loader
Foto

MĂCELARUL

LE BOUCHER, Franţa-Italia, 1970

duminică, 31 ianuarie 2021
ora 22:10

 

 

Regia: Claude Chabrol

Cu: Stephane Audran, Jean Yanne, Antonio Passalia, Pascal Ferone

* 1973 – BAFTA – Stephane Audran – Nominalizată la Premiul pentru cea mai bună actriţă;

* 1971 – BODIL – Premiul pentru Cel mai bun film european;

* 1970 – San Sebastian – Stephane Audran – Premiul San Sebastian pentru cea mai bună actriţă.

Dramă. Într-un sătuc francez, la o nuntă, se înfiripă o prietenie neobişnuită între un măcelar, Popaul, şi o profesoară, Helene. În scurtă vreme, localitatea este zguduită de o serie de crime în lanţ, şi Helene găseşte la locul uneia dintre ele bricheta pe care i-o dăruise lui Popaul…

*ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15)

 

17:00 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016), sezon 2, 20 eps)

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

*Ep. 8: Levens Hall-Regatul Unit

Situat în nordul Regatului Unit, în Cumberland, Levens Hall este în posesia aceleaşi familii de peste 800 de ani. Grădina a fost concepută în secolul al XVII-lea de un peisagist francez, Guillaume Beaumont, format la Versailles de André Le Nôtre.

A traversat secolele şi modele păstrându-şi structura iniţială. Grădinile de la Levens Hall sunt celebre pentru formele dobândite de arbori şi arbuşti datorită tunsorilor inedite, executate minuţios de generaţii de grădinari. Sunt cele mai vechi din Regat şi, probabil, chiar din Europa.

17:30 România... în bucate

Sezon Nou

TVR Iaşi

* #Calatorie cu gust-Iasi.

* Paul șsi Adi, doi frati gurmanzi, gătesc bucate românesti reinterpretare: porc slow cooked cu tăitei de varză la plită, păstrăv cu ciuperci si sos de legume coapte, bulzo-balmoș. Asezonăm cu adrenalină: bob montan în Cheile Bicazului

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Raluca Chirilă Aftene

Producator: Alice Saceanu

 

#tvr2