loader
Foto

Folclor autentic la ”Drag de România mea!”

Duminică, 1 octombrie, de la ora 15.00, la TVR 2 vă propunem să retrăiți o călătorie muzicală prin mai multe zone istorice ale țării, alături de Paul Surugiu-Fuego și întreaga echipă a emisiunii ”Drag de România mea”.

 

Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

Fiecare gală a emisiunii ”Drag de România mea!” este o invitație într-o nouă poveste, cu multe capitole captivante, cu stări diverse și multe surprize. Folclorul nostru are ceva aparte, de la sonorități până la personalitățile care-l descriu, personalități fascinante prin fiecare gest și cuvânt pe care-l rostesc.

(w882) Mures Sorl

În 2003 a obţinut premiul 1 la concursul "Moştenitorii", un concurs realizat de Mărioara Murărescu şi organizat de Televiziunea Română la Târgu Mureş. Livia Sorlea​ ne-a  adus, din Ardeal, melodii de suflet, de joc şi de voie bună.

(w882) Gorj

Din zona Gorjului, a venit la noi Victorița Lăcătușu pentru a ne povesti despre o carieră construită într-un ansamblu popular şi pentru a ne cânta cu foc din repertoriul propriu şi din cel al celebrei Maria Tănase.

(w882) Calota

Considerată "regina" muzicii populare din Teleorman, Floarea Calotă şi-a făcut debutul la Concursul "Floarea din Grădină", unde a obţinut trofeul în anul 1977. Floarea Calotă a revenit în studiuoul 3 pentru a ne recita un poem scris de ea şi pentru a ne doini.

(w882) Hutu Dobos

Moldova a fost reprezentată de doi artiști de seamă, Dan Doboș si Alina Huțu. Ambii sunt parte a ansamblului ”Rapsozii Botoșanilor”.​

(w882) Enceanu

Constantin Enceanu a răspuns provocării Testului Sincerității şi i-a adus un omagiu celui care i-a fost prieten de suflet, Petrică Mâțu Stoian.

Paul Surugiu-Fuego a avut și el daruri muzicale populare, alături de trupa Supermarket si de Ansamblul ”Doinița” al Casei Studenților din București.

(w882) Surugiu Fu

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

***

Program de difuzare:

TVR2: duminică, ora 15:00; sâmbătă, ora 23:40

TVR MOLDOVA: duminică, ora 15:00

5:10 Teleşcoala (R)

*Clasa a VIII-a

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)

5:35 Teleşcoala (R)

* Limbi străine

* Limba spaniola

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2