loader
Foto

Tess

TESS – Marea Britanie, Franţa, 1979

miercuri, 19 august 2020
ora 20:10

 

 

Regia: Roman Polanski

Cu: Nastassja Kinski, Peter Firth, Leigh Lawson

*3 premii Oscar (pentru imagine, scenografie şi costume)

*2 premii Globul de Aur (pentru cel mai bun film străin şi cel mai bun debut – Nastassja Kinski)

*Premiul BAFTA pentru imagine

*3 premii Cesar (pentru cel mai bun film, pentru regie şi pentru imagine)

Dramă, ecranizare a romanului "Tess d'Urberville" de Thomas Hardy.

În Anglia secolului XIX, John Durbeyfield, moşier ajuns în pragul ruinei, descoperă că ar fi descendentul unei familii aristocrate, d'Urberville. Dorindu-şi o viaţă mai bună pentru fiica lui de 16 ani, Tess, tatăl o trimite să locuiască la conacul rudelor bogate, dar va afla, dezamăgit, că "verii" d'Urberville sunt de fapt nişte impostori care au cumpărat titlul nobiliar. Între timp, însă, Tess a căzut victimă fiului familiei d'Urberville, Alec, care o violează şi o lasă însărcinată. După ce copilul îi moare în fragedă pruncie, văzându-se renegată de propriii părinţi, Tess pleacă de acasă şi începe să muncească la o fermă. Tânărul ucenic pe care-l cunoaşte acolo, Angel Clare, pare să fie colacul de salvare pe care-l aştepta. Dar secretul întunecat din trecutul ei o urmăreşte necruţător. Tess va trebui să aleagă dacă îşi va deschide inima în faţa lui Angel, aşa cum o îndeamnă conştiinţa sau va rămâne pe veci tăcută.

* ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA. (AP)

 

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)

 

#tvr2