loader
Foto

Moştenirea

Inheritance – SUA, 2020

sâmbătă, 27 mai 2023
ora 20:00

 

 

PREMIERĂ

Regia: Vaughn Stein

Cu: Lily Collins, Connie Nielsen, Simon Pegg

Thriller. La moartea tatălui ei, patriarhul unei influente familii newyorkeze, avocata Lauren Monroe devine nu doar legatara unei moşteniri politice şi financiare, ci şi păstrătoarea unor secrete întunecate pe care şi-ar fi dorit să nu le afle. Ghidată de ultimul mesaj primit de la tatăl ei, Lauren descoperă un adevărat buncăr la subsolul casei, în care trăieşte de 30 de ani un bărbat captiv. Îngrozită de situaţie, tânăra îl eliberează, fără să-şi dea seama că va declanşa astfel un şir de întâmplări sinistre.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI. (12)

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

8:00 Repere sacre

Duminica a patra din Advent Comentariu: Părintele Tarciziu Şerban, preot colaborator Producător: Ciprian Dumea Transmisiune directă de la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti ATENTIE: POSIBILE PRELUNGIRI

9:00 Ferma

*Anul 26 *Editia 1253

Nu mai aveti loc la orasș ? Încercati la tară !

Emisiune pentru actuali si viitori tineri fermieri.

*UNDEVA ÎN ROMÂNIA-Rosia de Izbiceni....un brand....la ea acasă !......

Pe malul drept al Oltului, în Câmpia Romanatilor , fiecare familie

detine cel putin un solar. Majoritatea locuitorilor sunt legumicultori

cu peste 500 de ha de spatii protejate.

În familia Velica,bunicul Mircea, tatăl Mihai si nepotul Toni,toti ingineri în agricultură , detin 3000 metri pătrati de solarii si 25 ha în câmp cu legume , în Compania HORTICOM IMPEX SRL înfiintată din 2009.Mihai cultiva sute de ha cu grâu , rapită, porumb si floarea soarelui.Are acces la irigatii , irigând cam 40% din culturi.În toamna asta a semănat deja grâu si rapită , care arată bine datorită ploilor.

La 15 km de Izbiceni, la Corabia prietenul său Aurelian lucrează 100 ha cultură mare , grâu , rapitä , orz , porumb si floarea soarelui.Śi el are irigatii cam pe 50 % din suprafată , apa fiind furnizată ,ca si la alti fermieri de ANIF cu sprijinul Ministerului Agriculturii.Anul acesta a obtinut 10 tone/ha irigat la porumb.

Aurelian are panouri fotovoltaice , baterii si un pivot pentru irigatii.ȘSi Mihai va avea până la sfârsitul anului aceleasi instalatii. Amândoi speră la un pretț de vânzare mai bun la grâu , actualul pret de 80 de bani fiind prea mic.Cei doi au înteles ca fără subventii si fonduri europene nu ar fi avut rezultatele de azi.

* De la o fermă la...alta , tot în Romanati

Familia Cazacu detine în comuna Osica de Jos aproape 1000de hectare cu cultură mare-a reusit sa semene deja 300 ha cu rapită, 320 ha cu grâu , 100 ha cu orz si 20 ha cu orzoaică. În primăvară va semăna porumb si floarea soarelui.

Ploaie a fost destulă , cam 310 ml /mp. Are utilaje moderne dar mai si închiriază de la o firmä specializată pompe si instalatii de irigat.Anul acesta grâul si rapita au avut recolte bune, rapita chiar 4200kg/ha , acoperind pierderile de la culturile de primăvară.

Tudor este tatal lui Elvis Cazacu care detine în Dobrosloveni ,lângă Caracal o fabrică de mezeluri modernă , preponderent cu carne din România. Acum sunt în pregătire produsele traditionale pentru Sărbătorile de iarnă....de la tobă, piftie tărănească,lebăr, caltabos, cârnati si...,sorici.Acum detine procedee speciale de fierbere si ambalare. A accesat fonduri europene pentru dotări , utilaje si extinderea fabricii de mezeluri.Are 250 de angajati , atat în fabrica dar si în transportul produselor si în magazinele pe care le detin.

Participă: ing. Mihai Velica-fermier com.Izbiceni , jud.Olt

Aurelian Cristuinea-fermier Corabia

Tudor Cazacu-fermier com. Osica de Jos

ing. Viorel Pricoiu-specialist

ing. Ramona Pârvu-director producție fabrică

*Traditii românesti in prepararea cărnii

Eduard lucrează de peste 25 de ani în industria cărnii.A inceput un bussiness din1996 , având acum o unitate de productie în Buftea.Toată carnea folosită este de la ferme din România , foarte apropiate de Buftea este proaspătă , intrând imediat la procesare.Pe lângă porc ,procesează si cane de vită , oaie , pasare , vânat , la Mircea Mäcelaru , brandul firmei. Se folosesc numai ingrediente naturale pe care le cumpara direct din piată de la surse sigure ( ceapă, usturoi , legume si condimente BIO ). Tine prea mult la calitate, nu creste pretul decât să-si acopere achizitiile. Si-a fidelizat clientii si le multumeste celor 170 de angajati , fiind ca o mare familie. Acum are o retea proprie de magazine ,un,,,restaurant din câmp ,,, unde vinde produse clasice , traditionale-mici ,cârnati , slanină , salamuri iar in preajma Sarbatorilor cârnati de casă cu usturoi , sorici , slaninută fiartă si afumatä si jumări.

Participă: dr. ing. Eduard Pavel-director Complex Buftea

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 

#tvr2