loader
Foto

Filmul „5 minute”, multipremiat Gopo și UCIN, la TVR2

O intervenție a jandarmilor, o investigație jurnalistică și mai multe întrebări despre toleranță, toate în drama „5 minute”, de Dan Chișu. Sâmbătă, 24 februarie, ora 00.30 (noaptea de vineri, 23 februarie, spre sâmbătă, 24 februarie) la TVR2.

 

La Gala Premiilor Gopo din 2021, filmul 5 minute a câștigat patru trofee: Cel mai bun actor în rol principal (Mihai Călin), Cea mai bună actriță în rol principal (Diana Cavallioti), Cel mai bun actor în rol secundar (Emanuel Pârvu) și Cea mai bună actriță în rol secundar (Elvira Deatcu).

Tot în 2021, la Premiile UCIN (Uniunea Cineaștilor din România), filmul a fost recompensat cu trei premii - pentru cel mai bun regizor, Dan Chișu, cel mai bun montaj, Letiția Ștefănescu, și cel mai bun actor în rol principal, Mihai Călin.

(w882) Mihai cali

Drama 5 minute, scrisă și regizată de Dan Chișu, a avut premiera mondială programată în octombrie 2019, la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

Dan Chişu i-a ales în distribuție pe Mihai Călin, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu, Lucian Ifrim, Șerban Pavlu, Anghel Damian, Ana Radu și Adrian Titieni.

(w882) filmul 5 m

Filmul este inspirat din evenimente reale. Într-un cinematograf din Bucureşti, rulează un film despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câţiva spectatori se ridică şi intră într-o altercaţie violentă cu membrii comunităţii LGBT prezenţi în sală. Presa acuză jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului, în urma căruia un tânăr este rănit şi ajunge la spital.

Drama se concentrează pe povestea lui Nicu Holban, omul care a condus echipa de jandarmi în acțiunea de la cinematograf, printr-o investigaţie realizată de Liliana Calomfir, o jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei îndrăzneţe.

Titlul de lucru al acestei drame a fost Jandarmul.

(w882) filmul 5 m

***

Credit și surse foto: pagini social media, site aarc.ro

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

5:50 Ferma (R)

Nu mai aveţi loc la oraş? Încercaţi la ţară!...

Emisiune pentru actuali şi viitori tineri fermieri

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu

(Reluare)

6:40 Teleshopping

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", a fost acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2