loader
Foto

Legenda pianistului de pe ocean

The legend of 1900 – Italia, 1998

duminică, 08 mai 2022
ora 22:10

 

 

Regia: Giuseppe Tornatore

Cu: Tim Roth, Pruitt Taylor Vince, Bill Nunn

*Globul de Aur 2000 pentru cea mai bună muzică de film (Ennio Morricone)

*5 premii David di Donatello

*Premiul Academiei Europene de Film pentru cea mai bună imagine

* Dramă. În prima zi a anului 1900, Danny, fochist la bordul unui vapor transatlantic, găseşte un nou-născut abandonat în sala de bal a navei şi decide să-l adopte. Născut şi crescut pe ocean, fără să pună vreodată piciorul pe uscat, băiatul - pe care tatăl adoptiv l-a poreclit „1900” - învaţă să cânte la pian şi devine un muzician desăvârşit. Deşi i se duce vestea de-a lungul şi de-a latul Americii, misteriosul „1900” refuză să părăsească singura lume pe care o cunoaşte. Până când, la un moment dat, bătrânul vapor la bordul căruia a cântat decenii de-a rândul este retras din circulaţie, lăsându-l pe pianist fără cămin...

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI  (12 )

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

13:00 Azi pentru maine

Sezon Nou

* Sistemul scolar românesc îsi caută de 30 de ani o identitate. Reforme peste reforme, modificări de reforme, reveniri, experimente, încercări. S-au făcut studii mai mult s-au mai putin serioase, s-au încercat tot felul de solutii.

În realitate, sistemul de învătământ mosteneste în bună măsură zestrea celor 45 de ani de comunism. Elitele sale au fost atunci eliminate. Au rămas profesori buni peste tot, au existat în continuare si scoli mai bune, si licee, șsi universităti, dar toate acestea functionau mai degrabă inertial, nicidecum ca o consecintă a unor politici coerente si care să încurajeze performanta. Profesorii șsi părintii de astăzi sunt în mare măsură elevii de atunci, cei care culegeau recoltele, care învătau cu suplinitori de multe ori fără bacalaureat, în frig si/sau la lumânare.

*Episodul 2

Realizator Constantin Lupescu

Producător Alexandru Munteanu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)

 

#tvr2