel al celebrei Maria Tănase.

(w882) Calota

Considerată "regina" muzicii populare din Teleorman, Floarea Calotă şi-a făcut debutul la Concursul "Floarea din Grădină", unde a obţinut trofeul în anul 1977. Floarea Calotă a revenit în studiuoul 3 pentru a ne recita un poem scris de ea şi pentru a ne doini.

(w882) Hutu Dobos

Moldova a fost reprezentată de doi artiști de seamă, Dan Doboș si Alina Huțu. Ambii sunt parte a ansamblului ”Rapsozii Botoșanilor”.​

(w882) Enceanu

Constantin Enceanu a răspuns provocării Testului Sincerității şi i-a adus un omagiu celui care i-a fost prieten de suflet, Petrică Mâțu Stoian.

Paul Surugiu-Fuego a avut și el daruri muzicale populare, alături de trupa Supermarket si de Ansamblul ”Doinița” al Casei Studenților din București.

(w882) Surugiu Fu

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

***

Program de difuzare:

TVR2: duminică, ora 15:00; sâmbătă, ora 00:00

TVR Internațional: sâmbătă, ora 21:00 (ora României)

TVR MOLDOVA: sâmbătă, ora 21:00

0:20 RIVALII…cu Marina Almăşan

* Emisiunea RIVALII…cu Marina Almășan, îsi propune să aducă față-n față cele două tabere : tinerii și vârstnicii, primii-cu forța și entuziasmul și celelalte “instrumente” și caracteristici specifice vârstei, ceilalți-cu înțelepciunea, experiența și cumpatarea, pe care le-o oferă anii din buletin.

Prezintă: Marina Almășan

Comoderator: Costin Teodorescu

Producator: Marina Almășan

Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damianşi Daniela Guţu

2:05 Campionatul European de patinaj artistic ESPOO 2023

* program liber masculin-ora 19:00

*ceremonie VICTORY masculin ~15 minute-ora 22:01

Producator : Daniela Enachescu

Comentator Monica Bucur

 
La TVR 2, spectacolul Campionatului European de Patinaj Espoo 2023

Din 25 ianuarie, TVR 2 transmite, atât în direct, cât şi înregistrat, Campionatul European de Patinaj Artistic Espoo 2023 (Finlanda).

„Familia Borgia” şi „Comisarul Ricciardi”, seriale în premieră la TVR 2

TVR 2 a început anul cu seriale apreciate atât de publicul cinefil, cât şi de critica de specialitate.

Tânăra generație din folclorul autohton, la

Echipa emisiunii "Drag de România mea!" vă dă întâlnire duminică, 29 ianuarie, de la ora 15.00 pe TVR2, când puteți revedea o gală care a ...