loader
Foto

Nemuritorul 3: Vrăjitorul

HIGHLANDER 3: THE SORCERER – Marea Britanie, Franţa, Canada, 1994

joi, 27 februarie 2020
ora 20:10

 

 

Regia: Andrew Morahan

Cu: Christopher Lambert, Mario Van Peebles, Deborah Kara Unger, Raoul Trujillo

Aventuri, SF

De-a lungul secolelor, nemuritorii s-au vânat unii pe ceilalţi ca să împlinească profeţia care spune că doar unul singur trebuie să rămână în viaţă. 

În secolul XVI, după moartea iubitei sale soţii Heather, Connor MacLeod părăseşte Scoţia şi rătăceşte prin lumea largă. În îndepărtata Japonie, se antrenează cu vrăjitorul Nakano, în peştera acestuia ascunsă pe muntele Niri. Atacul unui vechi duşman - Kane, şi el nemuritor - îi surprinde şi vrăjitorul este ucis. Peştera se surpă, MacLeod reuşeşte să scape, iar Kane rămâne blocat în interiorul muntelui...

Trei secole mai târziu, o echipă de arheologi excavează locul cu pricina, eliberându-l astfel pe Kane care porneşte pe urmele lui MacLeod arzând de dorinţă de răzbunare.

 

13:00 Azi pentru maine

Sezon Nou

* Sistemul scolar românesc îsi caută de 30 de ani o identitate. Reforme peste reforme, modificări de reforme, reveniri, experimente, încercări. S-au făcut studii mai mult s-au mai putin serioase, s-au încercat tot felul de solutii.

În realitate, sistemul de învătământ mosteneste în bună măsură zestrea celor 45 de ani de comunism. Elitele sale au fost atunci eliminate. Au rămas profesori buni peste tot, au existat în continuare si scoli mai bune, si licee, șsi universităti, dar toate acestea functionau mai degrabă inertial, nicidecum ca o consecintă a unor politici coerente si care să încurajeze performanta. Profesorii șsi părintii de astăzi sunt în mare măsură elevii de atunci, cei care culegeau recoltele, care învătau cu suplinitori de multe ori fără bacalaureat, în frig si/sau la lumânare.

*Episodul 2

Realizator Constantin Lupescu

Producător Alexandru Munteanu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)

 

#tvr2